Gül Ayşe Yetmez

Gül Ayşe Yetmez

Maraş’ın En Etkili 10 İsmi

Efendim çok moda ve ben bekliyorum bekliyorum hala Kahramanmaraş için bu çalışmayı yapan yok.

Bende biraz çalışarak kendimce 10 ismi belirledim.Aslında  az biraz cesareti olan kendi listesini oluşturabilir. Üstelik ben kendimce bir kibarlık yapıp listemde yer alma nedenlerini bile açıklıyorum.

  1. SÜTÇÜ İMAM. Listemde ilk sırada olmasının tek sebebi tüm yurtta bilinen olması. Birde üniversitemiz onun adına olduğundan Maraş-namus-S.İmam. sebep bu.
  2. MAHİR ÜNAL. Ak Parti Grup Başkan Vekili Kahramanmaraş Milletvekili. Kim ne derse desin önümüzdeki 10 yıllık siyasetimiz ondan sorulur.
  3. MEHMET TANRIVERDİ. Büyük ağabey.
  4. AHMET KUYBU. Lütfen yani. 50.000 üyeli birlik başkanı. Çarpı 4 eşittir 200.000 eder.
  5. GALİP ÇALIK. Bence Kahramanmaraş’ın birincisi ama Türkiye’nin de sayılı iş adamı
  6. MUSTAFA KIR. Siyasi yoldaşım. Tüm sanayi esnafının bir işaretini beklediği saygıdeğer büyüğüm.
  7. HANİFİ ÖKSÜZ. Girişimciliğin ne demek olduğunu memleketime öğretti.
  8. MELEK İPEK. Bu liste asla kadınsız olmazdı. O zaman en hak edene vermek gerekir.
  9. MUSTAFA POYRAZ. Başkanımın adını, bu listede yapılan hizmetlerden dolayı değil, cesaretinden dolayı koyuyorum.
  10. OSMAN OKUMUŞ. Küçücük bir beldeye kocaman bir insan gelirse değişim nasıl gerçekleşir gösterdiği için listemdedir. Birde meslektaşımdır.

Ama lütfen müsaade edin 3 isim listemde yok ama Maraş’ın  geleceğinin ve girişimciliğinin önündeki engellerin aşılmasına ekipleri ile birlikte çok katkıları olacak. KOSGEB Müdürü Mehmet YILMAZ, DOĞAKA İl Koordinatörü Ertuğrul KAZANCI, TKDK İl Koordinatörü Dr. Ö.Süha USLU. Açıklamaya gerek görmüyorum. Görev yaptıkları kurumlar hibe kredi dağıtıyor dersem yeterli.

Aslında Sayın Ahmet Duran Balsuyu ve Mehmet Kambur beyefendinin listedeki yoklukları dikkat çekmiyor değil. Tıpkı Mehmet Balduk gibi. Ama o zaman Fatih Erkoç’u ve Ökkeş Kenger’i de listeye dahil etmek gerekirdi.

Böyle de olmadı ama keşke gruplara ayırıp ilkleri bulabilme şansım olsa idi. O zaman çok kolaydı. Sivil Toplumun ilk onu (Zaten kaç tane var ki), işadamlarımız, gazetecilerimiz, sanatçılarımız, bürokratlarımız.

Bayram öncesi daha soft bir şeyler yazabilmek adına şehrimin ilk 10 unu belirledim. Kendi 10 unu açıklamak isteyen arkadaşlarıma ricamdır. Özellikle son dönemde yazdığım ve yürüttüğüm projeleri dikkate alarak beni de listelerine dahil etmeyi düşünsünler.

Son bir not. Hayatımda bir kere cep telefon numaramı değiştirdim. Yeni evliydim ve gecenin bir yarısında çalan telefonlara cevap vermeye kalktığımızda karşıdaki sesin “TEKİİNNN” demesi ile meşhur davulcumuzu ismen tanımış oldum. Çünkü telefon numaralarımız son rakamına kadar aynı idi son numaralarımızda birbirine komşu. Yani en etkili değil ama tanınan isimlere onu da ekleyebiliriz.

Bayramınız çok güzel geçsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Gül Ayşe Yetmez Arşivi