Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

MARAŞLIYA HÜKÜMET ZULMÜ

Yazıma bu başlığı atmak istemezdim.Fakat zulmü yaşamaktan gına gelen birisi olarak artık kendimi tutamaz oldum. Bırakın , yapmayın, eksik kalsın, böyle kalsın diyecek hale geldik. Neden bahsediyorum der iseniz, tabiî ki Maraşlının adam sayılmadığı en kötü yol projesi olan Göksun yolumuzdan bahsediyorum.

 Maraşlı olmayanların dahi bu zulme uğradığı bir yol olan Göksun yolumuz, artık dalga geçilecek, şaka konusu olacak durumu çoktan aştı, on yılın üstünde yapımı, daha doğrusu yapılmaması süren, üstelik bu iş görmemezlik ustaca yapıldığından insanlarda bıkkınlık meydana getiren bir hal aldı. Bilerek beceriksizlik, veya bilerek uzatma olduğunu kabul etmeye başladım. Bir aptallık vardır, bazı an insan yahu bilmeden olmuştur diyebilir. Fakat öyle ustaca aptallık sergilenir ki, işte o aptallığı ancak kişi bilerek, bazı marifetlerini ortaya koyacak yapar. Bizim Göksun yolumuzda bence bilerek ve isteyerek uzatılıyor ve Maraşlının hükümete her seçimde verdiği büyük destek dolayısı ile al sana destek karşılığı köstek deniliyor gibi.

       Her sıkıştıklarında milletvekillerimiz, bazı bakanlarımız, yol yapılıyor, fakat kamulaştırma yüzünden uzuyor deyip dururlar. Her yerde kamulaştırma tıkır tıkır yürür iken, biz vatan haini ve hükümet düşmanı olduğumuzdan, bütün Maraş el birliği ile işleri tıkıyor, hükümetin önünü kapatıyor ve yolu engelliyoruz. Bir de bunun üstüne yahu bu yol neden bitmiyor diyoruz.

      Tekir kasabasını maraşa doğur geçtikten sonra nerede ise ilk yıllarda açılan bazı çift şeritli yollar, olduğu halde bırakılmış ve on yıldır el sürülmemiş olduğundan, biz buraların projeleri değişmiş galiba zor yerler olduğundan buraları da tunel ile geçecekler diye sabır ile bekliyorduk. Heyhat bu ramazan bayramı göksuna gider iken, on yıldır el sürülmeyen bu yerlerin tekrar yapıldığını ve ortada tunel falan olmadığını, sadece yıllardır bir çift bir  tek şerite geçerek cambazlık ile toprak yollardan geçtiğimizin yanımıza kar kaldığını gördük. Şimdi adama sormazlarmı. Tabii biz hala efendiliğimizi bozmadan karşımızda bizimle alay eden, bize zulm eden kişilere adam demeye devam ediyoruz.

       Bu adam tipli gayri adamlara soruyorum. Madem tunel yok idi. Be yahu, bu yollar yıllardır neden toz toprak içinde bekler durur. Yapılan ve kum yığılarak tek şeride düşürülüp on yıldır o tek şeritten geçirildiğimiz yollar neden yapılmaya başladı soruyorum. Yalan üstüne yalan ile yapılmayan Göksun yolundan dolayı hükümet ve onun Maraş temsilcileri acaba utanıyorlarmı. Hiç zan etmiyorum. Elbistan yolumuz da dahil, maraşımızı toprak yollara mahkum edenler utanmadan tekir Göksun arasındaki otuz kilometrelik yolu göstermeye devam ediyorlar. O Göksun tunelleride üstelik iki şerit yapılarak, ileride ki on yıllarda ihtiyaca cevap veremeyecektir oda ayrı bir mesele. İçeride bir arızalı arabanın durması halinde zincirleme kazaya sebeb olacak kadar dar ve emniyet şeridi dahi olmayan bu tunellerde sırf yapılsın diye yapılmış, tunellerin çıkışında ise aniden sağa doğru meyilli bir yokuştan inmeye başlıyorsunuz. Daha önceki tünelin Maraş çıkışında kaç arabanın soldan aşağı uçuruma yuvarlandığının istatistiğini tutanlar, maalesef bundan ders almamış olacaklar ki, şimdi yeni tunelden çıkar çıkmaz çok keskin bir sağa dönüş ve üstelik tek şeritli bir yol yapmışlar ve oradan aşağı iniyorsunuz, e tabii bir yanlış yapmaz iseniz.

        Deveye sormuşlar neren eğri diye herkesin bildiği fıkra olan Göksun yolumuzun, en çok bizi üzeni ise tunel geçecek diye yapımı durdurulan ve ardından kapatılan veya yarım bırakılan onlarca tozlu yollardan bizleri yıllarca geçirdikten sonra birden bire bayram öncesi bu yolların tekrar yapılmaya başlaması oldu. Millet projeler değişti, buralar tunelle geçilecek derler iken, tekrar aynı yollar yapılmaya başladı ve biz göksundan tam ikibuçuk saatte maraşa vasıl olduk.

      Bir Maraşlı olarak, maraşımıza ve Maraşlıya yapılan bu saygısızlığı, itibarsızlığı reva görenleri sadece ve sadece Allaha şikayet ediyor ve hakkımı haram ediyorum. Hükümete hiçbir şikayetim yok. Çünkü bu hükümeti biz seçtik ve ne kadar şikayet etsekte hiç kimsenin umurunda değil, Maraş verdiği oylar ve destekler ile bu cezayı hak etmişti. Bu hükümet kendisine büyük destek veren maraşımızı daima ihmal etmiştir, aksini iddia eden etraf şehirlerin yollarına bir baksın. Galiba değil muhakkak layık olduğumuz şekilde yönetiliyoruz. Bu zulme uyduruk hava alanımızıda dahil edebilirsiniz. Ne demişti bakanımız, antebe ve adıyamana sorduk ve Maraş havalimanının biraz genişletilmesine karar verdik. Hızlı tren yalanı da çabası. Bir Maraşlının o hızlı tren afişlerini sayın cumhurbaşkanımızın maraşı ziyareti öncesi yollarımıza asmasını bekliyorum. İnsan aklı nisyanla maluldür derler çok doğru söylerler. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi