MAHİR ÜNAL VE KENT SİYASETİ

12 Eylül darbesinin üzerinden 38 yıl geçti. 1983 yılında yeniden Türkiye’de demokratik sistemin önü açıldı ve seçimler yapıldı. İşte o tarihten bu yana tam 35 yılı geride bıraktık.

İşte o 1983 Genel seçimlerinden bu yana Kahramanmaraş’ta yaşanan siyasi ve ekonomik ortamı çok iyi bilen isimlerden biri olarak samimiyetle şu gerçeği ifade etmem gerekirse;

12 Eylül 1980 darbesinden sonra Kahramanmaraş’ta en güçlü siyasi figür olarak Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Sayın Mahir Ünal’ı söyleyebilirim.

Sayın Ünal ülke ve yerel konularına olduğu kadar uluslararası siyaseti çok iyi takip eden ve buna göre söylem geliştiren bir isimdir. Entelektüel bilgi birikimi, sosyal ve kültürel hadiseleri bakış açısı ile birlikte farkındalık oluşturan bir siyasi figür olarak hepimizin yüreğinde izler bırakabilmesini başarmıştır.

Türkiye’de gündem oldukça yoğun geçmektedir. Hangisine ulaşacağımızı, hangisini takip edeceğimizi adeta şaşırır olduk. Sayın Ünal’ın üstlendiği sorumluluk sebebiyle çok yoğun günlük çalışma temposu vardır. Bu tempoya her insan ayak uydurmakta zorlanır ve bir süre sonra da pes eder.

mahir-unal-007.jpg

Sayın Ünal Ankara’da oluşan her boşluğu değerlendirerek seçim bölgesi olan Kahramanmaraş’a gelmekte ve kentin sorunlarının çözümünde aktif rol oynamaktadır.

Birkaç yıl önce aramızda şöyle bir konuşma geçmişti. Demişti ki; “Kahramanmaraş’ta Havalimanı, Hızlı Demiryolu İstasyonu ve Şehirlerarası Otobüs Terminali birbirine çok yakın yerlerde olmalıdır. Kahramanmaraş’ın ulaşımını çözdüğümüzde diğer sorunlar çok çabuk çözülür” demişti.

Şimdi Kahramanmaraş’a baktığımda gözlerim ışıldıyor. Kahramanmaraş- Ankara arası kısalıyor. Göksun yolu bitti sayılır. Göksun- Kayseri arasındaki yeni yol çalışmaları bu yıl inşaat olarak başlayacak.

Havalimanımız bitiyor. Hızlı Demiryolu projesi devam ediyor. Göksun- Elbistan, Elbistan- Malatya yolu inşaatı devam ediyor.

Başta Büyükşehir olmak üzere Belediyelerimiz turizm içerikli projeler yapıyorlar. Türkoğlu ilçemize yapılan Lojistik Merkez, Organize Sanayi Bölgesi şehrin refah seviyesini artıracaktır. Yakında Türkoğlu Lojistik Merkez içinde Serbest Bölge hayata geçecek.

Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Parti Teşkilatı, Sanayiciler velhasıl bütün Kahramanmaraş halkı yavaş yavaş bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya gayret gösteriyor.

Yukarıda saymaya çalıştığımız bunca yatırımlar Kahramanmaraş’ın önünü açacaktır.

Başta Sayın Ünal olmak üzere Sayın Kaynak, Sayın Güvenç ve diğer vekillerimiz, Belediye Başkanlarımız can siperhane bir gayret içindedir.

Bugün 9 Şubat 2018.

Bu akşam Kahramanmaraş Ak Parti’nin 4 Genel Başkan Yardımcısını misafir edecek. Bunların burada bir araya gelmesi bir gayret ve çabanın ürünüdür.

24 Şubat 2018’de Ak Parti İl Başkanını seçecek. Göreve atandığı ilk günden bu yana başarılı bir şekilde İl Başkanlığını yürüten Avukat Ahmet Özdemir tek aday olarak seçime giriyor.

Bizler kendi değerlerimize sahip çıkalım. Bizler bizim içimizden çıkarak çeşitli makamlara gelen hemşerilerimize sahip çıkalım.

Ben Sayın Ünal’a başarılı olması için yürekten dua ediyorum. Bu vesileyle Sayın Ünal ve Ak Parti Kurmaylarına hoş geldiniz diyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi