Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

İstanbul’da Seçim

Dünyanın sayılı şehirleri arasında yer alan sevgili İstanbul !

Ülkemin gözbebeği, sultanı, en gelişmiş nadide şehri !

Bakalım kime kısmet olacaksın…

Son günlerin en tren konusu seçim. Arkadaşlar ve aile içinde sık sık gündeme geliyor.

Karar olarak herkesin bir kararı var. Ekrem İmamoğlu’na oy veren Bakırköy halkı 23 Haziran seçimlerinde de aynı kişiye verecek pek tabi ki. İşyerinde de aynı seçim konuşuluyor ve çevremde bulunan pek çok kişi CHP’ye oy vereceğini ifade ediyor. Bakırköy Belediyesini de kazanan CHP’nin yine aynı partiyi desteklemesinden başka şey düşünülemez.

AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın da İstanbul’a yaptığı ulaşım anlamında ki yatırımlar gözardı ediliyor. Oysa Bakırköy’de demiryolu Gebze’ye kadar devam ediyor. Ayrıca AKP’nin Bakırköy adayı da fena bir oy almadı aslında ama barajı geçemedi Mehmet Umur.

Kendi sandığım 1308 no’lu sandıkta sadece biz de yüz on oy kalmıştı. Lakin CHP’nin adayı ve aynı zamanda geçen yılında belediye başkanı olan Bülent Kerimoğlu aldı. Aslına bakarsanız tüm halk şikayetçi idi. Hiçbir hizmet yapmadı ve başlanan işleri yarım bıraktı ve düzenlemeler yapılmadı diye. Üstüne üstlük belediye çalışanları ücretlerini çok geç aldı, ötelendi, ertelendi dedim. Aday olarak korkuluk dahi koysanız belediye başkanlığını kazanır. Nitekim öylede oldu.

semtte CHP adayı bir korkuluk koysanız yine de kazanır ki buda kemikleşmiş oyları gösteriyor.

AKP adayı Binali Yıldırım işi yavaştan aldı. Yapılanlardan sonra kazanacağını düşündü. Lakin karşı taraf boş durmadı. Sistematik çalışıp, sıkı takibi bırakmayınca sürpriz bir çıkış oldu.

Aslına bakarsanız 31 Mart gecesi Binali bey erken kavrandı kazandık konuşmasını yapmak için. Beklemeliydi. Olgunluğunu ve istikrarını korumalıydı.

Seçim için bir propaganda yapılmıyor. İki aday var. Ya sağ ya da sol parti. Ya Binali ya da İmamoğlu.

Şu bir gerçek ki İmamoğlu alırsa ne olur, Binali alırsa ne olur?...

Bu konu çok su kaldırır. Destekleyen halk seçimini sandıkta gösterecek. Neyi neden tercih ettiğini oyuyla ortaya koyacak. Hayırlısı olsun diyorum.

Binali bey siyaset anlamında deneyimli ve istikrarı olan bir siyasetçi. İmamoğlu Beylikdüzü Belediye başkanlığı ile tanındı. Henüz yeni sayılır.

Dış basın İmamoğlu olunca sevinç nidalarını gizlemediler. Amerika bu konuda olumlu cümleler sarfetti. İyi de benim ülkemdeki seçimlerden size ne ? Neden bu sevinç? Hele Yunanistan’ın gazete manşeti birçok şeyi göz önüne seriyor aslında. Başkan beka sorunu var derken yalan söylemiyor aslında. Ülkemizi dışarıdan gözlemleyip zayıf anını kollayan bir güruh var. Konum olarakta iştah açıcı bir yerdeyiz. Petrolümüz yok ama Asya’yı Avrupa’ya bağlayan en iyi köprü biziz. Ve İstanbul başta Yunanistan olmak üzere tüm Avrupalıların iştahını kabartıyor. Bunu tarihimizden biliyoruz. Adamlar diş bileyliyor. Zayıf anında tepene çökmek için bekleyenler var. Yok mu ?...

***

İyi olan kazansın.Mutlu günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi