Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Kahramanmaraş Karakucak Güreş Şampiyonası

Kahramanmaraş nerede ise yüzlerce yıldır karakucak güreşinin en çetin yapıldığı bir ilimizdir. Son zamanlarda kispeti olmayan, köylerdeki düğün güreşlerinde köylümüzün şalvarını kispet yapıp güreşmesini örnek gösterip icad edilen şalvar güreşi komedisine kadar Türkiyemizin en büyük karakucak güreşlerinin yapıldığı ilimiz idi Kahramanmaraş.

Daha şalvar güreşi icad edilmeden çok önceleri batıpark mevkiinde küçük bir sahada bir çim güreş yeri yapılmış ve bu yer yıllardır bütün güreş yarışmalarında kullanılmakta iken, Atatürk parkımızın bir tarafında da belediyemiz karakucak güreşleri tertiplemiştir. Şalvar güreşi diyerek icad edilen güreşte giyilen şalvar değişe değişe ortaya çıkan giyside sonunda kispetin biraz kısası olup bu güreşinde, tamamen karakucak güreşinden başka bir şey olmadığı ortaya çıkmıştır. Yetkililerimizi gücümüzü bölen bu uygulamadan en kısa zamanda dönmeye davet ediyorum.

Bu sene yapılan karakucak güreş yarışmalarında nerede ise elli yıldır aynı çim saha ve aynı çim kullanılmakta, taş’tan biraz yumuşak bir yerde güreşçiler sakatlanmak bahasına güreşmektedirler. Bu sene güreşten önce yağan yağmur sayesinde güreşçiler hem rakipleri ve hemde çamur ile  güreşmek mecburiyetinde kalmışlardır. Bir çok sıkletteki güreşçiler çamurda ayakları kayarak yenilmiş ve ortaya çıkan bu manzara seyircileri ve güreşçileri çok üzmüştür.

Kahramanmaraş ve Türkiyem en çok madalyayı güreş sporundan almış olmasına rağmen güreşe yapılan bu ayrımcılık artık insanlarımızın dikkatinden kaçmaz olmuştur. Düşünün bir futbol sahasına yirmi dört saat yağmur yağsa asla su birikmez ve çamur olmaz iken, küçücük bir güreş çim sahasına yağmur yağdığında çamur deryası olup çıkmakta ise burada bir gariplik yokmudur?  Bu çim sahanın altında süzgeçler ve su tahliyesini yapacak teşkilat ve teçhizat neden yoktur. Var ise bu çamurun sebebi nedir. İnsan seyreder iken utanıyor yahu. Gencecik insanlar çamur içinde güreşiyor, üstleri yüzleri çamur oluyor , ayakları kayıp mağlup oluyor ve seyredenler içinde  bu rezaletten sorumlu olanların acaba yüzleri kızarıyor mu?

Başta sayın valimiz, belediye başkanımız ve spor il müdürümüz olmak üzere her kesi bu ayıbı temizlemeye davet ediyorum. Ata sporumuza yapılan bu ayıptan adını saydığım bütün yetkililer sorumludur. Futbol gibi ne ruhumuz ve ne kanımız ile uyuşmayan bir oyuna dünyanın parasını harcayanlar, yüzümüzün akı güreşe gelince neden cimrileşiyorlar. Oysa Kahramanmaraşımız bu çim sahanın dört kat daha büyüğüne ve en az üç tane olmak üzere antrenman çim sahasına ihtiyaç duyar. Güreş gibi Maraş’ımızı en güzel temsil eden bir sporumuzu ihmal edip, futbol gibi beceremediğimiz sporlara para harcayanlar bu çim sahadan utanmalıdır. Bu sporcular ayakları kayarak, veya taşlaşmış zeminde düşerek sakatlandıkları zaman bunun sorumlusu kim olacaktır.

Sporla ilgili her kesi Maraş’ımızı bu yüz  karası çim sahadan kurtarmak için göreve davet ediyorum. Her şey Maraş’ımız ve Allah rızası içindir. Vesselam. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi