İki konu üç isim

Malum 31 Mart yerel seçimlerine doğru hızla yol alıyoruz. Tabiri caizse kum saati çalışıyor.

Bu süreç içinde siyasi çalışmaları takip etmeye kimi zaman vaktimiz yetmez oldu.

MHP Kahramanmaraş’ta Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde yeni bir örgütlenme içine girdi.

Önce Onikişubat ilçemize Müfit Dal daha sonra ise Dulkadiroğlu ilçemize Emrah Satıcı İlçe Başkanlığına atandılar. Her iki ilçemizde de iki gelecek vaat eden genç isimlerin siyasete kazandırılmasından mutlu oldum.

Bu iki genç İlçe Başkanları bana sürpriz yaptılar. Beni ziyaret ettiler. Yapacaklarını anlattılar ve benimde fikirlerimi aldılar.

İki pırıl pırıl isim. İki genç. İkisi de yüreği Kahramanmaraş için atan insanlar.

img_20190205_130503.jpg

Okuyorlar, araştırıyorlar, sorguluyorlar ve örnek ilkeli bir siyaset ve duruş gösterme çabası içindeler.

Çok mutlu oldum. Bana heyecan verdiler. İnanıyorum ki siyasette kendi çaplarında birer başarı hikâyesi yazacaklar.

Bize düşen ise bu gençlere sahip çıkmaktır. Siyasi hayatlarında başarılar diliyorum.

1-20190207095240.jpg

KAHRAMANMARAŞ VAKFI VE 12 ŞUBAT DERGİSİ

Ankara’da faaliyet gösteren Kahramanmaraş Eğitim Vakfı (KEV) bu yıl beşincisi olmak üzere 12 Şubat’ta Edik adında kurtuluşumuza özel bir dergi hazırlıyorlar.

Bu yıl ki sayısını da Vakıf yetkilisi değerli ağabeyim Abdulhakim Eren çalışma ofisime gelerek bizzat takdim etti.

Malum Aksu TV’de her hafta Salı günü yaptığımız artı eksi isimli program saatinden önce verdi. Programda dergiyi ve dergide yazılan konuları dile getirdik.

Dergide;

Bölgemizde Dokuma Motiflerinin Dili ( Halil Arık/ Tarihçi, araştırmacı)

Kahramanmaraş’ta Bağcılığın mevcut durumu potansiyeli ve geliştirilmesi (Prof. Dr. İsmail Güvenç/ KSÜ Ziraat Fak. Öğ. Üyesi)

Alemdar’ın sessiz çığlığı (Abdulhakim Eren/ Eğitimci- yazar)

Dünü ve bugünü ile Maraş Kapalı Çarşıları ( Dr. Oğuz Paköz/ şair-yazar)

Gavur Gölü (Mustafa Okumuş/ Şair-yazar, Araştırmacı)

Ve daha tam incelememi bitiremediğim sosyal, tarih ve güncel konuların ciddi kalemler tarafından ele alındığı dolu dolu bir dergi olarak tarihe kayıt düşülmesi amaçlanarak yayınlandığı da belli olmaktadır.

img_20190205_113135.jpg

Dergide emeği olanları KEV Başkanı Mahmut Bayazıt ve Abdulhakim Eren şahsında kutlarım.

12 ŞUBAT 1920

Anadolu’daki Türk İstiklal Savaşının mihenk noktası olarak kabul edilen Kahramanmaraş Kurtuluş Savaşının 99. Yıl dönümünü bu günlerde kutlamaya hazırlanıyoruz.

Kurtuluşa dair çok toplantılar, Sempozyumlar ve paneller yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor.

Değişen zaman ve çağa göre de etkinlikler yapılıyor. Çocukluk yıllarımdaki coşkuyu şimdi hissetmiyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim yaşadığımız Kurtuluş etkinliklerini yaşayamadılar, görmediler.

Bu çağ ve zaman değişmesinden kaynaklanan bir değişimdir. Buna Milli Kimliğin kaybı diye bir ifade ile belirtmeye çalışsam haksızlık etmem sanırım.

İletişim araçlarının artması, Milli Eğitim Politikalarının değişmesi, İnsan odaklı anlayış yerine maddi odaklı bir anlayışın hakim kılınması, Kültür emperyalizmi, Milli ruh, milli duruş gibi kavramların artık anlamını yitirmesi için yapılan siyasal ve sosyal baskıları birer neden olarak ifade edebiliriz.

Bu gün Sakarya, Anafartalar, Büyük taarruz gibi savaşların yapılmadığını hatta Çanakkale savaşlarının birer uydurma diye yazan ve konuşan insanların olduğu ve bunlara değer verildiği bir dönemde yaşıyoruz.

Daha açık ifade ile tuzun koktuğu bilgi kirliliği ile Anadolu coğrafyasına içeriden dışarıdan yapılan bunca taciz ve tecavüzler olurken bunlara da çanak tutan bir anlayışın da bu gün güç olarak ortaya çıktığını üzülerek görüyoruz.

Temsile olarak Fransız bayrağının artık yakılmadığı ama aynı Fransız Devletinin 24 Nisan’ı Ermeni soykırımı olarak tanıdığını görüyoruz. Ama hala gaflet uykusundan da uyanmıyoruz.

Bu kadar saldırı, baskı ve bilgi kirliliğine rağmen yine de Kurtuluş bayramı olarak kutluyor olmamız bile büyük bir önem arz etmektedir.

İşte bu duygular içinde; bu kent için, bu ülke için vatanı korumak adına şehit olan, gazi olan bütün kahramanlara saygı, hürmet ve dualarımızı gönderiyoruz.

Yüce Allah bize bir daha o günleri göstermesin. Bu ülkemize bir daha işgal yaşatmasın.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi