Ne mutlu Fakire yardım edenlere

Her işin başı sağlık demiş atalarımız. Onbir ayın sultanı Ramazan ayındayız. Bu gün ikinci oruç tutuluyor. Ne mutlu Allah rızası için oruç tutan alperenlere.

Sağlıklı olmayıp da oruç tutamayan insanlarda her zaman Ramazanın ezikliği vardır içlerinde. O insanlar ise fiitresini kendi imkanları ölçüsünde en yüksek şekilde bir fukaraya verme gayreti içinde olmalıdırlar. Tabii bu ay aynı zamanda zekât ayıdır. Zekâtını düzenli hesaplayarak Allah rızası için dağıtan kahramanlara da selam olsun. Günümüzde hayır yapmak her zenginin harcı değildir. Kimi tanıdığım zenginler Karun’laştıkca hasisleşiyor ve cimrileşiyorlar….

**

Cuma hutbesinde, Allah; akrabaya, komşuya, fakir ve fukaraya yardım etmeyi emreder diye buyurmaktadır.

O halde hepimizin yapabileceği bir şeyler vardır. Bu güzel ayın hürmetine Allah rızası için etrafımıza şeyle bir göz atalım. Önce akrabalarımızı araştıralım, onlardan ihtiyacı olanları bulalım, onların dertlerine derman olmaya çalışalım. Sonra komşularımızı araştıralım. Çünkü hesap gününde komşuluk hakkı söz konusudur. Onlardan yardıma muhtaç olanlar var ise onların dertleriyle hemhal olalım. Sonra ise mahalle var.

Camide karşılaştığımız, sokakta karşılaştığımız, taziyede buluştuğumuz mahallelilerimiz içinde aynı tasa içinde olalım. İmkanlarımız ölçüsünde bunu yapmalıyız.

Bu sorumluluklarımızdan sonra ise kentimize sığınmış olan, mahallemizde bulunan Suriyeliler için de aynı duygular içinde olmak zorundayız. Onlara sahip çıkmak zorundayız. Bana ne diyemeyiz. Çünkü komşusu aç iken tok yatan bizden değil diyor dinimiz. Bunu derken o komşunun dinine, ırkına bakmıyor. Komşuluk bu denli önemlidir.

**

Değerli dostlar, sevgili Müslümanlar, yiğitlik fedakârlık yapmakla olur. Yiğitlik cebindekini Allah rızası için vermekle olur. Yiğitlik karşılıksız sevmek ve vermekle olur.

Öyle laf ile ahkâm kesme ile de yiğitlik olmaz. Hele hele Allah rızası için veremeyen insandan da bir şey olmaz.

Cenneti cömertler dolduracaktır.

Cennette cimrilere yer yoktur.

Allah rızası için bu güzel ayda fakir ve fukaraya yardım eden, yetimleri sevindiren, gönül yapan alperenlere selam olsun.

Barış ve sevginin bu güzel ayda bütün evrende hayat bulmasını yüce Mevla’dan diliyorum.

Hayırlı Ramazanlar

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi