İlçe Belediyelerimiz ve izlenimlerim

Geçen hafta Göksun- Afşin ve Elbistan Belediye Başkanlarını kadim dostlarım Mustafa Nuri Şirin ve Abid Vanlı ile ziyaret ettik, çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduk.

Malum covid-19 hastalığı ve pandemi sürecinde Belediyelerimiz önceliği temizliğe verdiler. Normale dönüş süreci ile birlikte hizmetlerini de hızlandırdılar.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Çoşkun Aydın yeni Belediye Hizmet Binası ve etrafında yapılacak olan düzenlemelere odaklanmış durumdadır. Göksun kendi kabuğunu kırmanın çabası içinde olup görüştüğüm dostlarım Belediyenin çalışmalarından memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

İkinci durağımız Afşin ilçemizdi. Afşin’e gittiğimizde ilk aradığımız merhum gazeteci Ömer Kösebalaban ve Sait Tahiroğlu kardeşimle birlikte o eski günleri hatırlamak için Yeşil Afşin gazetesinden ziyaretlere başladık. Sevgili Selçuk Balaban kardeşinin emanetini yaşatma gayreti içindedir.

Değerli Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’de bize eşlik etti. Yol arkadaşlarım ile birlikte Afşin Belediyesinin yaptığı birkaç yeri gezdik. Rabia Parkı, Lavanta bahçesi görülmeye değer yerler. Sayın Başkan Lavanta konusunda ciddi yatırım yapmış, bölge halkı da lavanta ekimine destek verirse birkaç yıl sonra bölgede önemli bir üretim üssü olacağına inanıyorum. Belediye bu alanda yatırım yapmış, lavanta ile ilgili sabun, şampuan, parfüm dahil aklına ne geliyorsa bunların üretimini ve pazarlamasını yapacak.

Son durağımız ise Elbistan ilçesi oldu. Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ile Pınarbaşında bir araya geldik. O bölgede ciddi bir değişim gerçekleştirilmiş. Değerli meslektaşım Mustafa Nuri Şirin Belediye ile ilgili her şeyi sordu, konuşulanları, geleceğe dair planları ve yatırımlarını o kadar güzel anlattı ki başkan Gürbüz, hepimiz anlatılanlardan ve ziyaretten memnun kaldık.

Sonra ise kadim dostumuz Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Hasan Sungur, Belediye Meclis üyesi Gazi Dedeler ve birkaç dostla bir araya geldik. Sosyal mesafeye uygun açık alanda biraz sohbet ettik.

Elbistan’ı, Kahramanmaraş’ı konuştuk. Kahramanmaraş’ın genel itibariyle bir çok sorunu çözdüğünü ulaşım alanında çalışmaların sürdüğünü, Ekinözü’nü Ilıcayı konuştuk.

Sonra Elbistan’ın Sesi gazetesine uğradık. Himmet Göçer ile sohbet ettik. Oğlu sevgili Enes ile ilgili bilgi aldık, Mehmet Göçer beye selam söyledik.

Son durağımız ise Gölpınar Balık tesisleriydi. Elbistan ziyaretimizde bize mihmandarlık yapan Sait Tahiroğlu, sonradan bize katılan Harun Şahin ve bizler akşamın serinliğinde hem meşhur balık yerken hem de yıllardır süregelen dostluklarımız üzerine sohbet etme imkanı bulduk.

Tesis bir süre önce yanmıştı. Yenisi yapıldı ve yeni tesis bana göre daha güzel olmuş…

(Not: Cumartesi sağlık problemi nedeniyle gün boyu Necip Fazıl Hastanesindeydim. Yakın ilgi ve alakasını hissettiğim Başhekim Vehbi Şirikçi ve Acil ekiplerine çok teşekkür ederim. Şimdilik biraz rahatladım.)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi