Kaldırım Yüksekliği Ve Medeniyetimiz

Kahramanmaraş’ta il genelinde kaldırım yapımı bütün hızıyla sürüyor. Buradan bütün Belediye Başkanlarımıza çağrı yaparak konuya girmek ve eleştirilerimi sıralamak istiyorum.

Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerinde görev yapan Belediye Başkanlarının hepsini tanıyor ve çalışmalarını takdir ediyorum. Ancak;

Sorumlu olduğunuz yerde yaptığınız hizmetler sizin seçim bölgelerinizin de birer MEDENİYET göstergesi olacağını lütfen unutmayınız.

Öyle ki;

“Kaldırımların yüksekliği o kentin sosyal yaşam ve medeniyetiyle eş değerdir.

Kahramanmaraş kent merkezinde yapılan kaldırım çalışmaları ve bu kaldırımların yüksekliği beni derinden yaralamaktadır.

Kahramanmaraş Devletlere Başkentlik yapmış, kadim bir şehirdir. Bu şehir yazar, şair, sanat ve kültüre dair büyük insanlar yetiştirmiş, ilim ve bilim adamları yetiştirmiştir.

Yerleşik medeniyet ve kültürü bilmem kaç bin yıldır sinesinde saklayan bu kadim şehirde yapılan kaldırımlar hiç mi hiç yakışmıyor. İğreti duruyor. Şehri güzelleştirmek yerine çirkinleştiriyor.

Bu konuyu;

Kimi zamanlarda Belediye yetkilileri ile görüşmemde, “kaldırımların özellikle yüksek” yapıldığını ve bununla araç parkının önüne geçilmek istendiğini ifade ettiler.

Ben bu sığ ve hoyratça bir yaklaşımı kabul etmem mümkün değildir. Bu güzel şehrimize ve içinde yaşayan bizlere saygısızlıktır. Saygı göstermemektir.

Değerli Belediye Başkanları;

Hepiniz belli kültür birikimine sahip olduğunuz kadar, mensup olduğunuz siyasi partinin bir millet partisi olduğunu unutmayınız. Milletin kahir ekseriyatının yaklaşık 15 yıldır oyunu alan bir parti milletin partisidir. Milletin duygu ve düşüncelerine göre hizmet ettiği ve içinde kendini bulduğu için iktidarda kalan bir hareket ve davadır. Türk İslam Kültür ve Medeniyetine beşiklik yapan bu güzel şehirde, kaldırımların yüksekliğinin indirilmesini asfalttan çok az bir yükseklikle planlanarak yapılmasını istiyoruz.

Çünkü;

Kaldırımı yüksek olan bir şehirde görgü, medeniyet, hoş görü ve sevgi gibi toplumsal barışa hizmet eden anlayışların hakim olmadığı gibi bir izlenim doğurur.

Eğer Kahramanmaraş’ta turizm noktasında bir adım ileri gitmek istiyorsak, bunda başarılı olmak istiyorsak, Belediyelere ve biz vatandaşlara büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir.

Belediyelerimiz bundan sonra bu şehre YÜKSEK KALDIRIM YAPMAK alışkanlığını eski Türkiye’de bırakmalıdır.

İnsanların gerektiğinde akşamları araçlarını bile park edebileceği, insanların rahatça yürüyebileceği kaldırımların yapılmasını istiyoruz. Biz bir medeni şehirde yaşıyoruz.

Kaldırım yüksekliği de bir şehrin medeniyetinin göstergesi ise işe Belediyeler buradan başlasın lütfen….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi