Merhaba…

Kahramanmaraş Gündem’e yazmak ve okuyucularla burada buluşmak olağanüstü bir duygu bu duyguyu yaşama fırsatı veren Sayın Mehmet Taş ve siz değerli okuyuculara sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

İlk yazım olması nedeniyle, siz okuyucularıma, memleketim Kahramanmaraş’a ‘’MERHABA’’ diyerek başlamak istiyorum.

Konuşmaya başlarken söylediğimiz ilk söz genellikle ‘Merhaba!’ olur. Peki ne demektir, neden ilk hitap sözü olarak ‘Merhaba!’ kelimesini kullanırız?

Belki merak edip araştıran olmuştur ama bende bir kez yazmak istedim.

‘’Merhaba’’ sözünün çok ilginç bir o kadar da hoş ve sıcak anlamı var. Farsça kökenli olan “merhaba” sözünün anlamı ‘’Benden size zarar gelmez’’ demektir. Ne kadar anlamlı bir sözmüş meğer, anlamını öğrendikten sonra karşımdaki insana ‘Merhaba!’ demek daha bir anlamlı benim için.

Günlük hayatımızda, yolda, işte, gerçekte, sanalda, telefonda, karşımızdaki insana önce ‘Merhaba!’, ya da ‘Selam!’ deriz. Ben ‘Selam!’ kelimesinden daha çok ‘Merhaba!’ derim, belli bir nedeni yok alışkanlık olsa gerek. İnsanlara ilk yaklaşımımda onlara bir içtenlik, bir samimiyet hissettirebilmek için kullanıyorum. Karşımdaki insan da ‘Merhaba!’ ile yaklaşınca ben de aynı şeyi hissediyorum.

Zaman zaman şunu da görüyorum ki; merhaba demek günümüzde gerçek kullanımının anlamından çıkmış, sadece göz göze gelip ‘Merhaba!’ diyerek geçiştirilmekte ve gün geçtikçe de asıl anlamından uzaklaşmakta. Öylesine ‘Merhaba!’ diyoruz, sadece kibarlık olsun diye ya da sadece bir kelime sarf etmiş olmak için. Hele ki hepimizin sanal alem ile gerçek arasında kişiliğini kaybettiği şu devirde dijital merhabalarla kendimizi ifade etmenin ne anlamı olacak ki? Bas tuşlara ‘Merhaba!’ de… Yani ‘Bana güvensen de olur, güvenmesen de.’ der gibi ne fena…

Hiç tanımadığınız insana merhaba diyebilmek, o insana bir tebessüm ve gülümseme günün en güzel eylemidir diye düşünüyorum. İnanın dünyanın en güzel duygularından biridir. Bu şekilde kendinizi rahatlatıyorsunuz, bu günün ilk meditasyonudur. İçiniz sevinç ve huzur dolu olur. Bunları tatmaktan kendimizi uzak tutmayalım.

Sizlere ‘                Merhaba bayanlar,  merhaba baylar,  merhaba, sevgili dünyam merhaba, sizleri çok seviyorum.’ diyebilmeliyim ve haykırmalıyım. Her gün güne güzel ve hoş başlamanın sırrı, uyandığımızda ilk gördüğümüze gülümseyerek bir ‘Günaydın!’ ve ‘Merhaba!’ diyebilmek.

Bu nedenle sevginizi içinize hapsetmeyin, bırakın yolunda aksın gitsin. Kaynak sizde ne de olsa. Dünyamızda insanlar tıpkı kendilerini kendi dünyalarına hapsettikleri gibi sevgilerini de hapsediyorlar, sevgilerinin yok olmasından korkuyorlar. Oysa sevgi paylaştıkça büyür ve büyüdükçe birçok insanı etkiler. Değeriniz artsın sevginizi paylaşın ve bugün ve her gün kendinize iyilik yapın hiç tanımadığınız bir insana gülümseyerek ‘Günaydın!’ ve ‘Merhaba!’ deyin. İnanın hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz.

Sevgilerle sizleri seviyorum. Kalbimin bütün sevgileri sizlerle olsun…

Hepinize tekrar ‘’MERHABA’’

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülser YAMAN Arşivi