OLMADI BAY İNCE

Bay İnce’nin   ağzından bizzat duydum. Duymasam kesin inanmazdım.  Çünkü  İnanılacak gibi bir şey değil söyledikleri. ”Akit  gazete değil ve ciddiye almam “ diyerek yazarı olduğum gazeteye hakketmediği  bir  gönderme yaptı. Şu ana kadarda  söyledikleri ile ilgili olumlu olumsuz başka   bir açıklamada  yapmadı. Bu da sözünün arkasında olduğu algımı perçinledi.

 Allah’tan bizim nesil  CHP nin   arızalı  beyin ve ruh yapısını  iyi tanıyor da çok şükür  aldanmıyoruz.  Yeni nesil her ne kadar eğitimli, bilinçli  ve uyanık olsa da CHP yi anlamakta zorlanabilir. Bizlere bu hususta büyük görevler düşüyor.

 Gençlere CHP ne demek iyi anlatmamız gerekiyor. Üç soruda beş soruda kısa ve öz anlatımlarla yavrularımızın körpe beyinlerine bu partinin; dinle  diyanetle arasının olmadığını  ,  laiklik dinine inandıklarını, halk ile adı dışında bir ilişkilerinin  olmadığını ve adalet , hak , hukuk gibi elastik kavramları sadece dillerinde sakız olarak çiğnediklerini ,  bu millete dert ve bela olmaktan başka da yaptıkları bir şeyin olmadığını  yaşanmış tecrübelerle  aktarmalı ve iyi anlatmalıyız ki, sonunda ah vah ederek dizlerini dövmesinler. İş isten geçtikten sonra neden bizi uyarmadınız demesinler.

Şimdi az ve öz olarak uyarı vazifemi tekrarlıyorum; CHP demek ; çamur siyaseti demektir.    Yolsuzluk  ,yoksulluk , kıtlık , kuyruk, çöp, pislik  demektir.

 Halkı tepeden sırca köşklerden yönetmenin adresi olan CHP nin yarınının da dün ve bu günden  farklı olacağı kanaatinde de değilim. Ne de olsa huylu huyundan vaz geçmez. Can çıkmadan da huy çıkmaz.

 Bunun dün de  böyle olduğunu rahmetli dedem bana söyleyerek bilinçlenmeme sebep olmuştu.  Bende yaşadığım süre içerisinde  yaşadıklarım   ve  bana yaşattıkları  ile  ilgili acı hatıralarımla sizleri uyarıyorum ki, sizlerde yavrularınızı uyararak  tuzaklarına  düşmeyesiniz.

Bunlarda tuzaktan bol bir şey yok. Her şeyleri tuzak ,entrika, kaos, kavga ve kargaşa.  Bu ülkeye bu millete   şerden başka bir hayırları olmaz da olamaz da.

Bay İnce  geçen günde  miting alanında  eline aldığı bir kitaptan okudukları  ile Reisimize çamur atmaya kalktı ki, attığı çamur yüzünü gözünü berbat etti. Kitabı yazan kişi de  görüşlerinin  nasıl belge haline getirildiğini şaşkınlık içerisinde izlediğini belirterek böyle bir  görüşmeye şahit olmadığını açıkça beyan etti.

Bunların nerede ise  hemen hepsi böyle .Çamur at muhakkak izi kalır. Kalan izle de epey bir süre idare edebiliriz. Allah aşkına böyle siyaset mi olur?  Bu kafaya, bu güzel ülke ve bu necip millet nasıl emanet edilir?

 ŞERRE GAZ HAYRA FREN EKİBİ İŞ BAŞINDA

 Seçim ve sınav bu milletin kendini ifade ederek dosta düşmana racon çekmesine vesile oluyor. Halkın reyine tahammülü olmayan kesim hem seçimi hem de sınavı sevmez. Bilir ki , bu millet doğru karar verir ve başkalarını oyun alanına sokmaz.

Şimdi önümüzde yine bir seçim var. Yerli ve yabancı elitler gergin ve bir o kadar da kaygılı. Oluşturdukları puslu havaya rağmen kaygılı olmalarının asıl sebebi bu necip milletin vereceği karar.

Aslında millet her türlü olumsuzlukların abartıların yalanların ve dolanların cirit attırılmasına rağmen yine aklı selimini devreye sokacak ve feraset gözlüğü ile gerçekleri görerek  Reisini bir kere daha başkan yapacak. Yapacak diyorum çünkü perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor.

Sosyal medyayı çok iyi kullanabilen bu elit güruhun havlama sesleri o kadar rahatsız edici ki, milletimiz hata yapmamak için kılı kırk yaracak. En ufak bir hatanın bedelinin ağırlığını geçmiş yaşam tecrübelerinden hala taze olarak hissediyoruz. Tarihi tekerrür ettirmemenin en önemli basamağı yaşadıklarımızdan aldığımız ibrettir. İnat eder ibret almazsak korkarım ki bu günleri çok ararız.  Bu günlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi