Musıki Derneğinin Muhteşem Konseri

Kahramanmaraş Musıki  Derneği 20 şubat pazar günü akşamı Necip Fazıl Kültür sitesinde Muhteşem bir Türk Müziği konseri sundu.

 

Şehrimizde son yıllarda icra edilen en güzel konserleden biri olan  SEMAİLER ” isimli konserde; Hicaz, Rast, Segah, Hüzzam, Kürdili Hicazkar ve Muhayyer kürdi makamlarında sevilen şarkılar koro ve solo olarak seslendirildi.

Konsere Hamami Zade İsmail dede efendinin “ Ey büt-i nev-eda olmuşum müptela “adlı sevilen Hicaz şarkısı ile başlandı. Avni Anıl, Erol Sayan, Neveser Kökteş Münir Nureddin Selçuk ve Amir Ateş gibi ve diğer musıki üstadlarının sevilen eserleri  koro ve solo olarak seslendirildi.

TÜRK MÜZİĞİNİN SEVİLEN ESERLERİ SESLENDİRİLDİ

Mehmet Bülent PAKÖZ’ ün sunuculuğunu yaptığı konserde Avni ANIL ın “ Unutaıyorum, gecem yok artık, gündüzüm yok” şarkısını ve  Ş.Ayhan Özışık’ın “ Rüzgar söylüyor şimdi o yerlerde “ şarkısını okudu.

Dernek mensuplarından  Cahit KALKAN,  Yusuf Nalkesen’in “ Hani o bırakıp giderken beni “ şarkısını kendi çaldığı kanun eşliğinde kendine has yorumu ile okuyarak seyircilerden çok büyük alkış aldı.  

 

Songül DELİÇAY “ gurbet içimde bir ok her şey bana yabancı.  Dr Turgay AKSU  yemenimin uçları “ ve“ Zil, Şal ve Gül şarkıları muhteşem bir şekilde icra edildi..

SAKIP ATILGAN “ ANKARA RÜZGARI “ İLE SALONU COŞTURDU

Daha sonra şehrimizin ve bölgemizin olağan üstü muhteşem seslerinden Hafız Sakıp ATILGAN sahneye çıktı. Üstad Münir Nureddin Selçuk un “ Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın “ Selahattin İçli nin “ Hüzün zaman zaman deli dalgalarla gelir “ ve “ Ankara Rüzgarı “ şarkılarını alkışlar eşliğinde okudu.

 

“ Kapat gözlerini kimse görmesin “ şarkısı ile Ayşe CEYHAN ve “ Bir kızıl goncaya benzer dudağın” şarkısı ile Gülcan ÖKSÜZOĞLU soloları ile büyük alkış topladılar.

 

ŞEKERBANK MADDİ VE MANEVİ DESTEK OLDU

Kahramanmaraş musıki derneğine her zaman maddi ve manevi destekleri katkıda bulunan  ŞEKERBANK bu konserin sponsorluğunu yaptı. Aynı zamanda Şekerbank şube müdürü Selçuk KÖSEBALAN  musıki derneğinin bir mensubu olarak Münir Nureddin Selçukun meşhur şarkısı “ Sevdiğim dünyalar kadar, gel dese bir gün gel dese “ adlı şarkısını olağan üstü bir şekilde seslendirdi. Çok büyük beğeni aldı.                 

KONSERİ BAHAEDDİN BİLGİNER YÖNETTİ

Son yılların unutulmayan konserlerinden sayılan “ SEMAİLER “ konserini. Musıki derneği başkanı Bahaeddin BİLGİNER yönetti.

Sazende heyetinde; Dr Turgay AKSU, Av. Turan Cihad AKBEN, Serkan KOSKOCA ( ud ) – Ahmet GÖRÜZOĞLU ( Yaylı tanbur )- Y.Selim GÜLGEÇ, Cahit KALKAN ( Kanun ) – Ali AVGIN, Zekeriya TANIŞ ( Ney )-Bekir ALPER, Mesut DENLİ ( Ritm ) ve Yunus PEKEMEN ( Gitar )  yer aldılar

Koro elemanları olarak; Ayşe CEYHAN, Bünyamin AĞGÜRBÜZ, Elif Zişan TÜRKMEN, Emrullah YILDIZ, F.Ruhan NALBANTOĞLUA, Fatih AKGÖNEN, Gülcan ÖKSÜZOĞLU, Halis KULYU, Kadir İLHAN, Kevser DAYIOĞLU, Mehmet Bülent PAKÖZ, Mehmet Celal TEKEREK, Metin DANYILDIZI, Nuran ERDİN, Orhan NALBANTOĞLU, Sakıp ATILGAN, Selçuk KÖSEBALAN, Sevtap EVRENSEL, Songül DELİÇAY ve Yalçın GEZERTAŞAR.

Konseri Belediye başkanımız sayın Mustafa POYRAZ yardımcıları Cevdet KABAKÇI ve Başkan danışmanı ve kent konseyi başkanı Zeynep ARIKAN  hanımefendi, SGK il müdürümüz Mehmet DERE diğer misafirler ve salonu dolduran musiki sever halk tarafından  ilgi ve beğeni ile izledi.

MUSIKİMİZE KIRK YILDAN BERİ HİZMET VERİYORLAR

Kahramanmaraş musıki derneği bilindiği üzere 1970 li yıllarda Rahmetli Aslan İSPİR ve arkadaşlarınca kurulmuş bir dernektir. O yıllardan beri musıki kültürümüze hizmetleri devam etmektedir. Şu anda ise; Başkanlığını Bahaeddin BİLGİNER in yaptığı dernek yönetiminde Ali AVGIN, Sakıp ATILGAN, YalçınGEZERTAŞAR ve DR. Turgay AKSU temsil etmektedirler.

Bilindiği üzere Musıki derneği geçtiğimiz yıllarda Türk müziğine emek vermiş bestekarlarımızı şehrimize davet etmişlerdi. Rahmetli Avni ANIL, Erol SAYAN, Alaaddin YAVAŞÇA gibi üstadları şehrimize davet ederek üstadların huzurunda kendi eserlerinden oluşan konserler tertiplemişlerdi.     

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ali AVGIN Arşivi