Ne Yapsalar Boş..!

Ülke olarak yine yeniden zor zamanlar geçirmekte olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu zorlukları geçirirken neleri feda ettiğimizi ve bu feda ettiklerimizin yanında toplumsal olarak bu tramvayı nasıl atlatacağımız konusunda en küçük bir bilgim yok.

*

Ama bildiğim tek bir şey var.! Yüreğimiz yanıyor. Artık lanet okuyacak mecalimiz bile kalmadı. Son günlerde teröre verdiğimiz kayıplarımızın arkasından kısık bir ses ile Allah'ım rahmetinle muamele et. demekten başka bir şey haykıramıyoruz.  Ülkemizin başkenti de geçtiğimiz günlerde bir gurup insana yönelik yapılan terör saldırısı ile bu ateşin nasıl ve ne niyetle fitillendiğini anlamak çok da zor değildir.

*

Ülkemizin dört bir yanı ateş çemberi; bakalım etrafımıza neler oluyor. ırak'ta, Suriye'de, İran'da, Mısır'da neler oluyor. Bu ateşin kıvılcımlarının ülkemize sirayet etmesini arzulayanların asırlardır planı-projesi neydi? Bizi vatansız bırakma projesi yüzyıllara dayanan bir çabanın ve gayretin neticesi olmuştur. Hep bir bahaneyle hep bir senaryo ile karşımıza çıkmışlar. Günün güya ihtiyaçlarına paralel olarak hareket ettiğini zannederek her fırsatta ülkemizin gelecek tarihine pranga vurarak global Türkiye mantığını hiç etmek için farklı kişiler farklı kılıkta her zaman karşımıza çıkmıştır.

*

Gezi parkı olaylarında ülkemize milyonlarca TL zarar veren zihniyet kimse; bugün bu ülkenin her kademesinde zarar verenler aynı zihniyettir. Ülke yöneticilerinin her fırsatta bu köhne zihniyetin üstüne gitmesi devlet politikasıdır ve elzemdir. Her geçen gün bu acı haberlerle kalplerini ve zihinlerini kör eden milletimizin alışmışlık hissiyatından çıkıp karşı mücadelede her an hazır vaziyette durması önemle ricamdır.

*

Evet yorulduk. Evet her gün şehit haberleriyle kahroluyoruz. Evet artık mecalimiz kalmadı. Ama ne olur ayakta durun. Gün ne oturup dinlenme günüdür. Ne de devletimize ve ya yöneticilerimize beddua günüdür. Gün devletimizin, milletimizin yanında olma günüdür. İstihbaratımızın moral ve motivasyonunu düşürmek değil; onların morallerini yerine getirmek için milletçe bu kurumlarımızın yanında olduğunu göstermemiz kaçınılmazdır.

*

Tüm Şehitlerimizi bir kez daha Rahmet ve Minnetle anıyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan KOYUNCU Arşivi