Kandıramazsınız Beni

2015 yılını geride bırakırken  günün manşetlerinde; Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu….

Ve… yine 12 eylül ortadan kalkıyor manşetleri….

2016 ya girerken iyimser bir tablo çizmeye çalışıyor bütün basın. İhtiyacımız düşünelinden fazla gözüküyor, iyimser tabloya…

1. ve 2. çözüm süreçleri ömrünü tamamladı bizim adımıza hüsran oldu. Şimdilerde 3. çözüm süreci denemesi yapılacak. Amaç ve hedef onlar acısından gecikse de normal işliyor gibi. Başta istedikleri 3. göz, çözüm sürecinin 3. etabında gerçekleşeceğe benziyor. İşte biz esas hüsranı da orada yaşayacağız.

Ortadoğu her gecen gün hızlanarak kaynamaya devam ediyor. Kırmızı çizgilerimiz aniden Pembeleşiyor. PYD Fırat’ıda geçti!!!

Ortadoğu’nun şekillenmesi noktasında anlaşan Amerika ve Rusya kendi angajmanlarına!!! göre oynarken bizimle de oynamaya devam ederek, bizim yapmak istemediklerimizi!!! bize ustalıkla yaptırmaktadırlar. Haklı olarak düşürdüğümüz veya düşürttürdükleri uçakla neler kaybettik tartışmaya bile korkuyoruz. Sınırda uçaklarımızla uçamaz hale gelirken, gelişmiş güçler bizim uçmamız gereken hava sahasında cirit atmaya başladılar. Ciğerlerimize kadar da girerek üslerini çoğaltmaya devam etmektedirler.

2016 yılı 3 üncü çözüm süreci görüşmeleriyle devam ederken aynı zamanda da güneydoğuda şimdilerde, çatışmalarla yıktığımız yerleşim birimlerini yeniden ve modernize ederek yaşanır hale getirmekle meşgul olacağız!! Modern haliyle bölge halkına teslim edeceğiz!!!

1950 lerde kapitülasyonlarla bizi dizayn eden gelişmiş güçler, yine aynı yöntemle bizi ve bizim vasıtamızla orta doğuyu dizayn etmektedirler. Rakamlar silah tüccarlarının bu yılda da kar marjlarının artarak yükseldiğini göstermektedir.

Zaman zaman kafamızı kaldırıp bizi siz dizayn edemezsiniz diktesini dillendirmeye çalışsak da anında nerelerden kendilerine bağlı olduğumuzu sert şekilde bize izah ederken, ipi de biraz daha sıkarak kaçınılmazı hissettirmekteler.

Yazıyorum yine yazacam 3 üncü dünya savaşının başkaları eliyle yürütüldüğü günümüzde savaştan kaçanlar savaşa takati olmayanlardır. Savaşı yalnız silahla cephede yapılır zannedenlerdir.

Teknolojik ve ekonomik savaşı yapma gücünü oluşturamayanlardır. İşte bunlarda onların istediği savaş oyunlarıyla onların adına savaşarak kaybedenlerdir.

Yine söylüyorum; iç savaşınızı yapacak, iç bütünlüğünüzü sağlayacaksınız. Büyük işler yapmaya çalışacak fakat küçük işleri hor görüp biriktirmeyeceksiniz. Hainleri affetmeyecek lakin konuşanı dinleyeceksiniz ki yenileşesiniz. Sonrasını garantilemeden değişimi yaşamayacaksınız yoksa başkaları sizi kendine göre dizayn etmeye devam eder.

Bende önümü görerek yaşamak istiyorum barış içinde. Ve de refah içinde…

Ergenekonculara itibarları iade edilecekmiş,,, edilmeli elbette, haksızlık yapıldı diyorlar.. Da maliyeti kime???

Millete olmamalı… Kim hata ettiyse ondan alın. Bir daha kimse hata etmesin. kimse kandırılmasın. Kimse aklını kiraya vermesin…

Ben neden çekecem aklını kiraya verenlerin cezasını…Hak da ediyorum aslında farkındayım ama!!!!

Evet 2016 girerken gazete manşetleri; “ 12 eylülün izleri siliniyor” inanmam, inanmıyorum…

Netekim Kenan Evren öldüğün dede yazmıştım 12 eylül bitmedi diye, bitti devri kapandı diyerek bağıranlara. Bakın bitmemiş. Yine bitirecez dediklerine göre, değil mi?

12 Eylülde alınan kararlar yok hükmündedir denilmedikçe…

12 Eylülde haksızlığa uğrayanlarında hakkı itibarı iade edilmedikçe…

12 Eylül mahkemelerinin verdiği kararlar neticesinde halen hak kısıtlaması yaşandıkça…

12 Eylülün bittiğine beni kimse inandıramaz…

Evet 2016 ya bende umutlarla girmek istiyorum ne olur çekilin gözümün önünden,,,

hayallerimle umutlanayım bari…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin GAZİ Arşivi