Koç Gibi Çıktı Ortaya

Akşam Kervanhan tesislerinde 12 Şubat Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Tuncay Kazancı’yı dinleme fırsatı bulduk.

Tuncay’ı uzun senelerdir tanırım. Enerjik, kent için bir şeyler yapma cabası içinde olan, Kahramanmaraş dışına çıkması halinde her açıdan daha fazla kendini tanıtma imkanı bulacağına inandığım donanımlı bir isim.

Maraş gündem’de köşe komşuluğu da yaptığımız Tuncay Kazancı, kem küm etmeden Ak Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.

Önünde uzun bir tanıtım ve çalışma süresi olduğunu dile getiren Kazancı; “yeni bir siyasi vizyon ortaya koymaya kararlı olduğunu” özellikle vurguladı.

Sayın Kazancı’ya çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz…

**

Bayramdan sonra siyaset hız kazanır mı?

İftar sonrasından Sahur’a kadar geçen süre içinde herkes her yerde siyaset konuşuyor.

Gece yarılarına kadar sağda solda yaptığımız sohbetlerin dışında, sahura az bir zaman kala eşden dosttan gelen “Şu aday olabilir mi?” sorularına da muhatap olmaktan geri kalmıyoruz.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha henüz hiç kimseden resmi bir açıklama gelmedi.

Sağda solda düzenlenen anketlerde yazılan isimlere baktığımda çoğu zaman siyasetin kalitesinin yerlerde süründüğünü görüyor buna da çok üzülüyorum.

Hani bir söz var; “Kurtlar kurtlarla, atlar atlarla yarıştırılır!” diye. Her aklına gelen isimlerin yan yana anketlere konulduğu bu anketleri yapanları hoş karşılamamakla birlikte bu anketlerde isimleri yazılanların nasıl tepki vermediklerini anlamakta zorluk çekiyorum.

Bu tabloya baktığımda ise; siyasetin çivisinin koptuğunu ve artık bu şehirde dikiş tutmayacağını gözlemliyorum.

Hiçbir nitelik ve vasfı olmayan insanlarla yan yana getirilen donanımlı olarak bildiğimiz kaliteli isim olarak bildiğimiz insanlar bu anketi yapanlara “Sen kimden izin aldın!” deme yürekliliğini gösteremiyorlar ise, bu isimlerinden birer boş çuval olduğunu da söylemeden edemeyeceğim.

Eskiden siyasi ahlak vardı.

Şimdi hiçbir şeyin ahlakının kalmadığını, ahlak kavramının paramparça olduğunu görüyoruz.

Bu kadar pespayeleşen, bayağılaşan, siyasi travmanın yaşandığı bir şehirde kaliteli siyaset yapmak ne kadar mümkün olacak?

**

Şimdilerde Dulkadiroğlu Belediyesi için İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy ile Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’ın ismi geçiyor. Sayın Özsoy neredeyse birkaç aydır bu anlamda çalışma yapıyor. Okay ise Ramazan Bayramından sonra sahaya inmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir sohbette; “Ben teşkilatlarda artık görev almayacağım. Dulkadiroğlu Belediyesi için aday adayı olacağım” diyerek net tavrını ortaya koydu.

Yakın bir zamanda Necati Okay’ın da adaylığını açıklamasını bekliyoruz.

**

12 Şubat Belediyesi için bu güne kadar kendi ölçeğinde çalışan Ak parti eski İl Başkan yardımcısı Harita Mühendisi Mustafa Buluntu var.  Sayın Buluntu’nun Ramazan Bayramı sonrasında bir basın toplantısı yaparak aday adaylığını ilan etmesi bekleniyor.

Şu ana kadar resmen aday adayı olduğunu açıklayan tek isim ise Tuncay Kazancı.

Bayram sonrasında siyasete biraz hız gelecek gelmesine ama yine Genel Başkanların iki dudağı arasından çıkacak olan isimlerin halka ne kadar hizmet edeceğini de zaman gösterecek.

Şimdiden hayırlı olsun!....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi