Kamu Hastaneleri ve Semih Yancar

Kamu Hastaneleri Birliğinin kuruluşundan bu yana bu kurumda görev alan bütün üst düzey personeli tanırım.

Yüreğinde Kahramanmaraş sevgisi dolu olan bu genç bürokrat grubunu her zaman desteklemeyi bir görev bildim.

Kamunun kaynaklarını israf ve çarçur etmek yerine korumayı amaç edinen bu yönetim erki, ilaç alım ihaleleri, personel hareketleri, taşaron işçiler, döner sermayenin dağıtımı gibi üzerinde kul hakkı olan konularda taviz vermediler. Torpili olmayan insanların hakkını yedirmediler. Adalet, hak, hukuk gibi kavramlar bir değer kazandı. Bunlardan da emin olduğum için destekledim, desteklemeye de devam ediyorum.

Kurucu Genel Sekreter Dr. Kamil Türkmen iyi bir altyapının kurulmasında büyük katkısı oldu.

Görevi genç ve dinamik, dersine iyi çalışan, araştıran, başkalarının fikirlerine değer veren Op. Dr. Semih Yancar ile de bu gelenek devam etti.

Hastane yöneticileri, Hastane Müdürleri, yardımcıları, Doktorlar, hemşireler büyük oranda hasta memnuniyeti üzerinden belli bir sayısal değer ifade edecek olursak Türkiye’de ilk 5 hastane içinde yer alabilirler. Kaldı ki 2014’de Türkiye birincisi, 2015’de de Türkiye ikincisi olmuş bir yeriz.

Birkaç gün önce Genel Sekreter göreve geldiği bir yılın değerlendirmesini yaptı.

Kentte görev yapan neredeyse bütün gazetecilerin katıldığı toplantıda arkadaşlar yapılan hizmetlerden, ortaya konulan performanstan memnun oldular. Memnun ayrıldılar.

Malum Kahramanmaraş Deprem riski olan bir kent. Bunun üzerinde durmak ve Yörükselim Devlet Hastanesi bitişiğine yapılması düşünülen 200 yataklı hastanenin hemen yapılması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Bu konuda kamuoyu oluşturmak zorundayız.

Gaziantep yolu üzerinde bulunan 50 yıllık köprünün yıkılması halinde hastaneye ulaşım için alternatif yolların henüz yapılmadığını hatırlayacak olursak, deprem, doğal afet gibi bir sorunla karşılaşıldığında sağlık hizmetlerinin yeterince verilemeyeceğini izah etmeye çalışıyorum.

Değerli Genel Sekreterimiz 200 yataklı hastanenin yatırım proğramına daha henüz alınmadığını ifade etti. Bu yatırımın 2016 yılına alınması ve vakit geçirilmeden inşatına başlanılmasının önemini dikkatlerinize sunuyorum.

Sağlık hizmetleri noktasında marka bir kent olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bunun yanısıra ilçeden merkeze hasta yoğunluğunu azaltmak için ilçelere yapılan hastaneler de çok önemlidir.

Sağlıkta bir başarı hikayesini görüyoruz.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum…

**

Tarım Müdürü ile

Öyle uzun başlıkları sevmem. Yalakalığa kaçan ifade ve üsluplardan rahatsız olurum.

Kahramanmaraş’ta bir Tarım Müdürü var. Kastamonulu. Genç ve dinamik. Kahramanmaraş’ta tarımın gelişmesi için büyük çaba harcıyor. Kurumda kollektif bir çalışma kültürü oluşmuş. Emir komutadan ziyade, sorumluluk bilinci, katkı yapma, topluma faydalı bir şeyler verebilmek gibi kaygı içinde gördüm yöneticileri. İşte bu kaygı kente hizmet olarak dönüyor.

Bu değerli müdürün adı İhsan Emiralioğlu. Kahramanmaraş’ta tarım noktasında neler yapılabilir. Bunların bölge bölge çalışmaları yapılmış. O yörelerde yaşayan insanlara neleri dikmesi gerektiğini bıkıp usanmadan anlatıyorlar.

Anadolu ağacı olan Zeytin için ciddi bir çalışma yapılmış. Büyükşehir Belediyesinin desteği ile 500 bin zeytin fidanını toprakla buluşturma gayreti içindedirler.

Zeytin ekonomik bir üründür. Kokmaz, ekşimez. Her zaman para eder. Sanırım iki gün önceydi. Kanalmaraş’dan Mustafa Karaaslan, Gıda Şube Müdürü ve Tarım Müdürü ile birlikte birkaç işletmeyi gezdik. Zeytinyağı fabrikası, Müsan Gıda ve Süt ve yoğurt üzerine çalışan Ayda gıdayı gezdik. Neler yapıyorlar? Nasıl yapıyorlar? Satış ne durumdadır şeklinde kafamıza takılan soruları sorduk, cevap aradık. Tarım teşkilatı yöneticileri ceza yerine anlatmayı ve üreticileri doğru üretime odaklama anlayışı yerleşmiş.

Tertemiz, hijyen ve kaliteli üretim yapılmasına tanık olduk. Gönül rahatlığı içinde üretilen bu ürünleri yiyebiliriz. Öyle merdiven altı, salaş, her tarafın toz ve pislik içinde olduğu tesisler tarih olmuş. Galoş olmadan, üzerinize bir şey verilmeden kendi elbiselerinizle tesislere giremiyorsunuz.

Kahramanmaraş’ta marka olma yolunda ilerleyen bu kobilerimize destek olmamız gerektiğini anladım.

Sahip çıkalım onlara.

Kıskanç olmayalım.

Değerli Müdüre ve ekibine de sahip çıkalım. Daha açıkça ifade etmek gerekirse, çalışan herkese sahip çıkalım.

Tebrik ediyorum Tarım müdürü ve teşkilatı… Ellerine sağlık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi