Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Milli Eğitim Müdürlüğünün Dikkatine

Yeni eğitim yılımız bütün öğrencilere, velilere ve değerli eğitim camiamıza hayırlı olsun.

Biz okulların az olduğu çift vardiya eğitim yapan okullarda, çok kalabalık sınıflarda okuduk. O yılların kömür sobalı eğitimini hatırlayanlar çoktur. Bu günlere şükürler olsun artık çift öğünlü eğitim bir çok ilimizde kalmadı gibi. Öğrenciler sabahleyin okula gidip, öğleden sonra geliyorlar ve bu her kes için en iyisi.

Bu konuda bir eksiklik gördüğüm için bu yazıyı kaleme aldım. Sayın eğitim camiasının , öğretmeninden bütün üst kademesine kadar bu hususta bana hak vereceklerini umuyorum. Okullar sabah ve öğleden sonra eğitim verdikleri halde, öğrencilerin eskisi kadar olmasa da, gene çok erken saatlerde kalktığını her kes biliyor. Sebebi ise, semtindeki okula gidemeyen öğrencilerimizin çokluğudur. Servisler okullara eğitimden en az yarım saat önce geliyor ve başka işlere gidiyorlar.  Bundan dolayıda öğrenci eskisi gibi gene çok erken kalkmak mecburiyetinde kalmaktadır.

Bu yanlışa bir dur demek için, sayın milli eğitim müdürümüzden ve eğitim camiasından, bununla ilgili bir düzenleme yapmasını istirham ediyorum. Birkaç yıl sonra her kes evinin yakınındaki okula gitmeye başladığında bu mesele kalmayacak ise de, bu günkü şartlarda öğrenciler gene çok erken kalkmak zorundadırlar. Bunu önlemek için gereken zaman var oysa.

Sayın milli eğitim müdürümüzden, dersi giriş saatını saat dokuz olarak değiştirmesini rica ediyoruz. Öğrenciler tek öğün okumanın nimetinden faydalansın, sabah saatlerindeki aşırı trafik yoğunluğuna sebeb olunmasın. Benim ve bir çok velinin evi ile okul arasındaki mesafe yaklaşık on kilometre civarında. Yarım saatlık yol nerede ise. Trafik olmasa onbeş dakikada ulaşmak mümkün iken, aşırı trafik yüzünden yarım saatte okula ancak ulaşabiliyoruz.

Evladımız okula çok erken gitmesin diye, parasını ödediğim servisin sabahleyin almasını istemedim. Ben kendim götürüyorum ve servis sadece dönüşte kullanılıyor. Bir çok veli benim yaptığımı yapıyor. Bu yanlışın düzeltilmesini rica ediyoruz. Bu yazıyı bana telefonla istirham eden bütün veliler namına yazıyorum. Çocuklarımız saat dokuzda dersi girsinler, bir saat sonra okuldan çıkış yapsınlar. Bu hem herkes için en doğru olan olur, bizlerde servis yapmak yerine işimize gideriz. Servis sabahleyin alıp, öğleden sonra getirir. Trafikteki bizden kaynaklanan aşırılıkta ortadan kalkmış olur.

 Bu önerimizin ciddiye alınacağını düşünüyoruz. Sevgi ve selamlarımızla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi