Mustafa BUĞDAY

Mustafa BUĞDAY

İslam Da Kadın Anlayışı

8 mart dünya kadınlar günü münasebeti ile bu yazımı kaleme almış bulunmaktayım ve ayakları öpülesi annelerimiz başta olmak üzere tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutlar sağlık huzur ve mutluluklar dilerim.

 islamın kadına bakış açısını bundan 14 asır önce rahmet peygamberi Hz. Muhammed(sav) ‘’kadınlar erkeklere Allahın bir emanetidir’’ ve ‘’cennet annelerin ayakları altındadır’’ diyerek noktalamıştır.. islam öncesi kadınlar köle olarak alınıp satılıyor bir eşya gibi kullanılıp atılıyordu. Anneleri  tarafından gizlenip saklanan kız çocukları ‘’hadi dayına gidiyoruz’’ diyerek kandırılıp canlı canlı toprağa gömülüyordu.

Kız çocuğu doğuran anneler Cezalandırılıyor babaları ise bunu utanç kaynağı olarak görüp sokağa çıkamıyorlardı. Halife hz Ömer(ra) müslüman olduktan sonra, bir şeye güler bir şeye ağlarım diyerek şunları ifade etmiştir; helvadan yaptığımız putları çölde aç kaldığımız zaman yerdik buna gülerim, kız çocuğumu gömmek için toprağı kazarken kızımda benimle birlikte toprağı kazdı ve çamur olan cübbemin etekleri elleri ile temizledi bense onu toprağa canlı canlı gömdüm, buna ise çok ağlarım der. Cahiliye döneminde yaşanan bu  acı ve hüzün dolu tüm olaylar Hz. peygamber’imizin(sav) dünyaya teşrifi ile son bulmuştur.  Yani islam kadınları toprağa gömülmekten, eşya gibi alınıp satılmaktan kurtarıp, ayaklarının altına cenneti sermiştir..

Peygamberimiz(SAV) veda hutbesinde kadınlar eye kemiği gibidir,  çabuk kırılır bu yüzden incitmeyiniz diyor. Hz. Ali efendimiz bir keresinde, ‘’havva anamızdan günümüze kadar kadınlar insanoğlunun anasıdır bu yüzden kadınlara saygı ve hürmet baş tacımızdır’’ demiştir. Rahmet peygamberimizin ve halifelerimizin, doğal olarak islamın kadınlara olan bakış açısı bundan ibarettir.

Maalesef günümüzde bazı marksist ve leninist düşünce sahibi  guruplar ile batı kültürünü benimseyip onlara uşaklık yapan gruplar  gerek iman ve itikat boşluğundan gerekse yanlış kişilerce yanlış bilgilendirilmelerinden dolayı islamın kadınlara olan bu hassas ve nadide bakışını hiçe saymaktadırlar. Bu  grupların dış mihrakların desteğini alıp ülkemizdeki basın yayın kuruluşlarını da devreye sokarak toplum içinde islam düşmanlığını ve islamfobi anlayışını empoze etmek istedikleri  açık ve net ortadadır. İslamfobi anlayışının başında ise kadınlara islamın çağ dışı ve öcü gibi gösterilmesi gelmektedir..

Kadın cinayetleri, tacizler ve birçok edep ve ahlaka dışı densizliklerin günümüzde giderek  arttığı aşikardır.  Bu durumun islam da yeri olmadığı gibi bir de insanlık ayıbıdır. Ancak; asıl acı olan ise bu elim vakaların islama meal edilmek istenmesidir. İslam karşıtı kişi ve gruplar tüm mekanizmalarını devreye sokarak bu tür elim vakalardan kendilerine bir hisse bir rant çıkarma telaşına girmişlerdir. Halbuki islamın kadına olan bakışı ve tutumu  yukarıda yazdığım örneklerde gayet açık ve nettir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa BUĞDAY Arşivi