Nurettin Abacıoglu

Nurettin Abacıoglu

KAHRAMANMARAŞ’IN GELECEĞİ

Belediye başkanı sayın Mustafa Poyraz’ı ilimize; modern, çağdaş  belediye hizmet binası kazandırdığı için  tebrik ederim. Bir  prestij binamız oldu. Darısı diğerlerine.

 

 İlimizin VİZYONU ve YOL HARİTASINA ışık tutacak görüşlerimizi ve önerilerimizi yazılı ve görsel medyada sık, sık dile getirmiş ve ilgililerin dikkatine ve bilgisine sunmuştum. Ne yazık ki; bugüne kadar hiç bir kurum ve kuruluş bundan faydalanmadı. Sadece dedikleri şuydu; eleştirileriniz kadar önerilerinizde doğru. Hepsi bu. Davet etselerdi katkı vermeye hazırdım.

            Toplumun içerisinde sayıları azda olsa bazı insanlar vardır. Bunların Sorumluluk bilinci gelişmiştir, düşünme yeteneği fazladır,  vizyon sahibidir, ufku geniştir, iyi bir  gözlemcidir, okuyandır, sorgulayandır, sapı samana karıştırmayandır, İyi bir eğitim almıştır. Bendenizde bunları rahmetli Turgut Özal’ın mektebinde öğrendim ve hasbelkader uygulamaya çalışıyorum. Bu tür insanların  çok bulunduğu  toplumlar hızla  gelişmiş, çağdaş ve modern bir yapıya kavuşmuştur. Tabii ki; yöneticiler de ülkesi adına bu insanların fikirlerinden faydalanmayı bilmiştir. Belediye başkanı sayın Mustafa Poyraz da ilimizin VİZYONUNA katkı sağlayacak fikirlere ortam hazırlamıştır. Bu desteklenecek bir davranıştır.

            Belediyenin yeni hizmet binasına taşınması  yeni düşünceleri de beraberinde getirdi. Belediye Başkanı  sayın Mustafa Poyraz’ın çalışma azminin daha da artığını gözlemliyorum. Bu şehrimizin geleceğini yeniden inşa etmek adına  çok  olumlu bir gelişmedir. 

            Sayın Poyraz;  mimarların  da ilimizin VİZYONU ve YOL HARİTASINA ışık tutacak görüşlerine  katkı vermelerini talep etmektedir. Bu yerinde bir taleptir.  Sevgili meslektaşlarımız üstlendikleri misyonu ilimizin faydasına sunmalıdır.

             Kentimizin eksiği olan VİZYON  belirlemesi ve nasıl bir YÖNTEM izleneceğine ilişkin YOL HARİTASINA  ve ÇALIŞTAY proğramına katkıda bulunmak için düşüncelerimi tekrar ilgililerin dikkatine sunmak istiyorum.

             

ÖNERİLER: 1- Nazım İmar Planı (ö: 1/5000) acil olarak yapılmalı 2- Nazım İmar Planına bağlı kalarak İmar Hareketlerine Hız verilmeli: yeni imarlı bölgeler oluşturulmalı. Arsalar çok pahalı olduğu için inşaat maliyetleri artmaktadır. İnşaatlar aynı hızla devam ederse 10-15 sene içerisinde imarlı arsalar biter ve imarsız bölgeler oluşur. Kaçak yapılaşma artar. Çarpık yapılaşma oluşur. 3-  Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için Belediye halktan daha hızlı hareket etmeli ve arsa üretmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nurettin Abacıoglu Arşivi