Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

Kara Tren Ha Geldi Ha Gelecek

Kuş cıvıltıları duyulmaya başladı. Doğa canlanıyor. Çimenler çiçekler açmaya başladı. Badem ve erik ağaçları gelinliklerini giydi. Gözlerimiz bu mevsimi özlemiş. Sadece gözlerimiz mi ? Gönlümüz de bahardan yanaydı.

Herkeste bir canlanma ve gülümseme mevcut. Doğanın uyanışı insanında uyanmasına sebep. Güneşli günlere merhaba dedik. Cemreler bir bir düştü. Güzel bir bahar ve harika bir yaz yaşama temennisiyle.

Bahçemizde ki erik ağacı çok heveslidir çiçek açmaya. Henüz ikinci cemre düştüğünde başlamıştı tomurcuklanmaya. Herkesten önce açtı ve çiçekler öbek öbek kahverengi dalları güzelleştirdi. Her sene böyle yapar ve çiçeklenir, erikleri de çok güzeldir.

Mevsimsel geçişi yaşadığımız şu günlerde hastalık havası da kol geziyor unutmamak gerekir. Ne giyeceğim diye düşünmemeli, ince kabansız ve pamuklu baharlık kazaklar giymek gerek. Aksi halde baharın çarpması çok kötü bir şekilde çarpıyor ve kolay kolay da geçmiyor. Kırgınlık, burun akıntısı, baş ağrısı uyku düzensizlikleri hele bir de sigara kullanıyorsanız iyileşme süreci daha da uzuyor. Çocukları ve yaşlıları korumak gerekiyor.

***

Seçim yaklaştıkça sokaklar daha bir canlanmaya başladı ve reklamlar ve sloganlar havada uçuşur oldu. Hayırlı olan kazansın. Ülkesini seven, milletini önemseyen insanların yönetimde söz sahibi olmasını diliyorum. Seçim arafesinde seçimde görev alacak insanlar seçildi. Evraklar tamamlanmaya çalışılıyor. Görev olarak bendeniz de görev yapacağım. Bu ilk görevim değil. O hengameyi biliyorum.

Milletvekili seçimlerinde vatandaşın biri inatla geçersiz oyu geçerli yapmaya uğraşıyordu. Oysa mühür iki aday arasına basılmıştı. İddiası bu tarafa daha yakın deyip duruyordu. Orada bulunan görevli üye ve memurlara gösterdim. Nihayet haklılığımız anlaşılmıştı. Sayım yapıldı, polis eşliğinde oyların sayım yapılacağı yere taşımıştık ama o gece 2 ye kadar teslim edememiştim torbayı. Yok mühür torbaya konacak, yok dışarda kalacak. uzun upuzun bir kuyruktaydım ve uykusuz bir şekilde bir an önce teslim edip gitme sevdasındaydım. Herkeste bir bıkkınlık .Yemek ve uyku ihtiyacı içinde insanların yüzleri düşmüş bir vaziyette bekleyişimizi unutmuyorum.

Bu kez öyle olmayacak. Çünkü memurum. Beşte görevim bitecek. Umarım başkanda görevinin bilincinde olan bir şahıs olur. Sorun çıkmadan bu seçimi de atlatırız. İnşallah.

***

Yaklaşık iki yıldan beri tren kaldırılmış ve yolcu kapasitesi metrobüse ve otobüslere kaymıştı. Trafik zaten sorundu İstanbul’da. Derken tren ha açıldı ha açılacak derken uzun bir bekleyişten sonra bu hafta içinde açılacak.

Gebze Halkalı tren hattının ne zaman açılacağı merak ediliyor. Gebze Halkalı durakları araştırılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Gebze-Halkalı demir yolu hattının 12 Mart'ta hizmete başlayacağını açıkladı. Hattın hizmete açılmasıyla birlikte yolcular, 76 kilometrelik güzergahı 115 dakikada geçebilecek. Üsküdar-Sirkeci arası 4 dakikaya, Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arası 13,5 dakikaya, Söğütlüçeşme-Yenikapı arası 12 dakikaya, Bostancı-Bakırköy arası 37 dakikaya inecek.

İki hat arasındaki mesafeyi 185 dakikadan 115 dakikaya düşürecek olan proje kapsamında tüm altyapı ve istasyonlar yeniden inşa edildi.

Hattın hizmete açılmasıyla tek yönde saatte 75 bin, günlük toplamda ise 1,2 milyon yolcu taşınacak. Ayrıca Boğaz'da hizmet veren mevcut köprülerdeki trafik sıkışıklığına da önemli bir katkı sağlanacak.

1-20190311154747.jpg

Ve tren yolu 12 Martta yani yarın Cumhurbaşkanı tarafından törenle açılışı yapılacak. Vatana ve milletimize hayırlı olsun.

İstanbul büyükşehir olarak adayların çabaları çok etkileyici. Ekrem İMAMOĞLU ‘da kuvvetli bir aday olsa da İstanbul’u Binali YILDIRIM’ın alacağı söylemleri halen istikrarını koruyor. Bakırköy de CHP ‘den şu anki belediye başkanı yine aday. Kısmet .Bu arada eski belediye başkanı da İYİ partiden aday Ateş ERZEN. Ve Ak parti adayı da kuvvetli. Lakin Bakırköy kemikleşmiş bir oy potansiyeline sahip. Aday farketmez yeter ki CHP’li olsun. Kazanacak parti belli burada. Bildiğim bir semt daha var ki oda Küçükçekmece. Orada kesin AK parti alır. Yapılan yardımlar, temiz bir semt anlayışı, kültür merkezleri (üç tane)kesintisiz su ve elektrik, kapalı Pazar yeri, göl kıyısını yeşillendirilmesi ve halka yeni bir yaşam alanı açılması, üst geçitler…Saydığım bu nedenlerle büyük farkla öne çıkar Ak parti. Dedim ya hangisi hayırlı olacaksa o kazansın.

Tren yolu açılırsa ki, şu an deneme seferleri yapılıyor. Gebze’ye kadar gidip döneceğim. İnşallah Tren yolculuğu güzeldir.

***

Geçen günlerde metrobüse binmiştim. Her zaman ki gibi nasıl da kalabalık. Oturmanın imkanı yokken, ayakta bile zor yer buluyorsunuz. Sıkış tıkış bindik. Her insandan ayrı bir koku. Ayrı bir nefes geliyordu ve ayakta gideceğimiz yola doğru koyulduk. Gençleri bilirsiniz hareketli ve konuşkanlar. Tam ineceğim Mecidiye köy’de önümü bir kızın türbanı kesti. Yanındaki delikanlının kabanının düğmesine püskülleri takılmış. Tam ortada da ben. Geçemiyorum. Çözmeye çalıştılar ve başaramadılar müdahele ettim ve son dakika metrobüsten inebildim. O günden beri sıcak bakmıyorum metrobüse. Çoğu insan otobüsü tercih etmiyor ben tam aksi otobüsü tercih ediyorum. Otobüs daha sakin oluyor. Aynı yola gidiyor. Ve üstelik daha sakin. Şimdi demiryoluda açılınca hepsine yansıyacak bir rahatlama olacak, umarım.

Büyükşehir dediğimiz bu megakentte ulaşım başlı başına bir sorun. on dakikalık yola en az kırkbeş dakikanızı veriyorsunuz. Zamanın ne kadar kıymetli olduğunu söylersek sanırım daha iyi anlaşılır.

Park sorunu da ayrı bir durum. Neyse yirmi milyonluk bir şehirden bahsediyoruz. Burada sorun olmasında nerede olsun trafik.

Sorunsuz vakitler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi