Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

İÇİMİZE SIZMIŞLAR

Eksiğimiz nedir bizim de bu AB ülkeleri bir türlü bizi içlerine almazlar? Bir türlü bize bu anlamda vize vermeyen yirmi sekiz ülke bizden daha mı matah? Herşey güllük gülistanlık mı ?Ayrıca bu denli istekli oluşumuz ve bazı kriterlere uyuşumuz bizi almalarına yeter mi ? YETMİYOR DEMEK Kİ?

Herşeyden önce bir kuyruk acıları var.Tarihte neler yaptığımızı ayan beyan biliyorlar.Sahi biz Osmanlı iken onları ne kadar toleranslı davranmış atalarımız.Yaşayışlarına müdahele etmemişler, dinlerine ırklarına karışmamışlar.Sömürge kurup onlara köle gibi davranmamışız. Sanırım fazla iyi niyetli olmuşuz ki bugün onun ceremesini çekiyoruz.

***

İçimize sızmışlar, şimdilerde …

***

Onlar dışarıdan içeride bulunanlar içerden uğraşıyor Devletle.Kuyruk açları o kadar büyük ki unutmuyor ve yeni nesillerine de unutturmuyorlar.Bir zamanlar egemenliğimiz de olan hüküm sürdüğümüz ata bindiğimiz topraklar bugün bizimle olmaktan, içlerine girmemizden neden bu kadar rahatsızlar?

Söyleyeyim; Osmanlı’nın devamı olan bu Türkiye Cumhuriyeti onları ürkütüyor.Geçmişte ki yaşananlar onları rahatsız ediyor.”Tarih tekerrürden ibarettir” sözünü onlarda biliyor, bizim bildiğimiz gibi.

***

Bulgaristan, Yunanistan,Letonya,Almanya,Avusturya,Belçika,Çek cumhuriyeti,Danimarka,Estonya,Finlandiya,Fransa,Hollanda,İngiltere(2019 a kadar çıkacağı söylemleri dillerde dolaşıyor),İrlanda, ispanya,İsveç,İtalya,Kıbrıs Rum Kesimi,Letonya,Litvanya,Lüksemburg,Macaristan,Malta,Polonya,Portekiz,Romanya,Slovakya,Slovenya,Yunanistan.

Tüm ülkeler AB üyesi.Öyle ki  Kıbrıs Türk Kesimi’ni de almıyorlar.Bunların derdinin ne olduğu aşikar !

***

Biz çabuk unutuyoruz !!!Yapılan her türlü eylemde onlar çıkarlarını düşünürken biz iyi niyetimizle merhamet sunuyoruz.Oysa onlar her zaman ihanet, hıyanet peşinde oldular.

***

Günümüz tarihine baktığımız zaman biz hep ihmalimizin, eğitimsizliğimizin,işe Alman gibi başlayıp sonunu getiremediğimiz şekilde yapışımız.Yapılan ve yaşanan her durumdan gerektiği ölçüde ders çıkarıp değerlendirmeler yapmamak.

Tarih konusunda baktığımızda bugün kalın kalın kitapları yazan Avrupalılar.Ne yazmış diye alıp okumak gerek ama kendi tarihi konusunda bihaber olunca ortaya kendini Avrupa karşısında ezik hissedenler de var.gelgelelim şanlı tarih dediğimizde her zaman kazanan, billur gibi bir tarih yok ama bu tarih yazılırken de yaşanan olay ve durumlara göre o zaman ki liderin gösterdiği tutumdur.Siz olsaydınız ne yapardınız? Kendinizce çok şey oysa bilmediğiniz ne çok şey vardır detaylarda.

***

Geçmişi ile barışık olmayanın yarını ziyandadır.Sindirmek hazmetmek.Padişah ayrımcılığı lider ayrımcılığı,partili olmak ayrıcalığı olmamalı.İyi ve kötüsü ile tarih bizim tarihimiz.Kabullenmeliyiz.Elimizden değiştirmek gelmez.Yeniden tarihte yazılmaz.Bundan sonra yapılacak şey ders alıp ileriye doğru sağlam adımlarla gitmektir.Geçmişte yapılan hataları yapmamaktır.

Bu anlamda aile ve öğretmenler Çevre dahi bu anlamda duyarlı olmak durumundadır.Aksi halde herkes bir taraf tutup çekerse ülke bütünlüğü nasıl sağlanır?

Basın ve medya da bu konuda iyi yönde yapılanmayı desteklemelidir.

