KURŞUN SIKARAK BİR YERE VARILAMAZ

Kanalmaras.com haber sitesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan ve oğlu Serkan’ın içinde bulunduğu araca kurşun atıldı.

Mustafa Karaaslan son dönemde şehrin bazı sorunlarına kendi yayın anlayışına göre parmak bastı, gündemde kalmasını sağladı. Yazdıklarını beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz o ayrı bir konu. Ancak basın milletin müşterek sesidir.

Bir şehirde kamuoyu oluşturacak güçlü basın kuruluşları var ise o şehirde yolsuzluk, suiistimal, adam kayırma gibi toplumun hoş görmediği durumlar daha az olur. Ne yazık ki, Kahramanmaraş’ta ekonomi ve siyasi dinamikleri elinde tutan kesimler Kahramanmaraş’ta güçlü bir basının olmasını hiç istemediler. Çünkü şehirde başta imar olmak üzere güce paralel bir rant doğdu. Bu rantı kimse kaybetmek istemiyor.

Özeleştiri yapmak gerekirse, üç beş Maraş sevdalısı dışında hiçbir sanayici, siyasi ve iş adamları şehirde kamuoyunun gelişmesi adına bir adım atmıyorlar.

Mustafa bir uğraş veriyor.

Öyle ya da böyle.

Bazı yazdıklarını abartılı bulsam bile yazdıklarının büyük çoğunluğunun altına imza atarım.

Bu şehirde bir şeylerin değişmesi gerekiyor.

Bu duygular içinde Mustafa ve oğlu Serkan’a geçmiş olsun dileklerimi sunarken, bu saldırıyı kim ya da kimler tarafından yapıldığı ortaya çıkacaktır.

KÜÇÜK TÜRKİYE TURUNDAN HATIRDA KALANLAR

Sivas, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Kastamonu, Karabük, Aksaray, Nevşehir illeri başta olmak üzere Ankara Beypazarı, Ürgüp ve Göreme’yi gezme imkanı buldum.

Hızlı ve yoğun bir gezi oldu.

Bizler normal bir seyyah gibi gezmeyiz.

Yaptığımız iş gereği etrafa bakar gözlemleriz. Yaşadığımız kent ile karşılaştırma ve kıyaslamalar yaparız.

Kahramanmaraş’ta her şeyi en iyi kendileri bilen ekipler işbaşında oldukları için bizim önerilerimize kulak bile vermezler.

Meseleye bu açıdan baktığımda, Sivas, Ordu bizden birçok alanda iyiler.

Bizimde iyi olduğumuz şehirler var.

Belediyelerde kendinden menkul, her şeyin en iyisini bilen ama aslında hiçbir şey bilmeyip de egosunu tatmin için konuşan bürokratların çokluğu ve bunların analiz, karşılaştırma ve kıyaslama yeteneklerinin de hiç iyi olmadığını üzülerek görüyorum.

Kahramanmaraş’ta siyasal ve yönetim bazında kafa değişikliği yaşanmaz ise kim gelirse gelsin Kahramanmaraş’ta değişim ve dönüşüm olmaz….

Kusura bakmayın.

Tek gerçek bu.

Kral çıplak yani!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi