NATO ÜZERİNE KOMPLO TEORİLERİ

Komplo teorileri kendi başına değeri olan, okuyanlarda farklı pencerelerden bakma hissiyatı uyandıran, gerçekliği ya da doğruluğu ispatlanmakla zorunlu olmayan bir nevi beyin fırtınası niteliğinde iddialardır.  Öyle birilerini kandırmada falan kullanılamaz. Ama inanmak isteyeninde elinden alınmaz. En nihayetinde “İsteyene ölüm de şifa!” demiş atalarımız. Bu vesileyle buyurun komplo teorilerine…

***

NATO tatbikatında yaşanan krizin nedeni Norveçli askerler falan değil. Perde arkasından yürütülen Türk-Amerikan savaşının bir parçası. NATO’nun elle tutulur, gözle görülür 5 ortağından ikisi birbirine her fırsatta çelme takmaya çalışıyor. Türkiye, S-400’den vazgeçene kadar bu dalaşmalar devam edecek.

***

Isparta’da düşürülen uçak, Muhsin Yazıcıoğlu Suikastındaki Helikopter vakıası, Karadeniz’de düşürülen helikopter vs vs. Bunların tamamında NATO’nun Türkiye üzerindeki üstlerinden müdahale olup olmadığı araştırıldı mı? Hayır! 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nde bizatihi suçüstü yakalanmalarına rağmen NATO zeytin yağı gibi yüze çıkmasını bildi. Hatırlayın haftalarca Alman vekillerinin İncirlik’e alınmaması ve diğer NATO üslerinde yaşanan krizleri. Türkiye, NATO üyesi olup, NATO’ya ve üyelerine NOTA vererek bir şeyleri İDARE yolunu tutmuş gözüküyor. Türkiye, İran’daki gibi ABD’nin istemediği bir Nükleer Zenginleştirme Programı falan başlatmalı ki ABD bu kadar rahatsız olsun! Ya da Türkiye böylesine büyük bir iş yapmalı ki Rusya Türkiye’nin Batı’dan uzaklaştığına itimat etsin.

***

Az tarih bilenler bilirler ki dünyada birkaç millet vardır ki bunlar; mizaç olarak onurlarını her şeylerinin üzerinde tutarlar. Türkler, Farslılar, Ruslar, Çinliler ve kısmen Almanlar… Türkiye’nin NATO meselesinde geldiği noktanın ardında RUS ELÇİSİ’nin sırtından vurulması etkili olabilir mi? Yada Rus elçisinin öldürülmesi savaşın başka bir perdesi miydi? Yani NATO’nun en güçlü üyelerinden biri olan Türkiye’de, NATO’nun karşısındaki tarihten bu yana kurulmuş büyük blokun kudretli liderinin elçisi öldürülüyor.  Ruslar bunu onur meselesi sayar, gururunun incindiğini dile getirir ve kindarlığını gösterirdi. En azından tarih bize bunu söylüyor! Peki meseleyi Cavit Çağlar üzerinden, DOMATES mevzusundan, Antalya’ya gelememiş Rus Kızlar hikayesinden nasıl çözdük? Türkiye Devlet Başkanı ile Rus Devlet Başkanı tarihte olmadığı kadar çok bir araya gelip görüşmelerini normal mi görmek lazım!

***

Recep Tayip Erdoğan Bey ile Devlet Bahçeli Bey’in ortak çizgi açıklamaları sadece seçimler mi ilgilendiriyor? Almanya’daki bir dergiye Türkiye ve iktidar ile ilgili eleştirisel açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu Bey’in mesele NATO olunca, Türkiye’nin geçmişine ve bugününe yapılan terbiyesizliği kabul etmeyiz ifadesini bir havuzda toplayalım. Üzerine düşünelim sizce de Türkiye-ABD ve AB meselenin demokratik yollarla çözülemeyecek noktaya geldiğinin göstergesi değil mi bu olanlar ve açıklamalar? Kesin ayrılıkların yaşanacağının ispatı değil mi?

***

Allah bu milleti ve memleketi kötülüklerden muhafaza eylesin! Savaşı düşman topraklarında yürüttüğünüz müddetçe zafer sizindir. Ama şuan NATO üsleri bizim ülkemizde olduğu için tedbirli olmak mecburiyetindeyiz. Neye mi? 2018-2019 arasında yaşanması muhtemel her türlü saldırıya…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Işık Arşivi