Mutluluğumuzu İç Dünyamızda Arayalım…

Yaşadığımız şu hayatta hepimizin derdi, sıkıntısı var. Yaşam oldukça zor tabii ki ama sonuç olarak iyi ya da kötü bir şekilde yaşıyoruz. Ne kadar mutluyuz bilemiyorum ama kendimize olaylardan mutluluk payı çıkarmıyorsak gerçekten iç dünyamızda çok harp var demektir.

Ben olumsuzlukları ne kadar kendime dert etsem de yine de hayata gülümseyerek bakıyorum. Çevremde herkesin beni güler yüzlü bulması çok hoşuma gidiyor ve daha çok tebessümle yaşamaya gayret ediyorum. Asık suratlı her şeye çabuk sinirlenen, alıngan ya da negatif kişiler etrafındakilerden çok kendileri bu durumdan zarar görür ve bir müddet sonra yalnız kalmaya mahkum olur.

Oysa çevremizde görürüz bazı kişiler vardır hep pozitif, anlayışlı, sesini dahi yükseltmeyen yumuşak kalpli, dürüst, saygılı, sevgi doludurlar.

Ne güzel erdemdir bu özelliklere sahip olmak değil mi?

Düşünsenize, bütün bu erdemlere sahipsiniz ama gülmekte ve mutlu olmakta zorlanıyorsunuz. Ne kadar acı olmaz mı?

Her şey tek taraflı bu özellikleri taşımakla da olmuyor. Karşınızdaki insan ya da insanların da bu erdemlere sahip olması veya bunları anlayabilmesi gerekiyor. İşte o zaman yaşam güzelleşiyor.

Aslında hiçbir şey için geç değil. Eğer düşüncelerime katılıyorsanız ufacık da olsa, kendi içimizde mutlu bir dünya yaratmasını öğrenmeliyiz. O dünyanın kapısı bize her zaman açık olmalı. O dünya bizim özelimiz olmalı. Gönül ister ki normal hayatımız mutluluk dolu olsun. Ama maalesef bu olmuyor, sıkıntılar, acılar, mutsuzluklar bizi kovalıyor.  O halde bütün bunlara direnmek ve dayanmak adına kendi iç dünyamızda enerji depolamamız gerekmektedir. İnsanlarla karşılaştığınızda güler yüzle onları selamlayın, onlardan ayrılırken de güler yüzle vedalaşın. Sevdiğiniz insanları incitecek davranışlarda bulunmayın ve ya bu insanlardan o şekilde ayrılmayın.

Kendinizi daha iyi hissetmekle birlikte karşınızdaki insanın da iyi hissetmesini sağlamış olursunuz. İnsanlardan ayrılırken bir daha karşılaşamayabileceğinizi düşünerek güler yüzlü ve mutlu ayrılın…

Her şeyin ilacı içimizde saklıdır. Her şey insanın kendisinde başlar ve biter. Yeter ki birazcık cesaretli olalım. Adım atalım, yanımızdakilere adım attıralım. Mutluluk bizi yakalayamıyorsa, biz onu yakalayalım. İçimizde hissedelim. Hayat mutsuz olmayacak kadar kısa.

Çok malınız olmayabilir ama gülümseyen bir simaya sahipseniz hayat da size gülecek şikayet etmeden huzurla yaşayabileceksiniz…

İçinizdeki özel dünyanızı kurmanız dileğiyle yüzde tebessüm, hayatta mutluluk sizlerle olsun…Çünkü bugün var yarın yokuz!!!...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülser YAMAN Arşivi