Kahramanmaraş’ın Manevi Değerlere Sadık Halkı

Çeçen halkı, Kahramanmaraş’ta, başta Müslümanlık olmak üzere, tüm manevi değerlere, kendi gelenek ve göreneklerine son derece bağlı bir şekilde yaşam sürmekte olan bir halk kesimidir.

“Biz, Her Zaman Müslümandık.”

Bu hususta, Çeçen Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hacı Murat Demirci, bana şu açıklamada bulundu, “Biz, Çeçen halkı, Kahramanmaraş’a Rus – Çeçen Savaşı bittikten hemen sonra, 1865 yılında, Çeçenistan’ın Grozni şehrinden geldik. Biz, Müslümanlıkla Kahramanmaraş’ta tanışmadık. Biz, her zaman Müslümandık. Biz, cihadı, Allah uğruna, vatanımıza milletimize ve dinimize etki etmeye çalıştıkları için yaptık. Biz, cihadı, bizi parçalamaya çalıştıkları, varlıklarımızı yağmalamaya kalkıştıkları için yaptık.”

Çeçen Başkanın Bayram Kutlama Mesajı

Başkan Hacı Murat Demirci, 21 – 24 Ağustos tarihleri arasında idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nı bugünden kutladı: “Tüm Müslüman Âleminin Kurban Bayramı’nı kutlarım. Sağlıklı, güzel bir bayram geçirmek dileğiyle, Kahramanmaraş halkının ve Maraş Gündem Gazetesi okurlarının bu vesileyle, Cuma gününün de hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”  

img-20180816-wa0015.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Esat BEŞER Arşivi