Mali Müşavirlerden “Gangnam Style” Dansı

 

Mali Müşavirler Mart ayı yorgunluklarını atmak için, geçtiğimiz hafta Ilıca’ya çıkarma yaptı.

“Cuma grubu” olarak bilinen yirmi kişilik Mali Müşavirler grubu, Mart ayı beyanname döneminin yorgunluğunu Ilıca’da telafi etti.

Mali Müşavirler; A.Kadir Şimşek, Necdet Serdar, Osman Cengiz, Mehmet Bekçi, Kadim Abken, Ahmet Gemci, A. Sinan Kemaloğlu, Kazım Sönmez, A. Gökhan Gemci, Mehmet Dağaçan, H. Basri Kemaloğlu, Ali Aydın, Ali Avgın.

Yaklaşık 15 yıldan beri, her hafta, bir meslektaşın ofisinde Cuma günlerinde “ SIRA TAVA GÜNLERİ ” şeklinde, yemek organizasyonları tertipliyorlar. Hiç aksamadan bu birliktelikleri devam ediyorlar. Her meslekte arzulanan güzel bir mesleki arkadaşlık grubu oluşturmuşlar.

Geçtiğimiz hafta sıra,  Necdet Serdar beydeydi. Necdet Bey arkadaşlarını Ilıca’da ağırladı.

İki gün boyunca Ilıca’nın güzelliklerini yaşadılar. Gezdiler, eğlendiler, yediler, (ayran) içtiler.

Mali müşavirler Ilıca’da tüm maharetlerini gösterdiler. Bilhassa A.Kadir Şimşek Bey, iyi bir ahçı olduğunu ayn-el yakin ispatladı.

Mangal keyfi ardından, İtina ile hazırladığı künefeyi sakinleşmiş mangal kömüründe kızartarak arkadaşlarına ikram etti. A. Kadir bey, eğer Mali Müşavir olmasaymış, ihtimaldir iyi bir künefe ustası olurmuş.  

Daha sonra Ahmet Gemci, bir ulema edası ile, nevi şahsına mahsus yemek duasını okudu. Kayıtlara geçen, işbu dua şöyle;

Amin !..

Estaizübil tavşan eti, vel gaz eti, ol pilav ile iyi olur lezzeti.

Allahümme Rabbena, hep bana, yok sana.

Ol künefenin üstü fıstıklena, cevizlena, kaymaklena.

Tez getirin, zira beklemek çok fena.

Amin!..

Gruba bu yıl katılan, Cuma grubu stajyer üyesi Ali Aydın ise; Gösterdiği bulaşık yıkama performansı ile dikkatleri üzerine çekti. Oy birliği ile bu başarısından dolayı bir üst göreve atanarak şefliğe terfi etti.

Ali Aydın aynı zamanda, kendisi köşe yazarı ve Yörük bir arkadaşımızdır. Ilıca dağlarındaki bölük bölük karları görünce dayanamadı. Kendinden geçti. Karların üzerine kendini bıraktı, Yörük olmanın farkını bir defa daha burada gösterdi.

Bilindiği üzere Mali Müşavirler Odasının Mayıs ayında seçimleri var. Cuma grubunun yaklaşan seçimlere pek ilgisi yok gibi. Onlar Ilıca’da yılın yorgunluğunu atma ve dostlukları artırma gayretindeler.

Hatta bu keyiflerini, Ilıcada, Ceyhan nehri kenarında, kısık vadisi kayalıkları üzerinde “Gangnam Style” dansları yaparak gösterdiler.

Bu hususta çok ta maharetli oldukları gözlemlendi. Mali Müşavirler, dansın figürleri ve dikkat çekici el hareketleri ile, Oda seçimleri öncesinde birilerine de mesaj gönderir gibiydiler.  

Ne yazık ki muhatabının kim olduğunu tespit edemedik. 

Ancak tespitimiz şu oldu; Şarkının sahibi Güney Koreli PYS, eğer Mali Müşavirlerin bu danslarını görse, ihtimaldir, bu işi bırakabilir. Bu hareketleri Mali Müşavirler benden daha güzel yapıyor diye “ Gangnam Style “ dansını bir daha yapmazdı.

Bendenizin, bu gezideki görevini merak etmişseniz; Fakir, bu sene “yiyici takımı” olarak gruba dahil oldu. Seneye Allah kerim.  

Selam ve sevgilerle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ali AVGIN Arşivi