NERDE BİRLİK, ORDA “MADO”

Yazı başlığımız “ Nerde birlik, orda Mado” yeni bir atasözü değil, “Nerede birlik, orada dirlik ” olarak bildiğimiz güzel bir atasözümüzden kısmen esinlendi.

Birlik ve beraberliğin olduğu yerde bilinir ki; dirlik, huzur, bereket ve zenginlik olur. Yani MADO olur, YAŞAR’lar olur, Mehmet, Atilla, Erdal Kanbur’lar olur.

Peşinden maddi dünya zenginlikleri gelir. “ Mado Kadriye Kanbur İlköğretim Okulu “ olur. Ardından ihtimal yeni okullar yapılır. Nasip olur tüm bu güzelliklere şükürler için, yaptıranlara fatihaların okunduğu Camiler olur. Yani “nerde birlik, orda MADO” lar olur.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta okullar açıldı yeni eğitim öğretim dönemi başladı. Kahramanmaraş’ta eğitim kervanına “ Mado Kadriye Kanbur İlköğretim Okulu “ da katıldı. Güzel bir açılış töreni tertiplendi. Şehrimizin tüm güzel insanları da bu güzelliklere şahit olmak için açılış töreninde ordalar dı.

Sayın valimiz Şükrü Kocatepe açılış konuşmasında ; Kanbur ailesinin birlik ve beraberliklerinden bahsetti. “Bu ailenin çalışkanlığı sonucu bu güzellikleri ortaya çıkardığını” söyledi. Gerçekten Sayın Valimizin bu teşhisi yazımızın da konusunu oluşturdu.

Sizler akşam televizyon başında çaylarınızı yudumlarken, Kıbrıs meydanında,Yaşar pastanesinde Mehmet Kanbur ağabey dondurma küleğinin başında, külahta dondurma satıyor. Bizler gece uykusunda, ya da sabah vaktinde güneş daha doğmamışken, Atilla Kanbur ve Erdal Kanbur pastanede işinin başında güne başlıyor.

Geçenlerde bir sohbette zenginlerden söz açılmıştı. Bir dostumuzun:” Bende Kanbur’lar gibi çalışsaydım, bende zengin olurdum “ tespiti, Kanbur’ların çalışkanlığının takdirinden  başka bir şey değildi. Her ne kadar zenginlik Allah vergisi, fakat; çalışmadan, yorulmadan ve ter dökmeden de zengin olunamadığı da bir gerçektir.

Bilindiği üzere: dört “bir” alt alta toplandığında  4 eder. Ancak “bir” ler yan yana geldiklerinde ( 1111  ) bin yüz on bir  kıymetini alır. Bu nedenle, tevhid ve bir olma çok önemlidir. Cemaatleşme bu nedenle çok önemlidir. İş hayatında da ortaklaşma ve şirketleşmeler çok önemlidir.

 

Dört “bir” alt alta toplandığında 4 lük bir gücü varken, aynı birler yan yana geldiklerinde 1111 lik güce çıktıklarında, bu birlikteliğin gücünü kullanan, kardeşler, ortaklar, şirketler, peşinden ekonomik büyüme  ve zenginleşmeler yaşayacaklardır. Bu ise Cenab-ı Allahın  kendilerine bir mükafatıdır.

Bu vesile ile; Kanbur ailesinin bütün bir şehre örnek olacak, birlik ve beraberliklerinin daim olmasını temenni ediyoruz. Zira onlar büyüdükçe bu memleket kazanacaktır. Kahramanmaraş kazanacaktır.

Kim ne derse desin, bu gün dondurma şehrimizde sektör haline gelmişse, Ülkemizde Kahramanmaraş ismi dondurma ile özdeşleşmişse, bunda Kanbur ailesinin MADO markasının yeri çok büyüktür. Hatta öncüsü ve bu sektörün bir nevi lokomotifi olmuşlardır.  

Her şeyin ilkini oluşturmak zordur. Kahramanmaraş’ın Çarşı başında küçücük bir dondurmacı dükkanından, Rahmetli Yaşar Kanbur’un ileri görüşlülüğü ve evlatlarının da gayretleri ile Kıbrıs meydanında YAŞAR pastanesine dönüşen, daha sonra gelişen, büyüyen ve tüm dünyada ve ülkemizde üç yüze yakın satış mağazasında, bu gün MADO bayrağı dalgalanıyorsa. Bu başta Allahın dilemesi, sonra Kanbur ailesinin birlik ve beraberliği ve üstün çalışmalarının neticesidir..

Hatta bu hususta devletimizde Kanbur Ailesini takdir ederek geçtiğimiz yıllarda T.B.M.M. tarafından “üstün hizmet ödülü” ile mükafatlandırdı.

Kanbur ailesinin yaptırdığı “ Mado Kadriye Kanbur İlköğretim Okulu” geçtiğimiz hafta açılışı yapıldı. Açılışta Mehmet Kanbur ağabey plaketini Sayın Valimizden alırken ” Bu ödülü ailem, yurt içi ve yurt dışında hizmet veren çalışanlarım adına alıyorum. Onlar olmasaydı biz olmazdık “ diyordu. Mehmet ağabey Mado ailesinin sadece kardeşlerden ibaret olmadığını tüm çalışanlarla bir aile olduklarını belirtiyordu.

Atilla Kanbur ağabey açılış konuşmasında; “Annemiz tatlı yaptı, biz sattık”  diyerek bu duruma gelene kadar, yaşadıkları zorlukları bir nevi özetliyordu.

Ayrıca okuldaki öğretmenlere de bir mesajı vardı. Kahramanmaraş Lisesinde kendi öğretmeni de olan Cemil Yürürdurmaz hocayı örnek göstererek “Cemil hocanın yetiştirdiği öğrenciler gibi saygılı öğrenciler yetiştirmenizi umuyorum” diyerek temennilerini söyledi.

Atilla Kanbur’un birde müjdesi vardı: “Sırada, gıda üzerine yeni bir okul ve Camii var “ Kanbur ailesi bir nevi hayır hasenatta “ durmak yok yola devam” diyordu.  

Kanbur ailesinin yaptırdıkları “ Mado Kadriye Kanbur İlköğretim Okulu” nun hayırlı ve uğurlu olmasını, bu vesile ile Kadriye Kanbur annemize ve evlatlarına da sağlıklı ve huzurlu günler temenni ediyoruz.

Selam ve sevgilerle,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali AVGIN Arşivi