İsimler ortaya çıkarken

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili seçim takvimi de netleşmeye başladı.

CHP ve Ak Parti’de aday adaylığı başvurusu 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü başlıyor. MHP henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.

**

Gerek Ankara ve gerekse de buralarda siyasi parti temsilcileri ile yaptığımız sohbetlerde CHP ve Ak Parti’de yeni isimlerin listeye gireceği yönünde bilgiler edindik.

Kahramanmaraş’a 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarına bakacak olursak bu seçiminin kazanan tek partisi MHP olmuştur. Ak Parti milletvekili sayısını korumuş olsa bile 2011 seçimlerine göre % 9 oy kaybına uğramıştır. Yeni seçmenin sayısal rakamını da göz önüne aldığımızda Ak Parti’nin kaybı daha fazladır.

CHP ise % 3 oy kaybetmiş. Ve bu oy kaybı ile 1 milletvekilini MHP’ye kaptırmıştır.

**

CHP’de Kahramanmaraş gibi daha önce milletvekili olan ve 7 Haziranda bunu kaybeden şehirlerde, CHP yeniden vekil çıkartmak için çeşitli çalışmalar yapıyor.

CHP kulislerinden edindiğim bilgilere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun b.ir süre danışmanlığını yapan daha sonra da CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen gazeteci meslektaşımız Ali Öztunç’un liste başına getirileceği dile getiriliyor.

Ali Öztunç ile uzun yıllara dayanan bir tanışıklığımız var. 2005 ve 2006 yılları arasında Kahramanmaraş’ta Bugün gazetesini çıkarttığım dönemde bizde haftalık olarak köşe yazısı yazmış, yüreği Kahramanmaraş için atan bir isimdir.

Siyasi olarak CHP teşkilatları ve Kahramanmaraş’ta öyle çok tanınan bir isim olmayabilir Ali Öztunç. Ama saha indiğinde söylem ve tarzı ile kısa sürede tanınacağını ve halktan da kabul göreceğini düşünüyorum.

Almanya’da doğup büyüyen, Elbistan da okullarda okuyan ve Elbistan’ın Nurhak’ın tozlu yollarında yürümüş sonra da Ankara’da yüksek eğitimini tamamlayarak gazeteciliğe atılmıştır.

Ankara ağırlıklı olmak üzere bir çok televizyon ve gazetelerde çalışan Ali Öztunç’un milletvekili seçilmesi halinde Kahramanmaraş’ın tanıtımına da büyük katkı yapacağını düşünüyorum.

**

Ak Parti’ye gelince isim bazında eleştiri yapmak bana yakışmaz. Olsa olsa listelerde görmesini arzu ettiğim, kente katkı yapacağına inandığım isimlerin listede olmaları yönünde kanaatlerimi dile getiririm.

Ak Parti, MHP ve CHP’de isimler ortaya çıktıkça görüş ve önerilerimizi yazmaya devam edeceğiz.

**

BİR ÖKKEŞ ÖLÜR BİN ÖKKEŞ DOĞAR

Diyarbakır’da bölücü hainler tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz'ın cenazesi kaldırıldı.

Cenaze töreninde Ökkeş’in ağabeyinin yaptığı konuşma bizim ne büyük bir millet olduğumuzun da göstergesidir aslında.

O yiğit diyor ki; ‘ bir Ökkeş ölür bin Mehmet doğar. İki çocuğum var. Vatan için, bayrak için hiç gözümü kırpmadan şehit olmalarını isterim’ diyordu.

Vatan, bayrak ve Allah sevgisinden uzak insanların sağda solda abuk sabuk konuşmalarına Türk milletinin karnı toktur. Allah her insana şehit olmayı nasip etmez. Bu bir nasip meselesidir.

Ne mutlu bu bayrak için, bu vatan için toprağa düşen o asil kahramanlara.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi