M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

İstismar Veya Şiddet

Yeni göreve başlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatı üzerine, kamuoyunda tartışmalara yol açan uygulamaların ortadan kaldırılması amacıyla iyi hal indiriminde değişiklik yapılması için çalışma başlatıldı. Sevindirici bir gelişme…

İstismara, şiddete ve cinayete maruz kalan çocuklarımızın ve kadınlarımızın sayısı hızla artıyor. Yüreğinde bir parça insanlık sevgisi ve Allah korkusu bulunan kimse bu vahşete maruz kalan çocuklarımıza ve kadınlarımıza sahip çıkmalıdır. Bu olayları gerçekleştiren kanı bozuklara engel olmaya çalışmalıdır.

İsimlerinin bazen Eylül bazen Leyla olması bir şey değiştirmez. Onlar savunmasız ve günahsız olan bizim yavrularımız. Bu cinayetleri işleyen sapıklar, hasta ruhlar ise içimizde, aramızda yaşamaya devam ediyorlar. Bu sebeple uyanık olmalıyız. ‘Ateş düştüğü yeri yakar’ diyerek teslim olmamalı ve en şiddetli bir biçimde tepki vermeliyiz.

Çocuklara musallat olan cinsel sapıklar bazen baba, bazen, amca, bazen dayı, bazen de karşı dairede yaşayan bir komşu olabiliyor. Bu sapıklar çocuğun kendisine duyduğu güveni kullanarak kirli emellerini gerçekleştirebiliyor.

Maalesef yaşanan kadın cinayetlerinde durum daha farklı, evlenen karı koca arasında bir müddet sonra anlaşmazlıklar, geçimsizlikler yaşanabiliyor. Erkeğin çalışıp evinin ihtiyaçlarını karşılamaması, karısının kazancını elinden alması, karısına ve çocuklarına şiddet uygulaması, karısını aldatması gibi nedenlerle kadın boşanmak isteyebiliyor.

Yukarda saydığımız fiilleri gerçekleştiren kişiye zaten güvenilir, aklı başında bir kişi denilemez. Kocası tarafından sürekli istismara, tacize ve işkenceye maruz kalan kadın bu durumdan kurtulmak amacıyla mahkemeye başvurduğunda serseri kocasının tehditleri, şiddeti on katı, yüz katı artıyor.

Tehdit işe yaramazsa iş taciz, iftira, dayak, yaralama ve cinayete kadar götürülüyor. Bu pislik adamlar ‘tek yaşam kaynağı olan, üstünü başını temizleyen, karnını doyuran, sigarasına, içkisine, kumarına, hovardalığına gereken parayı veren, bu paraları kazanmak için günde 12 saat çalışan’ kölesi konumunda gördüğü eşini kaybetmemek için her türlü pisliğe başvuruyor. Kadını ve sevdiklerini tehdit ediyor. Tehdit işe yaramazsa taciz, taciz işe yaramazsa şiddete başvuruyor.

Devletimiz çok güçlü. FETÖ, PKK ve Faiz lobileriyle başa çıkabilen Devletimiz bu pisliklerle de başa çıkabilir. Devlet adına yetki kullanan Milletvekilleri, Sayın Emniyet görevlileri, Sayın Savcılar, Sayın Hâkimler; Çocuklarımızı cinsel sapıkların, kadınlarımızı ise bu köle tüccarlarının vereceği zararlardan mutlaka korumalıdır.

Çocuklarımız ve Kadınlarımız mutsuz olmasın. İşkence görmesinler. Yaşamlarının baharında hayatlarını yitirmesinler. Kaldı ki cinsel sapıkların hedefindeki çocuklar şunun/bunun çocukları değil senin/benim çocuklarımızdır.

Köle taciri hayvanların hedefindeki kadınlar ise ellerin değil, senin ve benim kız kardeşlerimizdir. Devlet ve Millet el ele vermeli ve bu sapıklardan mutlaka kurtulmalıdır.

Yasalar güncellenmeli, gerekiyorsa bu katiller için idam cezası bile uygulanabilmelidir. Bu rezillere öyle büyük bedeller ödetilmelidir ki tüm hasta ruhlar için ibret olsun. Çocuk katilleriyle, Kadın düşmanlarıyla mücadele değil, savaşmak lazımdır. Ve bu savaş mutlaka kazanılmalıdır.

Toplum olarak bu sapıkların tehditlerine pabuç bırakmamalıyız. Bu canilere merhamet göstermemeliyiz. Çocuklarımıza ve kadınlarımıza karşı ilk teşebbüslerinde kafalarını kırmalıyız.  

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı'nda, ‘İyi hal indirimi, kravattan, elbiseden, bıyıktan, saçtan, sakaldan değil, suçun failinin gerçek pişmanlığı üzerinden uygulanan bir ceza-i indirim nedenidir. Eğer yasa gerektiriyorsa yasayı değiştirerek, eğitim gerekiyorsa eğitim yaparak bu konunun önüne geçme konusunda kararlı olduğumu ifade etmek isterim. Bu işin üzerine gideceğiz. Yargının üzerine ne düşüyorsa onu da sağlayacağız’ ifadelerini kullanmıştır. İnşallah sözde kalmaz da milyonların gönlüne su serpiliş olur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi