Prof. Dr. Ahmet Kıymaz

Prof. Dr. Ahmet Kıymaz

HÜZÜNLÜ AYASOFYA'NIN KARA BULUTLARI !

Bugün, İstanbul'un fethinin yıl dönümü...

565 yıl önce bugün İstanbul kapıları, açıldı.

Bizans'ın, Hıristiyan âleminin sembolü Ayasofya kilisesi, camiye çevrildi ve 565 yıl önce fethin hemen akabinde ilk namaz kılındı.

"Gerçek midir, bilinmez; Torkun gezegenine de ilk yolculuk o zaman yapıldı. Bilet param olmadığı için kaçak binmiştim galaksiler arası dolmuşa. Ve ilk defa o yolculuğumda küçücük bir ejderhayı büyütmüş; koskocaman bir kelebek yapmıştım. Bana demişlerdi ki, "Sen, niçin balonun içinden bakarsın köpek midir, yoksa balık mıdır o çiçeklere?" Ben de demiştim ki, "Mantarla karışık bir solucan kızarması ikram edeyim." İşte, o günden sonra toprakla paranın buluştuğu andı. Hep hatırlarım, sevgiliyle buluşma saatinde, bütün çıngırak seslerinin beyazlığını. Savaş, savuşmaksa eğer, butonların yansıttığı ışıltılar da o kadar berraktır, gökyüzünün küsmesinde. Öyleyse, akşam yemeklerinde hep birlikte çimenlere uzanıp Trump'la Tito arasındaki benzerlikleri düşünelim. İşte, o zaman anlayacağız; çayın deminin önemi ile fırtınada batan gemilerin serinliğini..."

ayasofya.jpg

***

Yukarıdaki cümleler, sentaks yönünden ne kadar güzel gelse de semantik olarak anlaşılır mı?

"ANLAŞILIR" diyenlere sözümüz olamaz. "ANLAŞILMAZ" diyenler, cümleleri saçma, bağlantısız ve anlamsız bulanlar ise niçin sorgulamaz?

NİÇİN, AYASOFYA'NIN TEKRAR İBADETE AÇILMASI İSTENMEZ? Müslümanların büyük bir bölümünün desteğini alan 16 yıllık AK PARTİ iktidarının Ayasofya'yı ibadete açmaması, niçin düşünülmez?

Bir kere daha ifade edelim:

AYASOFYA, HIRİSTİYAN DÜNYASININ SEMBOLÜ BİR MABEDDİR.

HİLÂL'İN HAÇ KARŞISINDAKİ YENİLGİSİ İSTENMİYORSA; AYASOFYA, CAMİ OLARAK İBADETE AÇILMALIDIR.

CAMİYE İHTİYACIMIZ OLDUĞU İÇİN DEĞİL. HIRİSTİYAN BATI DÜNYASI KARŞISINDA, ECDADIMIZIN VE TARİHİMİZİN ŞAN VE ŞEREFİNİ TEKRAR DİRİLTMEK İÇİN AYASOFYA, CAMİ OLMALIDIR.

HÜZÜNLÜ AYASOFYA'nın üstündeki kara bulutlar, ne zaman kaldırılacak?

Ne bekleniyor? Bugün olmayacaksa, ne zaman olacaktır. AK PARTİ İKTİDARLARINI ENGELLEYEN NEDİR?

Ne zaman resmen Ayasofya'da namaz kılınacak; işte o zaman İstanbul'un Fethi'ni büyük bir şerefle kutlamak nasip olacaktır.

Ötesi, laf-ı güzaftır, oyalamadır, ihlassızlıktır... Dindar nesil yetiştirmeyi hedefleyen bir iktidar 16 yıldır varken, Ümmet lideri bir ERDOĞAN varken, niçin bu gerçek gösterilmez?

Düşünüyorum, düşüncelerimi paylaşacağım insan bulmakta zorlanıyorum. En iyisi, düşünmemek diye düşünüyorum...

***

Bu vesile ile, Genç Fatih, Molla Gürânî, Akşemsettin, fethin sembolü Ulubatlı Hasan başta olmak üzere fethe katılan bütün ecdadımızı rahmetle, minnetle yâd ediyor; ruhlarının şâd, mekânlarının cennet olmasını diliyorum.

Rabbimiz, hepsinden de razı olsun.

Rabbimiz, bizleri de onların yolundan giden ve onlara lâyık evlatlar nasip etsin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Ahmet Kıymaz Arşivi