KSÜ VE REKTÖR CAN İÇİN DÜŞÜNDÜKLERİM

“Gelenin keyfi için gidene kötü söylemem!” Bu benim gazetecilik üslup ve karakterimdir.

Prof. Dr. Durmuş Deveci görev süresini tamamlayamadan Rektörlük görevinden alındı. Bundan sonraki yaşamında başarılar dilerim.

Gelelim çiçeği burnunda yeni Rektörümüz Prof. Dr. Niyazi Can’a. Sayın Can bu gün (16 Nisan 2018) basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Atandığı gün KSÜ’de birkaç dostu aradım.

- Nasıl bir adam dedim? Dediler ki; “iyi adam”

Bu söz bize kâfi idi. Ankara’da dostlarıma sordum soruşturdum. Hatta alışveriş yaptığı markette tezgâhtarlara varıncaya kadar kısa bir araştırma yaptım.

Benim için makul olan, samimi insanlardan samimi cevaplar almıştım.

Kahvaltı da konuşulanları can kulağı ile dinledim. Öncelikle samimi, saf ve dürüst gördüm. Sözleri toparlayıcı, makul ve kapsayıcı geldi. Kuracağı güzel bir ekiple gelecek 4 yılı garantiler.

KSÜ’YÜ CAZİP HALE GETİRMELİYİZ

Zaman zaman yurdumuzun çeşitli üniversitelerinde görev yapan hemşerilerimiz başta olmak üzere akademisyenlerle sohbet etme imkânı bulduğumuzda söz KSÜ’ye geldiğinde bir isteksizlik ortaya çıkıyor.

Diyorlar ki; akademisyenler için cazip hale getirilmeli. Bu sözü çok sık duydum. Dediler ki: KSÜ Baraj kenarına kurulmuş bir üniversite. Göl manzaralı lojmanlar yapılabilinir. Bu yapılırsa üniversite 24 saat aktif olur.

Buna örnek olarak da Harran Üniversitesini gösterdiler. Ben gidip görmedim. Ancak Üniversite içinde yeni bir şehir kurulmuş adeta kampüs üniversite diyorlar. Bizim Üniversitemiz buna müsait ve uygundur. Lojmanlar yapılırsa belki bizimki de cazip olur.

Nitekim bu soruyu Sayın Can’a sordum. Hükümet lojman yapımına sıcak bakmıyor ama bir inceleme yapmak gerek diyerek açık kapı bıraktı.

Sayın Can’a destek vermemiz gerekiyor. Bizimle aynı havayı teneffüs eden, aynı marketlerden alışveriş yapan, markette çalışanların bile çok sevdiği hocamız için bizlerde güzel ve iyi şeyler düşünelim.

Her zaman demiyor muyduk; Kahramanmaraşlı Rektör istiyoruz diye…

İşte size Kahramanmaraşlı Rektör, bize de sahip çıkmak, destek vermek gerekiyor.

Ben bu şehirde yaşayan bir vatandaş olarak; pozitif görüş ve önerilerimi yazarak destek vermeye gayret edeceğim.

Hepimiz el birliği ile KSÜ’nün kaybettiği itibarı yeniden kazanması için çalışmamız gerektiğini düşünüyor yeni ekibe başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi