Mali Müşavirlerle Defterdarlığın Tatlı Rekabeti

 

Yazının başlığına bakıp yanlış anlaşılmasın. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odası ile Defterdarlık arasındaki rekabet vaziyeti, mesleki bir rekabet değil, bir futbol maçı rekabetidir.

Mali Müşavirler; her zaman kurumlarımıza karşı, saygı da kusur göstermezler. Ancak, bu futbol maçı olursa, tabi ki oyun kurallarına göre oynanacaktır. Güçlü olan kazanacaktır. Nitekim bu defa da öyle olmuştur.

Bilindiği üzere şehrimizde kurumlar arası futbol turnuvası tüm heyecanıyla devam ediyor.  Defterdarlık takımı ile Mali Müşavirler odası takımı aynı grupta mücadele ediyorlar.

Geçtiğimiz Salı günü yukarı Batı park stadında, bu iki takım karşı karşıya geldiler. Mali Müşavirler maçı 4- 2 kazanarak, yenilgisiz bir şekilde gruptaki iddiasını devam ettirdiler.

Hafif yağmur altında oynanan maçta;  SMMM Odası rakip kaleye tam üç gol atarak, maçı 4 - 2 kazandı. Üç golle nasıl 4 – 2  nasıl olunur denilmesin. Zira Maliyeciler her zaman olduğu gibi, bu defa da Mali Müşavirlere, sağ olsunlar gereken nezaketi ve kolaylığı gösterdiler. Kendi kalelerine gol atarak skoru dörde tamamladılar.

Kurumlar, beşerli takımlarla beş guruptan oluşmakta.  Her gruptan bir üst tura iki takım çıkacak. Buna göre Mali Müşavirlerin olduğu grupta; Belediye, Defterdarlık, Milli Eğitim ve Diş hastanesi bulunuyor.

Ağız ve Diş hastanesi genellikle, ağız ve diş hastaları ile uğraştıklarından, oyuncuları maç esnasında, ağızlarını fena bozmuşlar. Dolayısı ağızlarının cezasını çekerek turnuvadan ihraç edilmişler.

Mali Müşavirler takımı oynadıkları maçlarda; Diş hastanesini 1 – 0 ve Belediye ile 2 – 2 berabere kaldılar. Son defterdarlık maçını ise 4 - 2 alarak, şampiyonlukta ki iddialarını sürdürdüler.

Haftaya son maçlarını Milli Eğitim takımı ile oynayacaklar. SMMM Odası bu maçı berabere bitirirse bir üst gruba çıkacak.

Defterdarlık maçı çok iddialı ve çekişmeli geçti. SMMM Odası başkanı Arif ŞEN ve İkinci başkan Abdullah KALIN’ın her zaman olduğu gibi bu maçta da oyuncularını yalnız bırakmadılar. Defterdarlık maçında da oyunculara birebir taktik vermeyi ihmal etmediler.

İlk yarıyı Mali Müşavirler 4 – 0 önde kapamıştı. Ancak ikinci yarıya dört sıfırın verdiği rehavetten mi bilinmez. Ya da atılan her golün tekrar yol, su, elektrik olarak, geri dönüleceği endişesi ve evhamından mı bilinmez, ikinci yarıda Mali Müşavirler gol atamadılar. Üstelik iki gol yiyerek maçı 4-2 alabildiler.

Defterdarlık takımının, ilk yarıdaki kendi kalelerine attıkları gol nezaketine karşı olsa gerek. Mali Müşavirlerde kendi kalelerine ikinci yarıda bir gol giyerek bu jestin altında kalmamış oldular.  

“Gönül ne kahve ister, ne kahvehane. Gönül bir dost ister, kahve bahane”

Bu tür sosyal faaliyetler aslında hepsi birer bahanedir. Amaç gönüller kazanmaktır. Tabiî kine bu etkinliklerde iddia ve çekişmeler de olacaktır. Hatta ufak tefek arızalar da olmalı ki oyunlara renk ve heyecan gelsin.

Turnuvada yarışan tüm kurum takımlarımıza bu vesileyle başarılar diliyoruz.

Selam ve sevgilerle.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ali AVGIN Arşivi