Kuzeyin Adayları Ve Avni Doğan

Afşin, Elbistan ve Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerine toptan kuzey ilçeleri diye tanımlama yaparız.

Dostlarım beni aradıklarında “şehir dışına çıkacağım” dediğimde, yine mi Kuzeye diyerek, kuzey ilçeleri ile olan bağıma ve ilgime takılırlar.

Malum 12 Haziran 2011 tarihinde Milletvekili Genel seçimi var. Bu bölgelerimizden aday adayı olarak ortaya çıkan isimlere baktığımda üzülerek şunu ifade etmek istiyorum; ortada dolaşan isimler Avni Doğan’ın eline su dökemezler.

Neredeyse 30 yıldır bir gazeteci olarak bu bölgeyi takip eder, siyasi analizler yaparım.

Her seçim döneminde aday adayı olarak ortaya çıkan ancak adaylık için resmi başvuru yaparak partinin istediği parayı yatırmayan, ama seçim sonrasında bende aday adayıydım diyerek sağa sola çaka satan, iş takipçiliğine soyunan bu insanları hepimiz iyi biliyoruz.

1983 Genel Seçimlerinden 2011 Genel seçimlerine kadar onlarca seçim oldu. Ve her seçim döneminde bu gedikliler, gazeteleri ziyaret ettiler, kandırabildiği bir iki gazeteci buldular ise, onlarda birkaç defa haberlerini yaptılar. Sonrada bu haberleri yapan gazetecileri de para ile satın aldığını söylediler. Oysa bu adamlar adaylık başvurusu yapmak için istenilen parayı bile yatırmamışlardı. Kimseler bunu sorgulamadılar. Yine gazeteci günah keçisi ilan edildi.

Gelelim bu güne; yani Elbistan ve Afşin ilçelerinde ikamet eden Milletvekili aday adayı olmak için ortaya çıkan isimlere ve bizde bıraktığı izlenimlere.

İlçelerinde belli ekonomik rahatlığa kavuşmuşlar. Biraz paraları olduğu için etrafında yerleşik kimi insanların gazına gelerek ortaya çıkıyorlar. İki aday adayının toplantısına katıldığımda her iki isminde Ankara’dan söz aldıkları gibi bir izlenim vermeye çalıştıklarını gözlemledim. Oysa Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kimseye bir eyvallahı olmadığı gibi bu iki ismin ancak uzaktan Başbakan’ı seyretme şansı yakaladığını düşünüyorum. O da grup toplantısına katılmışlarsa!...

Ak Parti Elbistan İlçe Başkanı Bünyamin Kılıç’ın istifasına bir anlam veremedim. Bu kaçışta olabilir, Avni Doğan’ın B planı da olabilir. Çünkü Bünyamin Kılıç’ı oraya getiren Avni Doğan. Acaba Avni Doğan’a sen bu dönem dinlen denildiğinde peki ben dinleneyim ama benim adayım Bünyamin Kılıç diyebilir mi?

Afşin ve Andırın ilçelerinden uzun yıllardır milletvekili seçilmiyor. Belki de bu dönemde Elbistan ve Göksun adaylarına siz dinlenin denilerek Andırın ve Afşin’den çıkacak isimler listeye konulabilme imkanı olabilir mi?

Özellikle Ak Parti Genel Merkezi sürekli araştırmalarla toplumun eğilimlerini takip etmekte ve ona göre, yerel ölçekli her şehre uygun proğramlar ve stratejiler geliştirmektedir. Nitekim bir iki hafta önce bu amaç için Kahramanmaraş’a bir araştırma şirketinin geldiği ve araştırma yaparak gittiği yönünde bize bilgiler ulaştı.

Geçen seçimlerde aday adayı olan İnşaat Mühendisi İdris Tezcan’ın ortaya koyduğu performans partililer tarafından genel kabul görmüştü. Önümüzdeki süreçte İdris Tezcan’ın da yeniden aday olabileceği ve bu yönde ciddi baskı altında olduğunu biliyoruz.

Afşin ve Elbistan cephesinden baktığımızda ortada aday adayı olarak dolaşan isimlerin Avni Doğan’a muhalif olacak kadar ne Ankara’da ne de bulundukları ilçelerde güçlü olduklarına inanmıyorum. Bu aday adaylığın olsa olsa egolarını tatmin ve gelecekte bir malzeme olarak kullanılacağını gözlemliyorum.

Umarım benim tezlerim doğru çıkmaz. Benim tezlerim doğru çıkar ise Avni Doğan daha en az iki dönem milletvekili seçilerek TBMM’de kırılması zor olan bir rekora imza atar.

Söylemedi demeyin.  Ben böyle gözlemliyorum!....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi