KAHRAMANMARAŞ ÇEKİM GÜCÜ OLUR MU?

Kahramanmaraş eski insanların deyimi ile çıkmaz sokak olmaktan kurtuluyor. Üzerimizdeki prangaları birer birer kırıyoruz. Bundan sonra kusura bakmayın ama hiç kimse bu şehrin üzerine ölü toprağı atılmış diyemez diye düşünüyorum.

Bu yıl içinde şehirde yapılan iki önemli yatırıma parmak basarak konuya girmek istiyorum.

Onikişubat Belediyesinin yaptığı Yürüyüş yolu ve bisiklet parkuru açıldığı ilk günden bu yana cazibesini sürdürüyor. Bana göre bu hizmet KSÜ etrafında devam eden kanal boyu eski Andırın yolu yakınlarına kadar devam ettirilmelidir. Tesisin iki girişi olmalıdır. Kahramanmaraş’tan Kayseri istikametine doğru seyreden araçlar bunu görmeli ve bir iki saat kalabilmelidir. Umarım olur.

Diğer yatırım ise Büyükşehir Belediyesinin Yedikuyular Kayak Merkezi olarak yapılan büyük yatırımıdır.

İnşaatı dahil birkaç defa uğradığım Kayak Merkezi resmen bir cazibe merkezi haline geldi. Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 11.00’den 16.00’ya kadar orada kaldım. Komşu şehirlerden birçok ziyaretçi ile karşılaştım. Adıyaman’dan Gaziantep’ten Osmaniye’den gelen tanıdıklar bu yatırımı öve öve bitiremediler. Daha sonra Aksu Tv’de yayımlanan artı-eksi programı çekimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a bura ile ilgili sorular yönelttim.

yedikuyular.jpg

Diyor ki; Özel sektör yatırım yapacak. Özel sektör teleferik yapmak istiyor. Bu birinci etap. İkinci ve üçüncü etap yatırımlarımız olacaktır. Yaz aylarında ulaşımda yaşanan sorunu çözeceğiz. Yolu genişleteceğiz. Bu arada buradan Karagöle kadar yol yapılmasını söyledim. Doğru dedi. Hem de yürüyüş ve bisiklet yolu da yapılabilir diye cevapladı.

Bu iki önemli yatırım Kahramanmaraş’ı tanıtım noktasında da iyi yerlere taşıyabilir.

Kaldı ki;

Döngele’de yapılan Termal yatırımı, Ilıca, Ekinözü’ne yapılacak olan yatırımlar söz konusu.

Ayrıca Havaalanı, Hızlı Demiryolu ağı, Göksun yolu, Kuzey ve Güney Çevre yolları, Afşin Eshab-ı Kefh’e yapılacak olan yatırımlar, Andırın yaylalarına yapılacak olanlar, Karadeniz- Akdeniz yolu Kahramanmaraş’ı çekim gücü oluşturmak için yeterli sinerjiler olarak görebiliyorum.

Bunlara ilave olarak Kahramanmaraş kent merkezindeki tarih konakların resterasyonu, Dondurma Müzesi, Etnoğrafya Müzesi ve Germanica’nın gün ışığına çıkartılacak olması büyük önem arz etmektedir.

Bizler şehirde yapılan bunca güzellikleri, hizmetleri iyi pazarlayacak reklam araçlara ihtiyacımız vardır.

Marka bir şehir olabilmek, şehirde toplumsal refahı artırabilmek için bacasız sanayi dediğimiz turizm yatırımlarına ihtiyacımız vardır.

Birkaç yıl sonra Kahramanmaraş birkaç sırayı birden atlayacaktır. Bu sürecin başarılı olması birazda bizim elimizdedir.

Bizler yatırımcıların önünü açmalıyız.

Bizler birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

Bizler seçilmişlere sahip çıkmalıyız. Bunları yaparsak, koşan atın ayaklarına çakıl taşı atmayı, çekiştirmeyi bırakırsak daha da başarılı oluruz.

Kısaca ifade edecek olursam; Kahramanmaraş büyüyor, gelişiyor….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi