Kahramanmaraş Lehine Değişim

Türkiye de İktidar Partisine en çok oy veren şehirler listesinde ilk sıradadır. İlk sırada diyorum, hani olurda biri çıkar ‘’olur mu öyle şey 3. Sırada en çok oyu veren il’’ der. 1. Sırada Cumhurbaşkanımızın Şehri var, İkinci sırada Başbakanımızın şehri var, 3. Sırada ise Kahramanmaraş. İlk iki sırada ki şehir, birincisi şehir Cumhurbaşkanımıza, İkinci Şehir Başbakanımıza oylarını verdiler. Kahramanmaraş ise o zaman Bakanı dahi olmamasına rağmen en çok oy veren 3. Şehir olarak tarihe imza attı. Bu nedenle en çok oyu veren şehir Kahramanmaraş dır.

Kahramanmaraş da neler değişiyor ve neler değişecek ya da değişmeli?

1 Kasım seçimleri ile birlikte bu şehirde birçok şey değişti. Değişmeyenlerin de değişeceği günü sabırsızlıkla bekliyorum. Kahramanmaraş uzun zamandır istediği ama bir türlü almadığı yatırımları AK Parti dönemiyle birlikte almaya başladı. Kimi zaman hızlı tren dedik, kimi zaman hava limanı dedik durduk. Önce ki yazılarım da bir şeye dikkatinizi çekmiştim. Bu şehrin, bu şehre sevdalı Bürokratlarına ihtiyacı var diyerek.

Yatırımlar daha fazlası ile şehrimize gelecek, Gaziantep ile şehrimizi kıyaslamaktan halka gına (bıkkınlık) gelmişti. Şehrimizde yapılan Yedi Güzel Adam dizisi ile birlikte değişimin başladığı ve artı yönde rüzgârın Kahramanmaraş için eseceğinin farkına vardık. Şehrimizde yapılan önce ki çalıştayların meyvesini bu günlerde almaya başladık. Tabii ki bunlar bu şehre armağan diyeceğimiz Bakanımız Mahir Ünal Bey sayesinde gerçekleşti. ‘’İstemesini bilin, projenizi sunun biz her türlü imkânı sağlarız’’ diyerek de bu şehirde birçok etkili dinamikleri ateşlemiş oldu. 

Bir ilçemiz hariç diğer ilçelerle birlikte uyum içerisinde çalışmaya çalışan belediyemiz büyük derecede yol kat etti. Elbistan da durum farklı olmuş olsa da orada da güzel işler yapıldı. Ve yapılacaktır diye de düşünüyorum. Elbistan bu şehrin katma değeridir. Siyasetçisi ve iş adamlarıyla bu şehrin vazgeçilmez unsurudur. Nitekim bunun bilincinde olan siyasetçilerimiz sayesinde Elbistan halkı, hak ettiği hizmeti de almaktadır. İlerleyen zaman diliminde de daha fazlasını alacaktır.

Şehir de değişmeyen birkaç unsur vardı. Bunların başında sanırım Kara yolları muzdaripliği olsa gerekir. Yeni bir müdür atamasıyla buranın şehre artı değer katacağı günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Ve yine değişmesi gereken kurum müdürleri de (kendilerini iyi biliyorlar) en kısa zamanda değişecektir diye umut ediyorum.

Şehrin sabretmeye ve beklemeye ihtiyacı var. Beklerken de tabii ki söz verilen projelerin akıbetini öğrenmeye hakları var. Kahramanmaraş- Göksun yolu bir nebze olsun çözülmüş durumda ama hala tam anlamıyla çözüleceği zamanı merak ediyoruz. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a Kahramanmaraş da ki çalıştay sırasında yolun akıbeti sorulduğunda zemin çalışması yapılmadığı ve projelerin üzerinde detaylı çalışılmadığı için yol bitmiyor demişti. Şimdi bu yol için son güzergâh belirlenmiş durumda ve birkaç yıla bu yolun biteceğini İl Başkanımız Ahmet Özdemir Bey den öğrenmiş bulunmaktayım.

Şehrin her bir köşesinde çalışmalar var, her yeri şantiye alanı durumunda. Tabii ki bu projelerde aksama olacaktır ama aksamaması ve hatta daha çabuk bitmesi içinde daha fazla mesai yapılması gerekli. Kahramanmaraş değişiyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un dediği gibi ‘’Cazibe Merkezi Haline Getiriyoruz’’ sözünü birkaç yıl sonra bu şehir fark edecek.

Bir Bakanlık ile neler değişti değil mi?

Değişimin rüzgarı Mahir Ünal dır. Birliği ve beraberliği sağlayan Ak Parti İl yönetimidir. Hizmeti halka ulaştıran ise Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır.

Sorunlar aşılır. Bu gün sorun olarak gördüklerimiz yarın sorun olmaktan çıkar. Önemli olan şehir için birlik olup, STK ları da proje üretmeye zorlayarak Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere taşımak herkesin görevidir.

Bir sıkıntımızı daha aşmış bulunmaktayız diye düşünüyorum. Bu zamana kadar hayata geçirilen projelerden halkın haberi maalesef olmuyordu. Velâkin Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerin Basın Bürolarının gayretli çalışması ile bu sorunda büyük bir oranda ortadan kalkmış durumdadır. 

Uzun zamandır Üstadım Mehmet Taş Ağabeyim ile bir araya gelme fırsatı bulamadım. Geçen hafta içinde ziyaretinde bulunarak haklı serzenişine karşı kendimi affettirmek istedim. Bir saatlik bir muhabbet içine o kadar çok değerler yükledi Üstadım, hepsini beynimin posta kutusunda saklıyorum. Basın dünyası hakkında da çok güzel farklı düşüncelerini benimle paylaşması ayrı bir onurdur. 

Şunu da belirtmek isterim ki, bu şehirde basın yeniden şekillenmeli ve üzerine düşen görevi yapmalıdır. Genç gazetecilere,  duayen gazetecilerimiz konferanslar vermelidir. Şehrin kilidi Basın dünyasıdır. Şehri kilitlemek ya da kapılarını açmak Basının elindedir.

Üstadım ‘’Basın ne kadar güçlü ise şehirde o kadar güçlüdür. ‘’diyor.

Muhabbetle Kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa ALYAZ Arşivi