***************

Geçen senenin nasıl yaşandığını, nasıl geçtiğini bir hatırlayalım şöyle.Yıl 2016

Sultanahmet’te bombalı saldırı 10 ölü

Ankara da bombalı saldırı 29 ölü

Lice’de askeri araca saldırı 6 şehit

Kızılay’da bombalı saldırı 38 ölü

İstiklal Caddesi’nde canlı bombasaldırısı 5 ölü

Diyarbakır’da polise saldırı 8 şehit

Kırıkkale silah fabrikası müdürü milli piyade tüfeğinin sırlarını satarken yakalandı.

Gaziantep’te bombalı saldırı 3 şehit

Tanışık Köyü’nde patlama 16 ölü

Çukurca çatışma 8 şehit

Tendürek Dağında patlama 6 şehit

Vezneciler de polise saldırı 11 şehit

Atatürk Havalimannına saldırı 44 ölü

Askeri helkopter düştü 7 şehit

15 Temmuz Kara Gece 240 şehit

FETÖ operasyonları başladı.Artık her bölüme sızmış bu örgütün ayıklanması için yapılan mücadele devam ediyor.

Ülkemizin bekası için ülkece birlik beraberlik içinde olmalıyız.Ayrılırsak, ayrıştırılırsak bu hiçbirimiz içinde iyi olmaz.Şapkamızı önümüze koyup düşünelim.Geçen yıl ki eksiğimiz neydi, ne yapıyoruz, ne yapacağız ?En önemlisi bize düşen ne ???

Ohal ilan edildi.

Hakkari Çukurca 8 şehit

Gaziantep’te düğüne terör saldırısı 57 ölü

Fırat Kalkanı Harekatı başladı.

Cizre de bombalı saldırı 10 şehit

Rakka’ya kara harekatı

Derik kaymakamına suikast

Siirt’te bakır madeninde göçük 16 ölü

Adana Aladağ da yurt yangını 12 ölü

İstanbul Beşiktaş’ta bombalı saldırı 44 şehit

Kayseri de askerlere bombalı saldırı 14 şehit ve 56 yaralı

Ölenlere Allah’tan rahmet dilemekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden.

2016 yılının gerçekleri ne yazık ki bunlardı.

Lakin  elimizden gelebilecek  en önemli kural yaşananları unutmadan güvenlik tedbirlerini artırmak, asayişi sağlamak.

***

Sizinle paylaştığım 2016 yılından önce de durum pek içaçıcı değil aslında.İnceleyecek olursak Suikastler, yangınlar,skandallar eksik olmamış.Özellikle de AB ‘nin kuruluş yılı olan 28 Eylül 1992 yılından bu yana incelendiğinde Türkiye istikrar konusunda çizgisi hep değişkenlik göstermiş.

Ülkemiz de yabancı ülkelerin haber alma özgürlüğü var ve kimbilir nasıl servis ediliyoruz?

Dört yanımıza baktığımızda bize dost elini uzatacak ülke var mı demeden edemiyor insan.Sevilmiyoruz.Bizi sevmezler. Çünkü bizi Türk diye değil Osmanlı olarak biliyorlar.Birkaç yabancı röportaj da şahit oldum ki halen bizden ürküp , bizi sevmiyorlar.Oysa biz ne kadar merhametli birer Müslümanız.Bizi yanlış lanse edenlerimiz yok mu ? Onlarda var elbette.

***

Dilerim 2017-2018 yılı gelişen ülke konumundan çıkıp gelişmiş bir ülke olma yolu açılır.İnsanlar kendi ülkeleri için çorbada tuzum deyip bir eğrimizi doğrultur.Ve artık,neremiz doğru ki sözünü kendi adımıza kullanmayız.

Aslında sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’IN Polonya gezisi esnasında dillendirdiği şu söz çok yerinde ;

“Fasıl sayısı 15 iken 35’e çıkardılar.Niye çıkardılarbiliyor musunuz ? Türkiye’yi almamak için.Ben bazen söylüyorum,almayacaksanıoz söyleyin,ne biz sizi meşgul edelim, ne de siz bizi edin”

Üç buçuk milyon mülteci ülkemizde barındığı için bize söz verdikleri üç milyar Euro ‘ yu vermeyip sadece ağzımıza bir parmak bal sürer gibi sadece 885 milyon Euro verdiler.Anlıyoruz ki üye olmadığımız bir kurumsal örgütten fayda yok.Sözler var ama karşılığı yok.Ve bunun karşılığında bizim de yaptırım gücümüz yok.Mültecilerin alınması onlar için tü kaka iken , biz bağrımızı açtık.Onlar kapılarını kapattı.Yardım ederiz dendi ama o da fiyasko çıktı.

AB’nin samimiyeti bu kadar !!!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi