Gül Ayşe Yetmez

Gül Ayşe Yetmez

Kahramanmaraş'ın En Demokratik Seçimi

11-12 Aralık tarihinde Kahramanmaraş Ziraat Mühendisleri Şube Genel Kurulu ve yönetim seçimleri vardı.

Divan başkanlığını Prof. Dr. Efe Ercan’ın yaptığı 4. Genel Kurul açılışında bile katılım beklenenin çok üzerinde idi. Benim için mühendis olduğumuzu ve mesleğimizin bilincinin zirveye çıktığı o günü yaşamak büyük ayrıcalıktı.

Genel prosedür uygulamaların dışında görüş ve önerilerin toplandığı ilk günün sonu çok başarılı şekilde tamamlanmıştır.

Ben bir Ziraat Mühendisi olarak hiç kamuda çalışmadım. Hiç aç kalmadım. Beklide özellikle yeni mezun arkadaşlarım için kamudan ziyade özel sektörde dikiş tutturmalarını istemek mesleğinde 20. Yılına gelmiş bir ablaları olarak onlara verilecek en önemli taleptir.

Bizler ülke kalkınma hamlesinin baş mimarı görevini üstlenebiliriz. Tarıma dayalı ekonominin sanayi dönüşümü gerçekleşirken insanımızın en kıymetli ihtiyacı besine ulaşmaktaki her adımda onlara öncü olabiliriz.

İşte bu gerçekten hareketle yola çıkan bizler iki listeyi çarşaf şeklinde oyladık. 610 üyesi ile şehrin en kalabalık mimar-mühendis odasıyız.

Bence birbirinden kıymetli iki adayımız vardı.Yusuf Temizkan ve Mehmet Geyik. İkisine de başarılı ve adil bir seçim dönemi geçirmemize vesile oldukları için teşekkür ederim.

Yönetim ve merkez genel kurul delegelerinin seçileceği 12 Aralık günü oylama için sandıklar KMESOB binası konferans salonuna kurulan sandıkta yapıldı. Bina hakikaten bu tür bir ihtiyaca cevap vermekte, bu olanağı bizlere sağlayan tüm birlik yöneticilerine sonsuz teşekkürler. Ama birde aması var. Ben saat 11.30 gibi rutin Pazar sabahı ev hanımı görevlerimi yerine getirdikten sonra oyumu kullanabilmek için gittiğimde inanılması güç bir manzara ile karşılaştım. O kadar çok polis memuru vardı ki. “Kardeşim burası mühendislerin oy kullanacağı yer. Hepsi aklı başında insanlar.” Demekten de kendimizi alamadık. Belli ki onlarda fark etmişler çünkü sayım bittiğinde sayıları bir elin parmakları kadar kalmıştı. Tabi bu arada Pazar günü görevlerini yapmak üzere bize katılan çok kıymetli memur arkadaşlarımıza hakkını vererek bu satırları yazıyoruz. Onların görev ve sorumluluk bilinçlerine dair hiçbir eleştirimiz yoktur, olamazda.

Seçim sonucunda görevi 4. Dönemde de sevgili başkanımız Yusuf Bey’e teslim ettik. Kendilerine gerek sivil toplum bilincinden gerekse bulunduğu konumun hakkını veren olarak  bildiğimizden tebriklerimizi iletiriz. Kendilerini bu dönem Genel Merkez de görmek istememiz takdir edersiniz ki en doğal hakkımız. Ayriyeten listesinde yer verdiği bayan arkadaşlarım bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Ve tabii. Bir teşekkürde Mehmet Geyik ve arkadaşlarına. Hiç küçümsenmeyecek oranda aldıkları oy ve demokrasilerde asıl olanın muhalefet olduğunu gösterdikleri için.

Tarihinin en kalabalık katılımını gerçekleştiren ve olumsuz hiçbir tavrın sergilenmemesi, karşıt listelerde yer alan sevgili meslektaşlarımın asla kabalaşmaması ve hoşgörü ve bütünlüğün en güzel örneğinin verilmesi bugün ki yazımın başlığının sebebidir.

Yusuf Temizkan ve yönetimine biz ziraat mühendislerine verdikleri ve verecekleri için hem teşekkür ediyorum hem de bu kadar yetmez lütfen devam edin diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gül Ayşe Yetmez Arşivi