Kendinize Ait Sözünüz Yok mu?

Şehrimizde siyaset bir hayli nazlı, adaylarımızda maşallah o kadar nazlı ki ne sorarsan sor, nereye giderse gitsin hep aynı cümleleri kurmaktalar. Üstelik bu konuşmaları da kendilerinin öz güveni sonucu ortaya konulan performanslar değil.

7 Haziran seçimleri öncesi yerlerini alan adaylar, yine aynı üslupla seçime gitmişler ve yorulmadan, koşamadan, ter atmadan seçim sonuçlarını beklemişlerdi. Seçim sonuçları da aşikar bir şekilde 6-2 Ak Parti üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

Bu seçim adaylarda değişikliğe sadece CHP de rastladık. Kırk yıllık dostunu nasılda bir anda ezdi denir ya hani yöremizde; CHP de böyle bir üslupla adaylarını ortaya koydu. Kamil Dalkara hizmetini yeterli görmedi ki Ali ÖZTUNÇ’u ilk sıradan aday gösterdi. Saygı ve sevgiyle üstüne hoşgörüyü de ekleyerek CHP seçimde 7 Haziranda kaybettiği 1 milletvekilini tekrar kazanacak mı göreceğiz.

MHP de değişen bir durumdan bahsedemeyiz. Bakalım 2 milletvekilini tekrar kazanacak mı?

Büyük bir soru işaretini geride bırakarak, sorunun cevabını size bırakıyorum. Seçimden sonrada göreceğiz.

Benim derdim partilerin kaç milletvekili çıkartır derdiyle değil, benim derdim adayların üslupları ve çalışmaları.

Genel olarak kendini anlatamayan, kendi özgüvenini ortaya koyamayan adaylar ile birlikte seçime gireceğiz. Benim gözlemim bu yönde.

Kahramanmaraş için çalışma planlarınızı ortaya koyun dediğimizde, hepsi sus pus olacak kadar çaresiz. Çünkü kentin çözüm noktasına ortak olacak kabiliyeti görmekten çok çok uzağız.

Vizyon sahibi insanlar olmalı denir her adaylık yarışmasında. Vizyonunuz nedir? sorusuna cevapları olmuş olsaydı eğer, bu gün ki her gittiği yerde kağıttan okur gibi konuşan, demeç veren adaylarımız olmazdı.

Açık ve net söylüyorum, hangi aday kendine özgü, özgüven ile açıklama yapıyor. Plan- Proje-Çalışma ile kendini ön plana çıkartıyor?

7 Haziran seçimlerinde gördük ki merkeze dayalı konuşmalar bir artı katmadı. Ve hala aynı konuşmalar devam etmekte. Parti’nin çizgisi tüm Türkiye’ye hitap eder bu slogandır. Bunu kullan ama bunu kendi bilgilerinle şehrimize güzel bir şekilde anlat ki içini sen doldurmuş olasın. Ankara’da konuşulan ne varsa anında adaylarımızın konuşmasına eklenti olmuş. Bozuk plak gibi aynı tekrarları izleyip, dinleyip, okuyup duruyoruz.

  A.Einstein diyor ki ”Hep aynı şeyleri yaparak, farklı sonuçlar beklemek ahmaklıktır “

Adaylarımızın üzerine nasılda oturdu değil mi?

Öz güveniniz ile seçim çalışmalarınızı gerçekleştirip, bu halka sözde değil özde selam verirseniz kazanan olursunuz. Kampanyalarınızı içi dolu dolu anlattığınız zaman partiniz kazanır. Sizin kazanmanız için değil Partinizin kazanması için çalışmayı düşünün. Cebiniz dolsun diye değil, özünüz dolsun şehir kazansın diye Adaylığınızın gerektirdiği çalışmaları yapın.

Biz şehir olarak, şehrimize artı değer katacak milletvekillerini hasretle bekliyoruz. Bakalım kimler vekil olacak. Hani boşuna bekleme derseniz eğer, ‘’belki sürpriz olur’’ derim bende.

Kazanan ülke olsun, bu zamana kadar annelerimiz-babalarımız neler görmüşler eski dönemlerde. Geldiğimiz nokta aşikar. Kazanan TÜRKİYE’MİZ olsun…

Körü körüne parti, ideolojik tutuculuğu bırakmalı; memleket-millet yararına yapılanları artırarak devam ettirtecek, ettirebilme gücünü elde edebilecekler desteklenmelidir.

Selametle Kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa ALYAZ Arşivi