M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

KUL OLMAK

Recep ayı ile başlayan, Şaban ayı ile devam eden ve Ramazan ayı ile son bulan üç ayların son ayına, Mübarek Ramazan-ı Şerif ayına girmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle tüm İslam âleminin Mübarek Ramazan’ını tebrik ediyorum.

Rabim biz kullarını her türlü hastalık ve musibetlerden korusun. Tutacağımız oruçlarımızı, kılacağımız beş vakit namazlarımızı ve Ramazan ayına mahsus yapmaya çalışacağımız diğer ibadetlerimizi kabul buyursun inşallah.

Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar fakir fukaraya yardım etmeli, Cenabı Hakkın rızasını kazanabilmek için ibadet edilmeli ve Allah’ın razı olacağı işler yapılmalıdır. Gösterişten uzak, sadece Allah rızası için yaşayanlara ne mutlu.

Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim bizlere rehber olsun diye bu ayda indirilmiştir. Yapılan ibadetlerin kabulü açısından, ‘bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilen Kadir gecesi’ de bu aydadır.

Peygamber efendimizin Ramazan ayında esirleri azat ettiği ve fakir fukaraya her istediklerini verdiği bilinmektedir. Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerini kolaylaştıran âmirlerin/Patronların büyük sevap kazandığı da bilinmektedir.

Bu ayda ibadetlerini eksiksiz yapanlara, dürüst davrananlara, kötülükten uzak duranlara bütün sene aynı işleri yapmanın nasip olacağına inanılır. Bu aya saygısızlık edenlerin, günah işleyenlerin, ibadetlerini gösteriş ve riya içerisinde yapanların ise Allah muhafaza bütün senesinin günah işlemekle geçeceği söylenir.

İnsanlar her zaman birbirlerini kandırabilirler. Diğer insanlardan takdir, teşekkür alabilirler ama Allah’ı asla kandıramazlar. Bu sebeple:

Çalışanının hakkını yiyip, vergi kaçıran, ama Teravi Namazını hiç kaçırmayıp en ön safta kılan işverenler bu ayın hürmetine aman dikkatli olun.

Apartman girişine ‘Mülk Allah’ındır’ yazıp kirayı iki ay geciktiren kiracısını sokağa atan ev sahipleri davranışlarınızı tekrar gözden geçirin.

Torpili patlatıp, başkasının yerine işe giren, beş vakit namazını kılıp internette paylaştığı cuma mesajları ile yediği kul hakkını ödeyeceğini zanneden din kardeşlerim bu ayın hürmetine sizlerde alışkanlıklarınızı terkedin.

Dolmuşa dört çocukla binip, bir kişi parası veren ama üç kişilik yerde oturup kendisini kimsenin görmediğini düşünen hanım ablalar sizlerde daha dikkatli davranmaya çalışın

Faizin haram olduğunu kabul edip İslam’a inandığını söyleyen değerli dostlar bankadan çektiğiniz kredi ile evler, arabalar almayı, türlü türlü yatırımlar yapmayı terk edin.

Eşine dostuna her cuma, her kandil, her bayram ancak İmamı Azam Efendimizin kaleminden çıkabilecek güzellikte mesajlar yollayan ama kul hakkından hiç haberi olmayan muhterem din kardeşlerim aman ha aman sizlerde bu huylarınızı terk edin.

Profil resmine film yıldızlarını andıran resimler koyan, facebook sayfasından, sürekli karısının, kızının, hatta tüm sülalesinin etkinlik fotoğraflarını paylaşan kardeşler, sizlerde Ramazan’ın hatırına bu davranışlarınızı terk edin.

Elinden kur-an, ağzından yalan, boğazından haram eksik olmayan Müslüman kardeşlerim sizleri unutmam mümkün mü?. Görünen köy kılavuz istemez derler, inanın işiniz çok zor. Demedi demeyin, aman ha aman sizlerde daha dikkatli yaşamaya özen gösterin.

Ölçüde, tartıda, sayımda sürekli hile yapan, daha Ramazan gelmeden sattığı mallara haksız yere zam yapan esnaf kardeşlerim, yediğiniz kul hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Ramazanda dağıtacağınız paketlere mi güveniyorsunuz? Dağıttığınız bu paketlerde insanları kandırmak için değil mi? Bu kötü huylarınızla yaşarsanız vay halinize!

Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın. Her zaman rızası için yaşamayı, nasip etsin bizlere. Dürüst, namuslu, aldatmayan, kandırmayan, başkalarına iftira atmayan, boğazından kamu ve kul hakkı geçmeyen; ‘Sadece Kendi Rızası Doğrultusunda Yaşayan Bir Kul’ olmayı nasip etsin. Olur mu? Belli mi olur, gayret bizden takdir Allahtan. Amin Ya Muin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi