Kahramanmaraş’ın Kaç Milletvekili Var

Okumam yazmam var, sorup araştırıyorum da, kaç milletvekili var diye sormak aptalca gelebilir lakin, amma salakmış deseniz de aklıma düştü bir kere karşılaştıklarıma sorayım hele herkes biliyor mu dedim.

 Önce teknolojiye güvendin google amcaya sordum, yüksek seçim kurulu kaynaklarından yola çıkarak 8 dedi.

 Bende seçimlerden hatırlıyorum rakamla 8 adet, yazıyla yine 8 tane milletvekili adayına oy verdik.

O zaman bizi temsil eden! Bize hizmet edecek! Devlet imkanlarını en iyi derece de kullanarak bölgemize, geç kalan yatırımların gelmesine vesile olacak! Hatta iyi siyasetlerini ortaya koyarak bölgenin diğer bölgelerden daha fazla yatırım almasını sağlayacak! Sivil toplum örgütlerinin önünü açarak onların fikir üretme dinamizmini harekete geçirecek! Sorgulamaktan korkan toplumu rahatlatarak, sorgulayan-eleştiren-üreten insanlar haline dönüştürecek! Vs, vs insanca yaşamayı kolaylaştırıcı unsurların var olması ve mutlu ve varlıklı yaşamamızın önünü açacak 8 (Sekiz) üretken insanı seçtik.

İyide soru neyin nesi ki o zaman?

Sordum çünkü, oturduğum toplumlarda siyaset konuşulurken yada seçilenlerden bahsedilirken karşıma değişik rakamlar çerçevesinde oluşan düşünceler çıkıyor.

Aday adayı olup da aday olamayanlar ve dahi seçilemeyenler; böyle olmaz temsil edemiyorlar rasgele yaş-atılıyoruz diyorlar.

CHP tercih edilmemiş, biz yoksak yok temsil gücü oluşmadığından 0 (Sıfır) konumundayız demekte 1 olmak içinde yorulmamaktadırlar.

MHP biri iki etmiş, seçmenin diğerlerine kızgınlığından, yetmez, biz fikriyatta iktidarız. En az 4 olmalıydık diyerek kırgınlar. Nedenlerini ortaya koyamadan, kendi birliklerini sağlayamadan, kendi kendileriyle-içten içe- bir birlerine dahi duyurmadan, bir birleriyle kavga ederek gün geçirmekteler.

HDP bölgede belki de hiç haz alınmayan parti! Bölücü, anarşist, hain, vatan bütünlüğünü riske eden düşünce, gözüyle bakılarak dışlanan ve destek verilmeyen. Ama lakin ısrarla bende varım, destek istiyorum diyerek dengeleri bozan parti.

Ak parti veya şimdilerde parti içinde ve önceden beri sevmeyenlerince Akp diye adlandırılan,  13 yıldır ülkeyi idare eden iktidar partisi. Oy kaybederken milletvekili sayısı kaybetmeden seçimi atlattı ama mutsuz ve sanki umutsuz haliyle 6 (Altı) vekil çıkardık biz başarılıyız demekte.

Burada gözüken rakamlara göre sıkıntı yok, 8 milletvekilimiz var.

Varda, Ak parti içinde ve halk nezdinde konuşulanlara bakıldığında aynı sonuç çıkmamaktadır.

Vatandaş sitemli, ortaya konması gereken çalışma yetersiz, hatta hiç yok, yapılanlar hükümet programları çerçevesinde oluşanlardır. Onlarda ortalamanın altında gerçekleşmekte, milletvekilimiz olmasa da olacak olanlardır diyerek aslında zaten milletvekilinin olmadığını düşünmekteler.

Ak parti içinde ise düşünce karmaşası hakim gibi. Bazı tanıdıklarımız iktidar biziz 6 vekil var başka saymaya gerek yok demekte. Bazı Ak partililer ise 6 vekil var gibi gözükse de aslında vekilimiz 1 tane diğerleri sayı doldurmada. Bazıları da gerçek vekil tekrar geldi, artık çok şey değişecek yeniden Ak parti olacaz demekte. Yani anlayacağınız sayıyı işin erbapları dahi tam olarak bilmiyor. Vatandaş ne yapsın? Kime ne desin?

Bizlerin vatandaş olarak sayıyla bir işimiz yok, kaç olursa olsun da, lakin sayı olmadan da olmuyor ki, bekleyen binlerce sorun varken!

Sahi bizim kaç milletvekilimiz var siz biliyormusunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin GAZİ Arşivi