Osman Hulusi Üzüm

Osman Hulusi Üzüm

Milletin Belediye Beklentisi

Partilerin yerel seçim hazırlıkları devam ederken milletin belediyelerden beklentisi dikkate alınarak adaylar hakkında ve çalışmalarla ilgili millet dinlenmeye başlandı.

Millet samimi, çalışkan, ileri görüşlü  ve güvenilir başkanlar görmek istiyor. Belediye başkanında aranan kriterlerin başında vizyon sahibi olması ve şehrin geleceğine planlı olarak şekillendirmesini beklemektedir.

Türkiye geneline baktığımızda AK Parti belediyelerinin bir çoğunda verilen sözler yerine getirilmiş planlı gelişmeler gerçekleşmiş durumda. CHP belediyelerinde ise çevre ve altyapı sorunları ulusal haberlere dahi çıkmaktadır. Tabi bunlar seçim atmosferi başlayınca söylemlerle ikinci planda kalarak seçim sürecinde particilik ve taraflık ortaya çıktığı için unutulmaktadır.

 Kahramanmaraş’ta genel olarak belediyelerden memnuniyet üst düzeyde olmasıyla birlikte bazı belediyelerin hizmetinden vatandaşların memnuniyetsiz olduğu belediyelerin bazı alanlarda yetersiz kaldığı görülmektedir.

Hangi başkan devam eder hangi belediyeye yeni başkan adayları belirlenir göreceğiz fakat belediye başkanlarının ve aday adaylarının bu süreçte partilerinin geleceğini  ve seçimi göz önünde bulundurarak kişilere zarar vermektense birlik içerisinde adaylık yarışını yürütmeleri genel olarak oy kaybı ve güvensizliği azaltacaktır.

Milletin başkan olan isimlerden ziyade yapmış olduğu yatırımlar ve vermiş olduğu hizmet kalitesine bakmaktadır. Başkanlar ve ekipleri 5 yıllık verilen hizmet kalitesine göre karşılığını alacaklardır.

Belediye dediğimiz zaman sadece başkandan ibaret olan bir kurum olarak görülmemeli başkan yardımcıları, daire başkanları, müdürler, şefler, çalışanlar olarak büyük bir kadro gerektiren ve seçimle belirlenen belediye meclis üyeleri çok  çok önemlidir. Daire başkanı, müdür vs başkan insiyatifinde atanmakta fakat meclis üyelerine milletin oy verdiği unutulmamalıdır.

Meclis üyeleri de başkan adayı kadar önemli.


Başkanlıkta aranan kriterler meclis üyelerinde de olmalıdır. Çünkü meclis şehrin yönetimidir. Burada vizyonsuz kişilerin olması demek şehrin geleceği için karamsar bir tablo demektir. Tüm yükün başkanın omuzlaması demektir.

Millet genel olarak meclis listelerini incelemez. Meclis listesinde yer alanlar kendilerinin ve  eş dost akrabalarının yapmış olduğu çalışmalar kadarıyla duyulur ve seçimden sonrada kimlerin olduğunu dahi tam hatırlanmaz. Zaten genel olarak ileri yaşlı kişiler listelerde yer alır. Meclise seçilen kişiler şehrin gelişmesinde ve sorunların görüşülmesi çözüme bağlanması noktasında etkili olması gerekir bunun içinde alanında kendini geliştirmiş ve enerjik genç ve  kadın meclis üyelerinin artırılması gerektiğini düşünüyorum

Bu yerel seçimin zorlukları olacak.

Bu yüzden partiler sadece başkan adayını belirlerken değil tüm adaylıklarda ince çalışmalar yapması gerekmektedir.

Belediyeler de başkan adayları değişmesi durumunda dostluk ve kardeşlik ortamında seçim süreci yürütülmez ikilik oluşursa çok oy kaybı olacaktır.

Gençleri ve kadınları ön plana çıkartan oyunu artıracaktır.

Belki başkan adaylığında bu imkan olmayabilir ama meclis üyelerinde büyük bir değişim yapılarak genç ve kadın sayısı artırılmalıdır.

Uzun bir süre var gibi görünmekte ama fısıltılar dedikodular çoktan başladı. Millet ekonomik saldırılarla boğuşur ticaretini düzeltmeye çalışırken bu dedikodulara dahil olunur rekabet başlarsa kaybedenler arasında yer alınır.

Milletin içinde esnafın yanında olan gerçek samimiyet kurabilen , dostluğu ve muhabbeti geliştiren belediyecilik hizmetini layıkıyla yürütenler yeni dönemde yer alacağını düşünüyorum.

Büyükşehir olduktan sonra hızlı gelişmeleri yeni yeni yaşamaya başlayan şehrimiz açısından bu seçim çok önemli şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Hulusi Üzüm Arşivi