Mehmet YÜZBAŞIOĞLU

Mehmet YÜZBAŞIOĞLU

Mahir Ünal İkinci Adam

Kahramanmaraş’ın ne kadar sorunları varsa hepsinin çözümünü Mahir Ünal’dan bekliyoruz. İkinci bir üniversite kurulması için hep birlikte merkeze kurulmasını istedik. Sonuçta Elbistan’a kurulması düşünülürken aniden İstiklal Üniversitesi adı altında merkeze kuruldu.

Kuruldu. Ne oldu? Bu konuda hiçbir adım atılamadı. Üniversiteye uygun bir yer bulunamadı. FETO den boşalan binaların hemen hepsi orta dereceli okullar tahsis edilmiş. Bir türlü bu binaların birini başka bir yere nakledip Üniversite binasını buraya taşıyamadık. İstiklal Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sami Özgür YÖK’e gidiyor bakın üniversiteyi kurduk. Ama ne kadromuz var ne yerimizi var hiçbir şey yapamıyoruz, elimiz kolumuz bağlı? Demesine rağmen. YÖK başkanı Yekta Saraç, bu konuyu ancak Mahir Ünal halleder diyor.

 Yalnız bu değil. Her kondu direkt olarak gözler Ünal’a bakıyor…

Yazının başlığında ikinci adam dedik. Ak Parti Tanıtım ve medyadan sorumlu Genel başkanı yardımcısı olarak. Bu kez 23 Haziranda yapılacak İstanbul Belediye başkanlığı seçimlerinin yükü omuzlarında.

Yıllar sonra iki aday İstanbul Lütfi Kırdar kongre merkezinde… Binalı Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu bir araya gelecek. TV. Programının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya yapacak. Bu konuda Mahir Ünal ve CHP grup başkan vekili Engin Altay’ın bir araya gelmesiyle bu konsensüs sağlandı. İlk açıklamayı ilimizde Mahir Ünal yapmıştı.

 Diğer taraftan: 

Her fırsatta ilimize gelen Ünal bu kez sırf bayram kutlamalarına katılmak için bayramın birinci günü gelerek bayramlaşmaya katıldı. Halkımızın bayramlarını kutladı. Ve tekrar Soluğu İstanbul’da aldı.

Bir Kahramanmaraşlı olarak diğer tüm milletvekillerinin hakkını inkâr edemeyiz. Ama Mahir Ünal hem partide hem kabinede hem de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında ayrı bir yere sahip olduğunu da burada inkâr edemeyiz. Cumhurbaşkanından sonra ikinci adam olarak görmemiz her Halde yanlış olmaz.Bu bize değer katar. İnsan hayatı devam ettiği sürece yatırımlar bitmez birisini bitirirsiniz bir diğeri hemen arkadan hizmet bekler. Bunun başında ulaşım, sağlık ve turizm gelmekte. Ulaşım dahava alanı yeniden dizayn edildi. Yalnız Kayseri kısa yol bağlantısı kaldı. Yapımı devam ediyor... Bunun yanında sağlıkta büyük yatırımlara imza atıldı. Ama yeni ünitelerin yapılmasını bekliyoruz. Turizm konusunu bir türlü istenilen seviyeye getiremedik. Burada anlaşılması zor durum söz konusu… Tüm tarihi değerlerimize rağmen yerli ve yabancı turist gelmiyor. Bunun başında her halde ilimizi yeteri kadar tanıtamadığımız olabilir. Bana kalırsa halkımızın turist konusunda tamda istekli olmadığı kanaati yaygın.

Biz bunları gündeme taşıyoruz ancak… Sayın Mahir Ünal bu yazdıklarımızı okuyup değerlendirme yapıyor mu? Onu da bilmiyoruz.

Tabibi ki ülkemizi yöneten bir partinin ikinci adamı olmak o kadar kolay değil Allah kolaylıklar versin.

Dersini Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’dan aldığına göre, öyle bir hocanın tedrisatından geçmek hiçte kolay değil. Çünkü ülkenin yükününde bir kısmını üstlenmek ve çözüm ürütmek zorunda. Son günlerde Yüksek istişare konseyi gündemde. Bu konsey isim yapmış ve Ak Partinin ilk kuruluşunda yer almış şimdi kenara çekilmiş eski siyasetçilerden yararlanılacak.  Elbette bu doğru bir karardır. Çünkü bu siyasetçi olabilir başka bir şey olabilir. Mutlaka istişare edeceği birileri olacaktır. Tecrübe hele de devlet tecrübesi kolay elde edilemiyor. Bu konuyu Başta ABD olmak üzere tüm gelişmiş ülkelerde bu tecrübelerden yararlanılmakta. Bizimde geçte olsa bu tecrübeden ülke olarak yararlanmak ülkemize ve milletimize katkı sağlayacaktır.  Hele de devlet kademesinde görev yapmışsanız eğer … O zaman daha da önem kazanmaktadır
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet YÜZBAŞIOĞLU Arşivi