Korana, siyaset ve genel halimiz

Malum Çin’de ortaya çıkan illet bir virüs ile bütün dünyanın başı dertte. İnsanlar evlerine hapis olmuş durumda.

Ülkeler bu durağan süreçte bir yandan vatandaşlarına ekonomik destek yaparken bir yandan da çarkların dönmesi için mücadele ediyor.

Türkiye olarak 10 Mart’tan sonra bu illet ile mücadele de devletimiz, özel sektör ve herkes işin bir ucundan tutarak en az hasarla kurtulmanın hesabını yapıyor.

Mesela ben, 10 Mart 2020 tarihinde işyerimi kapattım. Geçirdiğim küçük bir operasyonda bunun tuzu biberi oldu. Evde işlerimi yürütmeye çalışırken ekonomik olarak giderlerim de aynen devam ediyor. İşyerinin kirası, internet ve telefon masrafı, ajans abonelikleri, ortak gider v.s. bunlar durmuş değil. Aylık giderim de yaklaşık % 20 arttı. Nereye kadar devam ettirebilirim şimdilik belirsiz. Bizlere devletin desteği var mı? Onu da bilmiyorum. Bırakın destek vermeyi mevcut reklam ve ilan gelirlerimiz de ciddi olarak düştü.

Devletimiz iş hayatını ayakta tutabilmek için birçok paketler açıkladı. Ücretsiz iş’ten çıkartılanlara da aylık ödeme yapıyor. İşsizlik maaşı almaya hak kazananlara da aynen devam. İşletmelere de farklı teşvikler ve ödeme kolaylıkları verildi.

Ancak üzülerek ifade etmek gerekirse, Berber, basın mensubu, basın işkollarında çalışan insanlara yönelik, daha açıkçası küçük esnaf dediğimiz ve gündelik gelirle hayatlarını devam ettirenlere ne gibi destekler verildi ben bunu bilmiyorum. Bilen varsa ve bizi bilgilendirirlerse de çok seviniriz.

**

Ülkemizde corona ile sağlık alanında güzel haberler geliyor. Sağlık bakanlığı bu olayı güzel yönetiyor. Kahramanmaraş Sağlık müdürü Dr. Ali Nuri Öksüz ve ekibi canla başla mücadele ediyor. Kahramanmaraş’ta şu anda 125 civarında corona hastası hastanelerde tedavi ediliyor.

Kahramanmaraşlı mümkün olduğunca sokağa çıkmıyor. Ancak bazı mahallelerde buna riayet edilmediği yönünde bilgiler de geliyor. Çarşı da pazarda işi olmayan vatandaşlar lütfen sokağa çıkmayınız.

Bu arada geçen gün kısa bir süreliğine Serintepe Mahallesine gittim. Muhtar ile ayaküstü sohbet ederken tanıdığım biri birkaç hayırsever tarafından verilen para ile bakkallara gittiklerini ve borç ödediklerini ifade etti. Doğrusu çok mutlu oldum. Allah böylesi hayırseverlerin hayrını kabul eylesin.

**

Kahramanmaraş’ta siyasete gelince, corona nedeniyle tatile girdi. Sosyal medya da bir iki reklam ağırlıklı paylaşımların dışında bir şey göremiyoruz. Oysa şu zor günlerde insanlar birbirini arasa moral verse bile çok güzel olacağı düşüncesi içindeyim.

Doktorlar diyor ki, virüsle mücadele de moral büyük önem taşıyor. Marifet iltifata tabidir. Birbirimizi aryalım, sesini duyalım dostlarımızın. En azından bu şekilde dayanışma sergileyelim.

Bu köşe yazımı okuyan herkese bir çağrıda bulunmak istiyorum;

Herkes en yakın on arkadaşını arayıp halını hatırını sorsun

Ne dersiniz? Bunu yapmak çok mu zor?

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi