Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

İYİ PARTİ Mİ?

Mevcut siyasi partilerin iktidarı denetlemekte eksik kaldıkları ve toplumda yeni bir partiye ihtiyaç hissedildiği ortamda Meral Akşener’in önderliğinde İYİ Parti kuruldu.

Parti hazırlıkları sürdürülürken toplumun Meral Akşener’den beklentisi yüksekti, Akşener merkez bir parti kuracaklarını ifade etmişti vitrin açısından belirlenen isimler bu açıdan bakıldığında merkezi yansıtmaktan uzak kaldı.

Vitrinde öne çıkan isimlerden Ümit Özdağ ve Koray Aydın temsil açısından bakıldığında 20 yıldır Devlet Bahçeliyi temsil etmiş, lidere bağlılıklarıyla hafızada kalmışlardır. Bu iki ismin yanına Tuğrul Türkeş ide eklerseniz bu üçlü Devlet Bahçelinin izni olmadan ne MHP’den ayrılır, ne başka partiye katılır, nede başka bir partinin kuruluşunda yer alırlar. Tuğrul Türkeş MHP’den istifa edip AK Partiye katıldığında da, ben bu katılımın Devlet Bahçelinin gözetiminde olduğunu yakın arkadaşlarıma söylemiştim.

IYI Partide ülkücüleri milliyetçileri temsil açısından Servet Avcı, İrfan Sönmez ikna edilerek kurucular kurulunda yer alsaydı daha faydalı ve isabetli olurdu, bu açıdan eksikliği Meral Akşener’in kendi varlığı kapatacaktır diye düşünüyorum.

Sosyal demokrat camiadan temsil açısından katılan isimleri tek tek konuşmak yarar getirmez, CHP’den İstifa ederek IYI Parti kurucuları arasında yer alan Aytun Çıray ismini ilk defa istifasıyla duydum, sosyal demokrat tabanda bir karşılığı olacağını düşünmüyorum.

Muhafazakâr Milli görüş tabanını temsil bakımından kurucular listesinde yer alan Mukadder Başeğmez oturduğu semtte muhtarlığa adaylığını koysun kazanırsa gelir o mahallenin en yüksek binasından kendimi atarım, Milli görüş tabanında her üç yılda bir parti değiştiren Mukadder Başeğmez’in siyasi olarak bir karşılığı olduğunu sanmıyorum.

Eski ANAP’lı Mahmut Bozkurt kurucular arasında yer aldı, siyasette önemli bir isimdir, partisinin rüzgârı olursa seçim bölgesi olan Adıyaman’da siyasi dengeleri değiştirecek güce sahiptir, İYİ partide divanda önemli bir görev almaması İYİ parti adına bir eksikliktir.

Meral Akşener Hanım ve eşi Tuncer beyle 1979-1980 12 Eylülün zor yıllarında tanışırız, o dönem kapılarını sofralarını bana açan İzmit MHP Kadın kolları başkanı Nazıfe Kandemır MHP İl Başkanı Tuncer Akşener ve Hasan Baltacı’ya vefa borcumdan dolayı MHP’de kurultay çalışmalarında Meral Akşener’e destek olmaya çalıştım.

Bu gün gelinen noktada merkez İYİ Partiyle yola çıkan arkadaşlara başarılar diliyorum;  Siyasilerden İnançlarıma ülkülerime kim uygun davranırsa alkışlar, yanlış yaparlarsa da babamda olsa itiraz ederim, eleştiririm doğru olanı tavsiye eder sunarım.

Ülkemiz, milletimiz ve aynı zamanda siyasi hayatımız için hareketli günler bizleri bekliyor, partileri bu süreçte takip edeceğiz, çalışmalarına bakacağız İYİ PARTİMİ, KÖTÜ PARTİMİ göreceğiz öyle değerlendireceğiz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi