Mehmet YÜZBAŞIOĞLU

Mehmet YÜZBAŞIOĞLU

Mazbata Heyecanı

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a düzenlenen törenle mazbataları verildi.

Sıra seçim sürecinde vaat edilen projelerin gerçeklemesine geldi. Büyükşehir belediye başkanı Güngör’ün ilk belediye başkanlığı, diğer ilçelerin belediye başkanlığı ikinci döneme girdi.

Elbette, insanlarımızın beklentileri yerel manada, oldukça fazladır. Kimse kaldırımların, yolların asfaltlanması her zaman evinde ve işyerinde suyun devamlı akması ve temiz olması yalnız başına yeterli olmuyor. Ak parti döneminde sosyal belediyecilik diye bir kavram gelişti.

Ak Partili olmayan belediyelerde bu kavramı uygulamak zorunda. İnsanlar her şeyini belediyeden bekleme gibi bir alışkanlık içerisine girdi. Bu gün hem büyükşehir hem de diğer ilçe belediyelerinden halkın beklentisi oldukça artmıştır. Her geçen günde istek artmaktadır. Bilhassa Büyükşehir Belediyeleri bu görevi üstlenirken yeni hizmetlerde sunmak zorundadırlar. Belediyelerin alışılmışın dışında her türlü sosyal, kültürel, ekonomi, turizm, ulaşım vs. görevleri üslenmekte olduğunu görüyoruz.

İnsanların doğumundan ölümüne kadar Belediyelerden üstte bahsettiğim hizmetleri almaktalar. Kaldırım, yol, su, çöp toplama, belediyecilikten sosyal belediyecilik geçişine Ak Parti iktidarı ile gündeme geldi. Bu sayede tüm partilerin arka bahçesi olarak kabul edilmeye başlandı. Gerek iktidar gerekse muhalefet partilerinin başarısı, hangi Belediyeye sahipse o Belediyenin başarası direk olarak oy’a yansıdığını partilerde son yıllarda farkına vardılar. Onun için Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan “Kimseyi başıboş bırakacak değiliz “diyor… Erdoğan ”Verdiği sözü tutmayan, hizmetleri aksatan, vatandaşı sıkıntıya sokan uygulamalarda bulunan ve vatandaşla ilgisini kesenle, elbette yola devam edemeyiz. Kusura bakmasınlar. Kimseyi takipsiz bırakacak değiliz.“ demişti konuşmalarında! Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Hayrettin Güngör temel sorunları alt alta yazıp, sırasıyla her birine odaklanarak ciddi projelere imza atmak istiyor. Eski Büyükşehir belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tan aldığı bu bayrağı daha üstlere çıkartmak zorunda.

Bu bir hizmet yarışıdır. Sonu olmayan bir yarıştır. Direk insana dokunan yatırımlar hız kesmeden devam etmelidir. Çünkü; Evren sürdüğü sürece hizmetlerin kalitesi yükselecek hem de devam etmek zorundadır.  Bunun yanında diğer ilçelerde bu yarışın içerisinde hatta tamda ortasında görev üstlenmektedirler.

Bu yükümlülükler her geçen gün belediyelere verildiğini de gözden kaçırmayalım. Bilhassa Büyükşehirler bunun üstesinden gelmek için varlar.   Ülkenin hangi partisinden olursa olsun, Belediyeler hepsi gözlem altında. Bilindiği gibi doğu da bulunan il ve ilçelerin birçoğuna kayyum atanmıştı! Bu kayyum atamaları Belediyelere verilen ilk işaretti. Ancak bu işareti Belediyelerimiz yeni yeni anlamaya başladılar…

İl ve ilçelerde bulunan Belediyeler her türlü yatırımlarla yaşanabilir hale getirebilir…

Tabiki bu, özlenen gerçekler ancak; İnsan odaklı memnuniyetin öne çıktığı bir belediyecilikten söz ediliyor. Gerek ilde, gerek ilçelerde veya mahallelerde yaşayan insanların yapılan araştırmalarda memnun olması başlıca şartlardan birisidir. Önceki gün mazbatalarını alan başta Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör, merkez ilçe belediye başkanı Hanifi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu belediye başkanı Necati Okay’a çalışmalarında başarılar diliyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet YÜZBAŞIOĞLU Arşivi