Mevlid Kandilinde “Fatma Balcı Camii”İnde İlk Namaz

Şehrimiz birinci kuşak sanayicilerinden, tekstil sektörü duayenlerinden merhum Hasan Balcı’nın eşi Fatma Balcı hanım adına yapılan “ Fatma Balcı Camii ” mevlid kandili akşamında ibadete açıldı ve ilk namaz kılındı.

Açılışta sayın valimiz Şükrü Kocatepe, Belediye başkanımız Sayın Mustafa Poyraz, İl emniyet müdürümüz Sayın Metin Aşık ve çok sayıda sanayici ve iş adamlarımız ve misafirler katıldılar.

Mevlid kandilinde ilk namazı bu camide kılmak isteyen çok sayıda Kahramanmaraş’lı erken saatlerde camiyi doldurdu. Hep birlikte İl müftümüz Muhammet Gevher hoca efendinin dualarına amin dediler.                           

Tekerek yolu, Boğaziçi kavşağında modern mimarisi ile dikkatleri çeken, yaklaşık bin kişi kapasiteli camii bulunduğu mevkiye de ayrı bir güzellik ve canlılık getirdi.

Ne güzel bir baba ki bir taraftan hayattayken yaptığı yatırımlarla evlatlarına maddi dünyalık bırakmış, diğer yanda da evlatlarına yaptığı manevi yatırımla da isabetli bir yatırım yapmış.

Bir ana-babanın evladından beklediği en güzel hediye belki de bu güzelliklerdir. Evlatların ise ana-babalarına vefatlarında vefalarını gösterebileceği en güzel hediye de bu güzelliklerdir.

Dindar ve cesur kişiliği ile bilinen merhum Hasan Balcı şehrimiz sanayisine büyük katkılarda bulunmuştu. Kahramanmaraş’ta ziraatçılıktan, çiftçilikten, sanayiciliğe ilk adımı atan öncü iş adamlarımızdandı.

Nasıl ki Milli mücadelede şehrimizin kurtuluşunda istiklalimiz için; Sütçü İmamlarımız,  Rıdvan hocalarımız, Çuhadar Ali’lerimiz, Mıllış Nurilerimiz gibi kahramanlarımız vardı. Aynen onun gibi ekonomik istiklalimiz için, bu şehirde mücadele gösteren yiğit iş adamlarımız, kahramanlarımız da var. Merhum Hasan Balcı işte bu kahramanlardan biriydi.

Her sanayici ve iş adamımız kendi isminin bir Cami adı ile anılmasını çok arzu eder. Şehrimizin bir çok yerinde sanayici iş adamlarımızın yaptırdığı camileri, yurtları, taziye evlerini gördükçe gururlanıyoruz. Hayırlarının Allah nezdinde kabul ve daim olmasını temenni ediyoruz.

Rahmetli Hasan Balcı’nın şahsımda bıraktığı yer çok önemlidir. İlk işe girmeme Hasan ağabey vesile olmuştu. Uzun süre yanında çalıştım. Naçizane muhasebe müdürlüğünü yaptım. Kendisinden yaşadığı tecrübeleri ve hatıralarını dinleme fırsatım oldu. Bu vesile ile Hasan ağabeye Allahtan Rahmet dilerken, ailesine Camiye adı verilen eşleri Fatma Balcı hanım’a da Allah sağlıklı uzun ömürler dilerim.

Balcı ailesinin isminin yaşatıldığı camide, ibadete ilk açılışta, kılınan ilk namazda, okunan ilk mevlitte ve kur’an tilavetinde, yapılan dualarla mübarek mevlit kandili idrak edildi.Camiinin yapılmasına vesile olan Balcı ailesi fatihalarla yad edildi.

Hacı Bünyamin Balcı ve Mehmet Ali Balcı, bu kandil gecesinde anneleri adına yaptırdıkları camiinin açılışında, kalabalıklar arasında, arka saflarda belki kendilerine namaz kılacak zor yer buldular. Ancak bu dar alanda yaşadıkları ruh hali, hayatları boyunca bu kadar heyecanlı, geniş ve ferah olmamıştır.

Bu camide bu manzara bana Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in bir şiirini hatırlattı.

O erler ki, Gönül fezasındalar,

Toprakta sürünme ezasındalar. 

Yıldızları tesbih tesbih çekerde,

Namaz da arka saf hizasındalar.   

Açılışını yaptığımız Fatma Balcı Camiinin, ilk namazını mevlit kandili ile idrak ettik. Şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek, Balcı ailesine de bu hayırlı hizmetlerinden dolayı da teşekkür ederiz.

Selam ve sevgilerle. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali AVGIN Arşivi