Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

İl’i Yönetme ve Siyasi Sorumluluk

ADIFED genel başkanı Hüseyin Sevinçtekin geçen yıl yaptıkları etkinliklerde ‘yerel basının ihmal edildiğini’ düşünerek, bu yıl yapılacak etkinlikler için TPAO’da gazetecilerle görüş alışverişinde bulundu, emek verdi, zaman ayırdı, yoruldu, fakat yapılan iş sakat ve eksik kaldı. Basın mensupları karşılaştıkları muamele karşısında etkinliğe gölge düşmesin diye KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR misali birçok şeyi yutmak zorunda kaldılar.

 Esnaf standını firmasını tanıttı, ürününü sattı para kazandı,  gazetecilerde hafta boyu Afrika zencilerı gibi trenlerde, gemilerde, otobüs aralarında seyahat ettirilip, cezaevi ranzalarında yatırılıp köle muamelesine tabi tutuldular.

Gazeteciler sıkıntılarını, yaşadıklarını veya kaygılarını paylaşacakları merci aradılar bulamadılar, beni arayan meslektaşlarımın hatırına telefon edip aradığım Hüseyin Süleyman’a, Süleyman Demirhan’a, Demirhan Murat’a, Murat Valiliğe,Gaffari Demirhan’a havale etti;

 Yani İstanbul’a gidilecekti ne oldu? Cevap:İnek yedi

İnek ne oldu? Cevap: Dağa kaçtı

Dağ ne oldu? Cevap: Yandı bitti kül oldu

Adıyaman’ı idare eden veya idare etmeye çalışanlara sesleniyorum ‘Siz ne kadar bilgili eğitimli olursanız olun, idarecilik ekiple, kadroyla olur, siz Cüneyt Arkın değilsiniz, elinizde kılıç, her kötülük ve problemi tek başınıza çözemezsiniz. işi ehline emanet edip desteklemezseniz en kolay işi zora, en basit işi dağa çevirirsiniz’ Biz gazeteciler olarak

Birikmiş sorunları gündeme taşıyıp çözümü için gayret gösteriyoruz, sizler sorun çözmekle görevlisiniz ve sorumlusunuz. Basın mensupları olarak kentin sorunlarına odaklanmak istiyoruz, sorunları takip ederken yorulmuyoruz sizin beceriksizlikleriniz ve çıkardığınız problemler bizi yoruyor.

Adıyaman’da bir şeyler iyi gitmiyor, bunu herkes görüyor ve konuşmaya başlıyor, Adıyaman büyük ve kalkınan şehirlerin arasında kaldı. Birkaç yıl daha içe dönük tartışmalar ve gündeme boğulursak tümden büyük köy olarak kalacağız.

 Kimsenin Adıyaman’ı yerinde saydırmaya veya geri götürmeye hakkı yok. Bu işleri düzeltmekte önce sizlere düşüyor. Adıyaman’da iktidar kanadında Ahmet Aydın Ankara’da siyasi işlerini mi takip etsin, ülkenin sorunlarıyla mı boğuşsun, parti içi meselelerimi çözsün,  soruşturma geçiren partililerin durumunu mu incelesin, Adıyaman’a yönelik yatırımlarımı takip etsin?

Nihayetinde birçoğunuza Ahmet Aydın referans oldu ya atandınız, ya seçildiniz veya önerilip sorumluluk aldınız. Sizler bulunduğunuz makam ve mevki de, bu sorumluluğun bilincinde yapılacak her iş, icraat ve hizmeti akranlarınızın çok üzerinde başarıyla yapmak zorundasınız. Bu gayret hem siyasi sorumluluk olarak önce AK parti genel başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İlin siyasi kıdemlisi Ahmet Aydın’a ve makûs talihinin atılacak adımlarla yıkılacak olan Adıyaman için elzemdir ve gereklidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi