KSÜ ve Yeni Rektörümüz

1992 yılında kurulan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yeni bir rektör seçimini daha tamamladı.

Kuruluşundan bu yana isimleri hatırlayacak olursak; Yusuf Vanlı (kurucu rektör), Osman Tekinel, Nafi Baytorun, Fatih Karaaslan ve beşinci rektör ise Durmuş Deveci oldu.

Tabiatım gereği bir görevi bırakan insan ile ilgili çok olumsuz yazı ve yorum yapmam. Önemli olan insan makamda iken varsa eleştirilecek yanı onu yazıp çizmektir. Makamdan düştükten sonra o insan ile ilgili yazmayı ilkesizlik ve en önemlisi de kalleşlik olarak görürüm.

KSÜ’de Yusuf Vanlı kurucu rektör olarak görev yaptıktan sonra iki dönem 8 yıl Merhum Osman Tekinel, iki dönem 8 yıl Nafi Baytorun ve bir dönem yani 4 yıl ise Fatih Karaaslan rektör olarak üniversiteye hizmet etmeye çalıştı. İyi kötü bu geçen yıllar içinde bana göre en başarılı isim Fatih Karaaslan idi. Fatih hocaya bir dönem rektörlük kısmet oldu. Bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz.

**

Prof. Dr. Durmuş Deveci KSÜ’nün yeni rektörü olarak Cumhurbaşkanı tarafından atandı.

3 yıl Tıp Fakültesi Dekanlığı yaptı. O süreçte tanışma imkanımız olmadı. Medya ve kamuoyundan uzak durdu. Belki de bunda bizimde eksiğimiz vardır. Biz gitmeliydik, biz tanışmalıydık.

Dekanlığı döneminde dışarıdan duyduğumuz kadarıyla pek iyi bir sınav verdiği de söylenemez. Bizdeki durumu o dönem için pozitif değil, negatiftir. Belki de iplerin tamamen kendi elinde olmaması, istediği gibi kadrolaşma ve atamama yapamaması elini zayıflatmış da olabilir. Şartları bilmeden, başarısızdı dememizde doğru olmaz.

Bir iki gün sonra rektörlük görevini devralacak olan Rektör Deveci’nin ne yapacağına bakmamız lazımdır.

Belki de en başarılı rektör olarak kayda geçer. Kahramanmaraşlı ile barışık, şehirle üniversiteyi barıştıracak, sosyal olarak daha güzel hizmetler ortaya koyabilir.

Giden için olumsuz düşünmediğim gibi gelecek olan rektör içinde olumsuz düşünmüyorum. Bekleyip takip etmekte fayda vardır.

**

İyi bir kadro ve ekip kurarak, bir takım cemaatçi uygulamalara kendini kaptırmaz, işi ehline verirse geçmişte düşülen hatalardan dönülür ve KSÜ’yü cemaat mantığıyla yönetmeye, idare etmeye kalkışmaz ise herkes kendine sahip çıkar ve destekler.

Adil ve adaletli bir yönetim anlayışı ile değil de, benim adamım, bizim cemaatten şeklinde dar ve katı bir taassup ile KSÜ’yü yönetmeye kalkışırsa altı ay geçmeden yakınmalar başlar ve başarı değil de başarısızlık konuşulmaya başlarız.

**

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi istenilen düzeye gelemedi. Eğitim de kalite önemlidir. Öğrenciler bu üniversiteyi severek değil de mecburiyetten tercih etmek zorunda kalıyorlarsa üniversite hiçbir zaman gelişmez, kendini yenilemez.

Bizlere düşen görev, yeni yönetime destek çıkmak ve sahiplenmek olmalıdır. Hiçbir art düşünce içinde olmadan yeni Rektör Durmuş Deveci’ye başarılar diliyorum.

Alkışlanacak hizmet ortaya koyarsa alkış ederiz. Eleştirilecek kötü bir yönetim ortaya koyarsa da eleştiririz. Yanlış yapıyorsunuz diye yazar çizeriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gölge adam Arşivi