M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

MHP’de Değişim; Başkan Ömer Özkan

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Kongresi, 09 Temmuz 2017 Pazar günü yapıldı. Delege, İl Başkanlığı görevini Ömer Özkan’a verdi. Değişimin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Ömer Özkan’ı ve Yönetim Kurulunda görev alan kıymetli kardeşlerimi kutluyorum. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum…  

25 Ocak 2015 tarihinden beri Kahramanmaraş Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı görevini yürüten Sayın Süleyman Öner Beyefendiye ve Yönetim Kurulunda görev yapan Saygıdeğer kardeşlerime görevleri süresince göstermiş oldukları üstün çalışmalardan ve yüklendikleri fedakârlıklardan dolayı şahsım ve Kahramanmaraşlı hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Ne yazık ki değişimi çok kolay kabullenen bir millet değiliz. Her alanda olduğu gibi siyasette de ‘Değişime’ açık değiliz. Bu sebeple oluşan değişimlere yürekten sevinemiyoruz. Eskilerden kolay vazgeçemiyor, yenilere kolay kolay güvenemiyoruz. Bu yüzden kazananlarla kaybedenleri bir arada tutamıyoruz.

Kazananların başarıya ulaşabilmesi için, kaybedenlere empatiyle yaklaşması gerekir. Değişimin insanları şu ya da bu nedenle tedirgin ettiğini anlamak, değişimi yönetmenin en önemli şartıdır. Kaybedenleri görmezlikten gelmek ya da onları cezalandırmak isteği başarı getirmeyeceği gibi paniğe, güvensizliğe, bölünme ve çöküşe sebep olacaktır.

Birlik ve beraberliğin önündeki en büyük engel, zihinlerdeki dirençtir. Bu sebeple değişimi yönetenler başarılı olmak istiyorsa muhaliflerin zihinlerindeki direnci sağlıklı bir şekilde ortadan kaldırmalı, onları kendilerine ihtiyacı olduğuna ikna edebilmelidir. Kendi yol arkadaşlarını kazanmadan, onları birlik ve beraber olmaya ikna edemeden başarılı olamayacağını bilmelidir.

Parti içi mücadele (kongre sonrasında) kaybeden ekiplerde genellikle şu kaygılar oluşur:

Mevcut durumdaki üstünlüklerin veya çıkarların kaybolacağı kaygısı,

Kazananların kendilerine karşı düşmanca davranacakları kaygısı,

Kazananlar, kaybeden arkadaşlarını bu düşüncelerin doğru olmadığına inandırmaları gerekmektedir. Benim tanıdığım Ömer Özkan akıllı ve zeki birisidir. Kendisine tevdi edilen bu kutlu görevi ‘davayı şaha kaldırma’ yerine, davaya ve ülküye yıllarca hizmet etmiş ama parti içi mücadelede aynı safta yer almamış ülküdaşlarından intikam alma görevine dönüştürmeyecektir. Kendisine yakışan budur.

Kendisine oy versin veya vermesin, ‘Ben Ülkücüyüm’ diyen her kesi kucaklayacak, kırgınlıkları sona erdirecek adımları mutlaka atacaktır. Zaten bölüne bölüne bir avuç kalan samimi Ülkücülerin ayrışmasına müsaade etmeyecektir.

Ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da bu birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç vardır. Kongre sonucundaki oy dağılımına bakıldığında resmi daha iyi okumak mümkündür.  İl Başkanlığı ve Yönetim Kurulu için yarışan iki listenin birisi 226, diğeri ise 224 oy almıştır. Bu sonuca göre kazanan ve kaybeden yoktur.

Yeni başkan Ömer Özkan ve ekibi mazbatalarını alıp göreve başlar başlamaz teşkilatları tek tek dolaşarak; ‘kime oy verirlerse versinler Kahramanmaraşlı her ülkücüye ihtiyaçlarının olduğunu ve bu niyetlerinde samimi olduklarını sözle değil yönetimlerinde tutum ve davranışlarıyla ortaya koyacaklarını’ beyan etmelidirler.

Yapabilirler mi? Yapabilirlerse kendileri de MHP de büyür. Yapamazlarsa kendileri de MHP de küçülür. Tercih elbette kendilerinindir…

Bu makamlardan kimler geldi kimler geçti. ‘Mevla’m neylerse güzel eyler’ deyip bekleyip göreceğiz…     

 

  



 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi