İstiklal Üniversitesi Tıp Fakültesi

   Kahramanmaraş’ın genç üniversitesi olan : Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Tıp Fakültesi açmak için yoğun bir çaba harcıyor..
    Ak Parti Milletvekili Celalettin Güvenç başta olmak üzere tüm vekiller bir gayret veriyor ama ne hikmet ise bir türlü açılamıyor..
    Oysa : Açılacak olan tıp fakültesi sadece doktor yetiştirmeyecek, Sanayici doktor yetiştirecek..
    Bugün Türkiye tıbbi malzemelerin tamamına yakını yurt dışından ithal ediyor, KİÜ Tıp dan mezun olan bir doktor, direk olarak hasta bakmayacak tıbbi malzeme üretimine yönelecek..
    Bu alanda Türkiye de ilk tıp fakültesi olacak.. 
    Mühendislik, Tıp eğitimi , birleştirilerek, gençler önce doktor olacak , sonra cerrah eğitimi alacak ve ameliyat bıçaklarının nasıl olması gerektiğini , ameliyatta uygulayarak görecek ona göre bıçak üretimi yapacak..
    Önce doktor alacak, sonra Ortopedi uzmanı olacak.. biz nasıl bir alet yaparsak hastaya daha faydalı oluruz masaya yatıracak, doktor ve mühendisliğini konuşturarak onu yapacak..
    Yani Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Tıp fakültesi mezunu bir genç kısa süre sonra doktor sanayici olacaktır..
     Galiba biz bunu YÖK ve Sağlık Bakanlığına, Sayın Cumhurbaşkanlığına , ilgili kurumlara anlatamadık..
     Türkiye de bu kadar tıp fakültesi var ! Kahramanmaraş’ta ikinci tıp fakültesine ne gerek var diyorlar..
     Türkiye de kullanılan çeliğin yüzde 70 Kahramanmaraş’ta kullanılmaktadır. Çelik tencere, çaydanlık, araç gereç yapımında biz çeliği yıllardır işliyoruz..
     Kahramanmaraş’ta yetişmiş : çelik ustaları var..
     Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi de açılacak tıp fakültesi ile bu ustalar birleştiği zaman, bugün iplik, kumaş , ürettiğimiz gibi her köşe başına bir tıbbi malzeme üreten fabrika kurularak dünyaya sağlık ürünleri satmaya başlayacağız..
     İthalatçı Türkiye : Sağlıkta İhracat yapan bir Türkiye olacaktır..
     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta olmak üzere ilgilere : Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Habibe Öçal , Mehmet Cihat Sezal, Ahmet Özdemir, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sağlıkçı Prof.Dr. Sefer Aycan, CHP Genel başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, STK bunu ilgilere iyi anlatarak Kahramanmaraş İstiklal Üniversite Tıp Fakültesinin açılmasını sağlamalıdır..
    Doktor ve Konusunda uzman olmayan bir kişi tıbbi malzeme yapamaz..
    Önce doktor olacak, sonra mühendislik eğitimi alacak, konusunda uzman hekim olacak ve nasıl bir tıbbi cihazla insan sağlığı daha iyi olur bunu araştıracak. Kahramanmaraşlı çelik ustaları ile el ele vererek daha iyisini güzelini yapacak..
    Türkiye de tıp fakültesi çok, komşumuz Gaziantep de 5 tıp fakültesi var ama Türkiye de böyle bir tıp fakültesi yok..
    Bu açılacak olan tıp fakültesi : Sanayici doktor yetiştirecek.. ithalatımızı durduracak, sağlıkta ihracat yapan ülke olacağız bunun için bu çök önemli..
    Bunu önce Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , sonra YÖK başkanı ve üyelerine çok iyi anlatalım..
    Konuya hep beraber sahip çıkalım..
    Vekillerimiz, STK kuruluşlarımız , Kahramanmaraş halkı ve sağlıkçılarımız konuya sahip çıkalım.. şunu da unutmayalım Çelik sektörünün yüzde 70 Kahramanmaraş’ta işleniyor bu bir avantaj : böyle bir tıp fakültesi ancak Kahramanmaraş’ta kurula bilir..
    İyi günler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi