MENZELET OFF SHORE

Dünya Motorlu Deniz Sporları Federasyonu ve İstanbul Offshore Kulübü tarafından organize edilen Türkiye Offshore Şampiyonası bu defa;  5. ve 6. ayak yarışları, Türkiye ayağı yarışmaları  5- 6 haziran Cumartesi - Pazar günleri Menzelet Baraj gölümüzde yapılacaktır.

Offshore yarışları  Formula yarışları gibi, hem ülkemizin tanıtımına hem de bölgemizin turizminin gelişmesine önemli katkıları sağlayacağı aşikardır. Bu tarihi fırsatı çok iyi değerlendimemiz lazım. Turizm ve tanıtımızdan sorumlu İl kültür müdürlüğümüze ithaf olunur.

Offshore’yi nasıl bilirsiniz ? Sualine belki verecek doğru düzgün bir cevabımız olmayabilir. Ancak elit kesimin ilgi duyduğu bir deniz sporu olduğunu çoğumuz biliriz.

Teknik olarak, GSYİAD Galatasaray, Beşiktaş 1903, YKM sport ve OLİMPİK MARSİLYA’nın Offshore  takımlarının milyon dolarlık sürat teknelerinin, modellerini, beygir güçlerini,  teknik donanımlarını bilemeyebiliriz.

Ancak, bu demek değildir ki biz bu işte Fıransızız. Haşa ve kella.

Açlık sınırında yaşamaya çalışan asgari ücretlimizle, azami gelirle geçinmeye çalışan vatandaşlarımızla biz bu işin arkasındayız destekliyoruz.

Bu organizasyon ulusal TV kanallarından canlı olarak yayınlanacaktır. Menzelet barajımızın  güzellikleri bu organizasyon vesilesi ile dünyaya tanıtılacaktır.  

Her zaman tanıtım eksikliğimizden şikayet ederiz. Şu anda fırsat ayağımıza geldi. Menzelet vadisinde, yarış mahallinde ilimize ait ne varsa sergilenmelidir.

Bir tarafta markalaşmış dondurma firmalarımız farklı dondurma şovları yaparken, diğer taraftan tarhana çiğlerimize tarhana serilmeli. Bilhassa bize ait olan kırmızı biberimizin bizim olduğunu herkese gösterilmeli.

Dönerciler, kebapçılar, seyyar satıcılar yarış alanında yer alacaklar. N.Fazıl Kültür sitesi önünden otobüsler kaldırılacak. Katılımda çok önemlidir bu tür organizasyonlarda.  

Cumartesi pazar günü, piknik havasında durumu müsait olan vatandaşlarımız ailelerini alıp gitmeliler, inanıyorum ki farklı tarihi bir güne şahitlik yapabilirler.

Dünya çapında böyle bir organizasyonu şehrimizde yapılmasında emeği geçen, başta KMTSO başkanı Mehmet BALDUK beye ve ekibine ana sponsor olarak çok teşekkür ediyoruz.

Bu organizasyona destek veren valimiz Mehmet Niyazi TANILIR, Belediye başkanımız Mustafa POYRAZ,  KSÜ rektörü Nafi BAYTORUN’a, KİPAŞ holding (platin sponsor) MADO (gümüş  sponsor)  İSKUR  AŞ. (altın sponsor). MEM TEKSTİL, MARTEKS, FORD KEMAK destek vermişlerdir. Katkılarında dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bu organizizasyonun başarılı geçmesi için, Tüm Kahramanmaraş’lıları yarış heyecanına ortak olmaya davet ediyoruz.

Selam ve sevgilerle,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ali AVGIN Arşivi